Merhaba arkadaşlar
Uygulama tasarımında neden olduğunu bilmediğim bir sorunla karşılaşıyorum. Ekranın üst köşeden başlayıp sağ kenardan aşağıya inen parlak bir çizgi oluşuyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor bazı formlarda ise bu durum olmuyor neye göre olduğunu bir türlü anlayamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

(07-12-2019, Saat: 23:54)codder71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar
Uygulama tasarımında neden olduğunu bilmediğim bir sorunla karşılaşıyorum. Ekranın üst köşeden başlayıp sağ kenardan aşağıya inen parlak bir çizgi oluşuyor ve kötü bir görüntü oluşturuyor bazı formlarda ise bu durum olmuyor neye göre olduğunu bir türlü anlayamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhabalar,
Tahminim, kullandığınız bileşen veya form özelliklerinden kaynaklı.
Formları ve bileşenleri karşılaştırmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
Kullandığınız tema ile alakalı fark ettiyseniz aynı durum buton kenarlarında da var. Tasarımda en üst katmanın kenar özelliklerini kontrol edin. Rect varsa onun kenar özelliği vardı
(08-12-2019, Saat: 10:01)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kullandığınız tema ile alakalı fark ettiyseniz aynı durum buton kenarlarında da var. Tasarımda en üst katmanın kenar özelliklerini kontrol edin. Rect varsa onun kenar özelliği vardı
Hocam cevabınız için öncelikle teşekkürler. Bu temayı başka uygulamadada kullanıyorum. Fakat onda öyle bir sorun yok bazen bir sebepten kaynaklanıyor ama hala bulamadım.
(08-12-2019, Saat: 02:46)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (07-12-2019, Saat: 23:54)codder71 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar

Merhabalar,
Tahminim, kullandığınız bileşen veya form özelliklerinden kaynaklı.
Formları ve bileşenleri karşılaştırmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
Hocam en doğrusu dediğiniz gibi galiba tek tek bakmak lazım hangi komponentten kaynaklanıyor. Yarın daha detaylı bir bakacağım.
En dış background da image varsa ondan olabilir yada fullscreen ile ilgili olabilir
Formun Fill->Kind değerine none dışında seçince bende düzeldi.
(12-12-2019, Saat: 20:26)yasard Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Formun Fill->Kind değerine none dışında seçince bende düzeldi.
Eyw hocam düzeldi fakat temada bozulma oldu sende de oldu mu bu sorun ?