Merhaba Arkadaşlar,
RAD Studio 10.2 Tokyo Professional kullanıcısıyım.
1. Delphi sürümüm için OranUI download adresindeki "OrangeUI 1.79 For 10.3.3 Free Version" sürümünü yükleyebilir miyim ? Uyumlu mudur ?
2. OrangeUI için yıllık 99 USD bedel ne için ? Ne zamana kadar yıllık 99 USD ödeniyor ?
3. Evet, OrangUI'ın bileşenleri çok iyi, süper ama bu kadar acemice dokümanlanmış, acemice yönetilen bir bileşen setine güvenmek için ne yapmam gerekir ? Zira kırık linkler, çince dokümanlar, ingilizce-çince karışık dosya isimleri, word'de yazılmış yardım dokümanları, çince örnekler vs. çok korkuttu beni

Yarın bir gün "kapattık arkadaşım biz dükkanı, zaten çorbaya dönmüştü compoenent" demelerinden korkmalı mıyım ?
4. Free versiyon'un "Don't collect app info" özelliği pasifmiş. Yani Free versiyon kullanınca, "bu bileşen uygulamanızın verilerini toplar" anlamına geliyor ve bu da ilginç geldi.
5. OrangeUI'ın genel olarak tanıtıldığı bir konu var mı forum üstünde ? Aradım ancak bulamadım.
Teşekkürler.
1) Evet, yanlış değilsem sadece 10.3.3 desteği getirildi.
2) O konuda biraz sorunlu zira 1 kişi geliştiriyor anladığım kadarıyla. O da @
DelphiTeacher adlı üye.
3) Evet, güzel set fakat dediğiniz gibi çok eskiği var. Bu da sadece 1 kişinin ilgilenmesinden dolayı yaşanıyor sanırım. Pek güven vermiyor açıkçası.
4) O özelliği pek etik bulmuyorum. Tabii şimdi "e kardeşim sende kullanma o zaman" diyenler olacaktır. Bundan sonra kullanacağımı pek sanmıyorum zaten.
5) Yok diye biliyorum fakat
https://www.youtube.com/watch?v=UqzcnRVx...yRWiZHjBSA şu linkte @
Fesih ARSLAN OrangeUI ile proje geliştirdi. İzleyip fikir edinebilirsiniz.
Kendi görüşüm; global bir dil kullanmaması ve destek yetersizliğinden sınıfta kalan bir bileşen. Eğer profesyonel bir ekip ile devam etse güzel yerlere gelecek bir bileşen kısaca. Belki de ekibi vardır bilmiyorum fakat her daim tekil bir geliştirici tanımı vardı gözümde.
İyi çalışmalar.
(10-07-2020, Saat: 00:32)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1) Evet, yanlış değilsem sadece 10.3.3 desteği getirildi.
2) O konuda biraz sorunlu zira 1 kişi geliştiriyor anladığım kadarıyla. O da @DelphiTeacher adlı üye.
3) Evet, güzel set fakat dediğiniz gibi çok eskiği var. Bu da sadece 1 kişinin ilgilenmesinden dolayı yaşanıyor sanırım. Pek güven vermiyor açıkçası.
4) O özelliği pek etik bulmuyorum. Tabii şimdi "e kardeşim sende kullanma o zaman" diyenler olacaktır. Bundan sonra kullanacağımı pek sanmıyorum zaten.
5) Yok diye biliyorum fakat https://www.youtube.com/watch?v=UqzcnRVx...yRWiZHjBSA şu linkte @Fesih ARSLAN OrangeUI ile proje geliştirdi. İzleyip fikir edinebilirsiniz.
Kendi görüşüm; global bir dil kullanmaması ve destek yetersizliğinden sınıfta kalan bir bileşen. Eğer profesyonel bir ekip ile devam etse güzel yerlere gelecek bir bileşen kısaca. Belki de ekibi vardır bilmiyorum fakat her daim tekil bir geliştirici tanımı vardı gözümde.
İyi çalışmalar.
1 için Whatsapp'tan sordum ve cevapladı, Delphi 10.3.3 kurmamı önerdi.
5'de bahsedilen eğitim setini izlemeye devam ediyorum baştan beri, son 2 video'dayım.
Harika çalışma @
Fesih ARSLAN .
