Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yeni Mobile App Store: Huawei AppGallery
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba,
Gelişen ve sürekli değişen dünyada teknoloji savaşları da kaçınılmaz oluyor. 
Yakın zamanda bir çok donanım ve yazılım şirketi Huawei'ye karşı tehlikeli bir ambargo (amborgoyu uygulayan firmaların kendileri açısından tehlike arz ediyor bence)  uyguladı.
Bunun bir sonucu olarak mobil teknoloji dünyası yeni bir App Store kazandı:  AppGallery 
Bu olaydan da çok önce kurulan bir firma ile yola çıkan Huawei, AppGallery'yi kurdu. AppGallery, Çin'de ve bir çok ülkede, kısa zamanda iyi bir  pazar payına sahip oldu.

[attachment=889]

170'ten fazla ülke, 3 milyon bireysel / kurumsal geliştirici ve 500 milyon üye kullanıcıya sahip.
Türkiye, bu yılın ikinci yarısından sonra bu ağa katılmış.
Yakın zamanda Huawei'nin kendi mobil servislerini (Huawei Mobile Services, HMS) kullanan cihazlar Türkiye'de satışa sunulmaya başlanacakmış.
Bu arada bize de yeni bir işin yolu göründü: AppGallery'e de uygulama gönderme ve yayınlama!
Bir geliştirici olarak ben üyelik işlemimi gönderdim. Bir iki gün içerisinde onay süreci tamamlanır deniyor.

[attachment=890]

Not 1: AppGallery Developer üyeliği şu an için ücretsiz. İlerleyen zamanda bu değişir mi bilmiyorum. Bu ihtimale karşı üyeliğimi garanti altına almış oldum.  Wink
Not 2: Üyelik sırasında cep telefon numarası, banka kartı ve kimlik (veya ehliyet veya pasaport) fotoğrafı alınıyor. Herhangi bir ödeme işleminde kullanılmayacağı yalnızca kullanıcı doğrulaması için kullanılacağı sözleşmesinde yer alıyor.
Son kısmında takıldım.. NEden banka kartım isteniyor ki?.. Ayrıca kimliğimin fotosunu ve banka kartımın da bir bir kısmını sansürleyip (silip) göndereceğim.
Acaba isteme sebepleri, ambargo uygulayan ülkelerin geliştiricilerine karşı bir tavır ile mi yaklaşmak.
Samsung'un veya Microsoft'un durumundan çok farklı bir durumu var Huwaei'nin. Huwaei USA tarafından hedef tahtasına konmuş durumda ve iş yaptığı alanlarda da dünyada etkin konumda bir şirket. Mağazası bir AppStore ya da PlayStore olamasada önemli bir kullanıcı kitlesi yakalayacaktır. Ürünlerini çok seven ve tercih eden bir kitlesi var ve bu insanların ihtiyacı olan ve kullanmak zorunda olacakları servisler sağlayacaklar. Geliştiricilerin de göz ardı edemeyeceği bir mağaza olacak. En önemli avantajı da Android için geliştirilen uygulamaların çok büyük değişiklikler gerekmeden bu mağaza için de deyloy edilebilir hale gelebilecek olması olacaktır.

Olurda Google ve Rekabet kurulu anlaşamazsa ülmemiz için Samsung bile Huwaei servisleri ve mağazasını desteklemek zorunda kalabilir. Bu amaçla da Galaxy S11H modeli çıkartabilir.
(25-12-2019, Saat: 17:38)delphim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Samsung'un veya Microsoft'un durumundan çok farklı bir durumu var Huwaei'nin. Huwaei USA tarafından hedef tahtasına konmuş durumda ve iş yaptığı alanlarda da dünyada etkin konumda bir şirket. Mağazası bir AppStore ya da PlayStore olamasada önemli bir kullanıcı kitlesi yakalayacaktır. Ürünlerini çok seven ve tercih eden bir kitlesi var ve bu insanların ihtiyacı olan ve kullanmak zorunda olacakları servisler sağlayacaklar. Geliştiricilerin de göz ardı edemeyeceği bir mağaza olacak. En önemli avantajı da Android için geliştirilen uygulamaların çok büyük değişiklikler gerekmeden bu mağaza için de deyloy edilebilir hale gelebilecek olması olacaktır.

Olurda Google ve Rekabet kurulu anlaşamazsa ülmemiz için Samsung bile Huwaei servisleri ve mağazasını desteklemek zorunda kalabilir. Bu amaçla da Galaxy S11H modeli çıkartabilir.

Sizinle aynı fikirdeyim.
Peşinen uygulamayı gönderdim.

[attachment=896]
(25-12-2019, Saat: 18:35)emre21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bakalım embarcadero sizle aynı fikirdemi çıkarları örtüşecekmi deploya izin verecekmi, marketleri kabul edecekmi.

App gallery, paket dosya olarak apk yüklemeye müsaade ediyor. Dolayısıyla şu an için App Gallery'e uygulama yükleme ile ilgili bir engel yok. 
Embarcadero size bir lisans veriyor (satıyor), bu geliştirme ortamı ile sakın ha bu store'a göndermeyin deme lüksü yok, diyeceğini de sanmıyorum.
Uzak doğuda büyüyen ciddi bir pazar payı var; teşvik etmek için elinden geleni yapacaktır.
çok yerinde olmuş benide aklımda bir türkü yükeledim. kayıt olmuştu onay aşamasında geçtim ama o zaman uygulamaya yükleme aktif değil di artık yüklemenin zamanı gelmiş.
Bu arada App Gallery'de dikkatimi çeken farklı bir özellik var. 

[attachment=897]

Henüz incelemeye alınmayan ve incelemesi geciken uygulama için kontrolörü dürt butonu.  "Review reminder" Smile
Merhaba,
Uygulama iki gün boyunca incelemeye alınmayınca; "Review reminder" butonunu kullandım. Hemen incelemeye alındı ve onaylandı. 

[attachment=899]

Huawei AppGallery linki: Saha Takip
(28-12-2019, Saat: 13:08)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,
Uygulama iki gün boyunca incelemeye alınmayınca; "Review reminder" butonunu kullandım. Hemen incelemeye alındı ve onaylandı. 



Huawei AppGallery linki: Saha Takip

Hayırlı olsun
Sayfalar: 1 2 3