Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: MCU ile sms gönderme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba,

MCU ile sms göndermeyi anlatacağım umarım faydalı olur.
İlk olarak Ana parçamız olan Quectel M66 dan bahsedeceğim.

M66 2G yonga setinin son sürümü ve temel alınarak dizayn edilmiş, yani bu modülü bir telefon gibi kullanabiliyoruz örneğin;
Arama yapabilir,Sms gönderebilir ,Veri tabanına veri atabilir, vb...
en önemlisi ise Serial haberleşme Protokolünü ve At komutlarını kullanmasıdır, Yani biz bu cihaza heryerden komut gönderebiliriz.

Ben test amaçlı Arduino kullanıyorum istenilen bir mikrodenetleyici kullanılabilir.

Kullanağımız At Komutları;

AT+CMGF: Bu komut M66'yı mesaj gönderme moduna getirir.
AT+CMGS: Mesaj gönderilecek telefon no girilen komuttur

arduino%20m66%20sema.png
Arduino Kodu:
void setup() {
  // Modülünüzün baud hızına karşılık geldiğinden emin olun
 Serial.begin(9600);
 // GSM modülünün şebekeye bağlanması için 2 saniye bekliyoruz
 delay(2000);
 sendSMS();
}

void loop() {

}

void sendSMS() {
 Serial.println("AT");
 Serial.println("AT");
 Serial.println("AT+CMGF=1"); // GSM Modülünü Metin Moduna ayarlar
 delay(200);
 Serial.println("AT+CMGS=\"+90xxxxxxxxxx\"\r"); //Mesaj gönderilecek Cep telefon numaranizi girin
 delay(200);
 Serial.println("Muharremarslan.com");// Göndermek istediğiniz SMS metni
 delay(300);
 Serial.println((char)26);// CTRL + Z'nin ASCII kodu
 delay(1000);
}
Kodu arduino kartımıza attıktan sonra yazıdğınız telefon numarasına sms gelecektir, eğer sms gelmediyse şu nedenlerden biri olabilir.

1-Quectel M66'ya yeterli voltaj ve akım gelmiyor olabilir.
   2-Bağlantı şemasını yanlış bağlamış olabilirsiniz.
   3-M66 ile Arduino arasındaki baud hızı aynı değil.
çok güzel bi paylaşım eline emeğine sağlık
teşekkür ederim
Hazır set ve test alt yapısı varken... Sim kart interneti üzerinden AT komutları ile TCP socket bağlantısı yapın bir tane IndyTcp Server uygulamasına MCU ile socket bağlantısı açıp Server bağlanın ve veri gönderin.
Sizin için farklı bir tecrübe olacaktır.
Teşekkürler @arsl01

Alıntı:@3ddark
Hazır set ve test alt yapısı varken... Sim kart interneti üzerinden AT komutları ile TCP socket bağlantısı yapın bir tane IndyTcp Server uygulamasına MCU ile socket bağlantısı açıp Server bağlanın ve veri gönderin.

İnternet servis sağlayıcıların (gsm ve kablolu) varsayılan olarak port yönlendirme hizmetleri  kapalı. Bu hizmetten faydalanmak için Statik IP hizmeti almak gerekiyor diye biliyorum. Server uygulaması sim modül tarafında veya pc tarafında olsada iki uygulama bu şartlarda haberleşemez.

GSM şirketlerinin sadece kurumsal müşteri numaralarına bu hizmeti verdiklerini duymuştum.
(22-06-2020, Saat: 10:44)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler @arsl01

Alıntı:@3ddark

İnternet servis sağlayıcıların (gsm ve kablolu) varsayılan olarak port yönlendirme hizmetleri  kapalı. Bu hizmetten faydalanmak için Statik IP hizmeti almak gerekiyor diye biliyorum. Server uygulaması sim modül tarafında veya pc tarafında olsada iki uygulama bu şartlarda haberleşemez.

GSM şirketlerinin sadece kurumsal müşteri numaralarına bu hizmeti verdiklerini duymuştum.

Socket Server uygulamasının kullandığı internetin sabit olması yeterli olacaktır. Mobile hat için sabit ip olmasına gerek yok.
@arsl01 sadece kendi deneyimi arttırmak için böyle bir çalışma yapacaksa statik ip almasına gerek yok. Modem bir kere ip aldıktan sonra, session süresi dolana kadar veya modem kapatılıp tekrar açılana kadar aldığınız ip sabit olarak kalıyor. Server uygulamasının kullandığı Port için modemde port açarsa sorunsuz olarak yaptığı uygulamayı test edebilir.

Dediğim gibi önerim sadece kendi deneyimini arttırması içindi. Ayrıca farklı AT komutlarını da kullanmış olacaktır. Ayrıca GPRS konum bilsini alıp google haritalar üzerinde cihazın konumu dahi gösterebilir.
@3ddark Hocam zaten yapıyorum bir projede server'a sürekli veri gönderiyorum
Yakında İnternet Tcp server veri gönderilme nasıl yapılır paylaşacağım
Teşekkürler elinize sağlık.
Normal internet kullanıcılarının kullandığı hatlar statik ip hizmeti alınmıyorsa, CGNAT arkasındadır. Modem dış hattan bir
IP alır. Problem bu IP ye başka bir networkden erişmek istediğinizde başlar. Çünkü servis sağlayıcılar IPV4 limitlerinden dolayı aynı IP yi birden fazla kullanıcıya tahsis ediyorlar. Modemde port yönlendirsenizde çalışmayacaktır. Denemeler yaparken bu hususu göz önünde bulundurmakta fayda var.

Server kısmı kiralık sunucularda denenirse port ve erişim ile ilgili sorun yaşanmaz.
@frmman Hocam bu modülde port açmaya ne gerek var?
Direk internet paketinden server'a veri göndermek varken
Sayfalar: 1 2