Teşekkürler.
(10-07-2020, Saat: 00:16)ysfckr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Arkadaşlar,
RAD Studio 10.2 Tokyo Professional kullanıcısıyım.
1. Delphi sürümüm için OranUI download adresindeki "OrangeUI 1.79 For 10.3.3 Free Version" sürümünü yükleyebilir miyim ? Uyumlu mudur ?
2. OrangeUI için yıllık 99 USD bedel ne için ? Ne zamana kadar yıllık 99 USD ödeniyor ?
3. Evet, OrangUI'ın bileşenleri çok iyi, süper ama bu kadar acemice dokümanlanmış, acemice yönetilen bir bileşen setine güvenmek için ne yapmam gerekir ? Zira kırık linkler, çince dokümanlar, ingilizce-çince karışık dosya isimleri, word'de yazılmış yardım dokümanları, çince örnekler vs. çok korkuttu beni 
Yarın bir gün "kapattık arkadaşım biz dükkanı, zaten çorbaya dönmüştü compoenent" demelerinden korkmalı mıyım ?
4. Free versiyon'un "Don't collect app info" özelliği pasifmiş. Yani Free versiyon kullanınca, "bu bileşen uygulamanızın verilerini toplar" anlamına geliyor ve bu da ilginç geldi.
5. OrangeUI'ın genel olarak tanıtıldığı bir konu var mı forum üstünde ? Aradım ancak bulamadım.
Teşekkürler.
Merhaba,
Bazı maddelerin cevabını bulmuşsunuz bu konuda genel yazayım.
Son 2 ay'a ücretsiz versiyonunu yoğun kullanıyordum bu bileşenin, 2 aydır satın almaya uğraşıyorum ve malesef satın alamıyorum.
Paypal ve Alipay ile ödeme kabul ediyor bu 2 yöntemle de ödeme yapamıyoruz şu an. Forumda önerilen bitcoin ödemesinide kendisine önerdim cevap dahi yok. Tüm kanallardan iletişime geçiyorum fakat dönüş alamıyorum. İnsanlık hali hastada olabilir veya herhangi bir şey olabilir fakat şu durumda çok sorunlu bir durum var.
Dokümantasyon için kendisine zamanında bana mail ile bana cevaplayacağınıza bir forum kurun ve orada cevap verin böylelikle herkes için çözüm üretmiş olursunuz ve zamandan tasarruf edersiniz demiştim, fakat yine bir cevap alamamıştım.
Delphi tarafındaki en büyük sorun, bu tür component üreticilerinin genelde tek kişi olması, bundan dolayı örümcek ağı misali çok kolay bu yapılar yok olabilir. OrangeUI, Unigui, Woll2Woll gibi.
kurumsal firmalarda direk yazılımcıya uluşma imkanı olmuyor, birde fiyatlar bu set için aslında uygun buda kurumsala göre masrafları daha az olduğu için, şuan free kullarım ikanı kurumsala göre çok fazla, sen olsan 8 yıl gibi emek verdiğin projeye kullanıcıların olduğu para kazandığın bir az bir emek yeni versiyona geçirdiğin bir yazılama destek vermeyi bırakır mıydın.
(10-07-2020, Saat: 09:43)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]kurumsal firmalarda direk yazılımcıya uluşma imkanı olmuyor, birde fiyatlar bu set için aslında uygun buda kurumsala göre masrafları daha az olduğu için, şuan free kullarım ikanı kurumsala göre çok fazla, sen olsan 8 yıl gibi emek verdiğin projeye kullanıcıların olduğu para kazandığın bir az bir emek yeni versiyona geçirdiğin bir yazılama destek vermeyi bırakır mıydın.
Kesin destek vermeyi bırakmaz, garantisi benim diyorsun yani

Güzel.
(10-07-2020, Saat: 01:32)ysfckr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (10-07-2020, Saat: 00:32)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1) Evet, yanlış değilsem sadece 10.3.3 desteği getirildi.
2) O konuda biraz sorunlu zira 1 kişi geliştiriyor anladığım kadarıyla. O da @DelphiTeacher adlı üye.
5) Yok diye biliyorum fakat https://www.youtube.com/watch?v=UqzcnRVx...yRWiZHjBSA şu linkte @Fesih ARSLAN OrangeUI ile proje geliştirdi. İzleyip fikir edinebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
1 için Whatsapp'tan sordum ve cevapladı, Delphi 10.3.3 kurmamı önerdi.
5'de bahsedilen eğitim setini izlemeye devam ediyorum baştan beri, son 2 video'dayım.
Harika çalışma @Fesih ARSLAN .
Teşekkürler.
Rica ederim.
Tahminimce 4-5 kişilik bir ekip var. Verdiğim Online eğitime @
DelphiTeacher 'ı davet ettiğim gün, kendisi ile birlikte birkaç Çinli katılımcı daha vardı.
İkinci sorunuzun cevabı; 99 $, tıpkı diğer component setlerinde olduğu gibi component bellidir.
Her yıl ödenir.
Son olarak şunu söylemeliyimki OrangeUI hakkında en güncel ve en iyi kaynak DelphiCan'dır.
(10-07-2020, Saat: 23:56)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (10-07-2020, Saat: 01:32)ysfckr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]1 için Whatsapp'tan sordum ve cevapladı, Delphi 10.3.3 kurmamı önerdi.
Harika çalışma @Fesih ARSLAN .
Teşekkürler.
Rica ederim.
Tahminimce 4-5 kişilik bir ekip var. Verdiğim Online eğitime @DelphiTeacher 'ı davet ettiğim gün, kendisi ile birlikte birkaç Çinli katılımcı daha vardı.
İkinci sorunuzun cevabı; 99 $, tıpkı diğer component setlerinde olduğu gibi component bellidir.
Her yıl ödenir.
Son olarak şunu söylemeliyimki OrangeUI hakkında en güncel ve en iyi kaynak DelphiCan'dır.
Bir kaç çinli katılımcının katıldığı webinar'ı izledim.
Gerçi 1'den başlayarak 7'inci haftaya kadar hepsini uygulamalı olarak uzun uzun iziedim. (8'i de yarın izleyip bitireceğim).
Bu arada ben yine de 99 usd konusunu netleştiremedim kafamda.
Komponenti satın aldım ve kullandım. İkinci yıl neden para veriyorum ?
Yani komponenti satın alıp, 3 gün içinde işimi bitirdim yayınladım ve component ile işim olmayacaksa ?
Destek almak ve upgrade için mi her yıl 99 ödüyoruz acaba ?
(11-07-2020, Saat: 01:13)ysfckr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (10-07-2020, Saat: 23:56)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rica ederim.
Tahminimce 4-5 kişilik bir ekip var. Verdiğim Online eğitime @DelphiTeacher 'ı davet ettiğim gün, kendisi ile birlikte birkaç Çinli katılımcı daha vardı.
Her yıl ödenir.
Bir kaç çinli katılımcının katıldığı webinar'ı izledim.
Gerçi 1'den başlayarak 7'inci haftaya kadar hepsini uygulamalı olarak uzun uzun iziedim. (8'i de yarın izleyip bitireceğim).
Bu arada ben yine de 99 usd konusunu netleştiremedim kafamda.
Komponenti satın aldım ve kullandım. İkinci yıl neden para veriyorum ?
Yani komponenti satın alıp, 3 gün içinde işimi bitirdim yayınladım ve component ile işim olmayacaksa ?
Destek almak ve upgrade için mi her yıl 99 ödüyoruz acaba ?
O yıl içerisinde destek ve yükseltmelere tabii tutulursunuz. Diğer yıl güncelleme ve destek alamazsınız.
Mobil sürekli değişen bir platform olduğu için güzel olsa dahi büyük projelerde bu tarz componentlerin kullanılmaması taraftarıyım. Masaüstü uygulamalarda dahi sürüm geçişlerinde componentlerde problem yaşanıyor. Devexpress,Fastreports,Jedi haricinden uzak durmak lazım. İlla alinacaksa kaynak kodu ile almak güvence olacaktır. Devexpress FMX'e yatırım yapmıyor ve bence hiç bir zamanda yapmayacak. Çünkü karşılığını almak zor geliştirici kitlesi çok az. Masaüstü tarafında devexpress kullanan bir kişi kolay kolay başka şetlere ihtiyaç duymuyor. Ürünleri gerçekten kaliteli kafanızı agritmiyor. Gönül ister ki Devexpress bu işe el atsın.