Merhaba,
Delphi 1.4.1 versiyonunda embedded designer bulamıyorum.
Normalde olması gereken yer
Tools - Options - Form Designer içerisinde embedded designer göremiyorum.
Embarcadero yüzen form tasarımcısının kaldırıldığını söylemişti sitesinde ancak hâlâ yüzen bir form tasarımcısına sahibim.
Şunun gibi pencerelerin ayrı ayrı olmasını istiyorum.
https://prnt.sc/v3v7et
Bunu nasıl yapabilirim ?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba..
View->Desktop->Classic Undock yaparsanız delphi 7 deki gibi undock olur tüm editörünüz.
Merhaba,
Bilgi için teşekkür ederim. Benim lisansta göremedim.
https://prnt.sc/vdmua4
Sanırım bir yerden ayarlıyorduk.
[
attachment=1430]
Selamlar
Windows7 kullanıcılarında bu tip sorunlar olduğuna dair bir yazışma var. (Eğerki win7 kullanıyorsanız tabiki) ama diğer yönden, deniyor ki, " derleyiciniz tam ekran modunda iken, boyutunu bir miktar küçültün. Undocked modunun geldiğini göreceksiniz." Denemekte fayda var. Tabi bir de, update işlemlerinizi tamam mı (10.4.3)
Teşekkür ederim bilgi için.
Ancak güncellemelerimiz tam olmasına rağmen görülmüyor. Win 2019 Server Standart kullanıyoruz.
Merhaba,
Bu konuda bir gelişme var mı acaba?
Birden fazla monitör üzerinde çalışmak istediğimizde nasıl bir yol izlememiz gerekiyor

(02-12-2020, Saat: 05:45)Ahmet İPEKÇİ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam 10.4 de bu özellik kaldırıldı. Bununla ilgili makalenin linkini vereyim.
https://blogs.embarcadero.com/new-for-th...io-10-4-1/
Hocam bu makaleyi daha öncesinde de inceledim fakat bizim istediğiniz çözümü(kod ve tasarım ekranını ayırmak) vermiyor maalesef.
Sadece şunu gördüm pencereleri farklı ekranlara gönderebiliyorsunuz ki buda bizim talebimizi karşılamıyor maalesef.
Öncelikle buradaki maddeleri açıklayacak olursak.
Layouts and multiple monitors
1) Allow changing screen on any layout change
2) Only allow changing screen toggling to/from the Debug Layout
3) Always keep the IDE on the same screen
1) Herhangi bir düzen değişikliğinde ekranı değiştirmeye izin ver: bu eski davranıştır; IDE, bir düzenin hangi ekranda kaydedildiğini görecek ve oraya gidecek
2)alnızca Hata Ayıklama Düzeni'ne / Hata Ayıklama Düzeni'nden ekran geçişini değiştirmeye izin verin: bu, hata ayıklama sırasında IDE'nin ikinci monitörünüzde olmasını isteyebileceğiniz yukarıdaki senaryoyu ele alır, ancak o zaman. IDE'nin yalnızca hata ayıklamayı başlatırken veya durdururken hareket etmesini sağlar.
3)DE'yi daima aynı ekranda tutun: IDE asla monitörleri değiştirmeyecektir. Her zaman koyduğun yerde kalacak.
2. formu ayrı ekrana taşımak istiyorsak aşağıdaki resimlerde belirtilen işlemleri yapmamız gerekiyor.
Eğer tekrar eski yerine almak istiyorsak taşıma yaparak eski konumuna alabilirsiniz.
*** Umarım fix paket yayınlayarak kod ve tasarım ekranını ayrı kullanma imkanını geri sunarlar. 
Selamlar
Ben 10.4.3 kullanıyorum ve Embedded mevcut. Ayrıca formu da ayrı monitörde tasarlayıp, ikinci monitörde de kodu yazıyorum.
[
attachment=1511]
[
attachment=1512]
(02-12-2020, Saat: 13:28)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Selamlar
Ben 10.4.3 kullanıyorum ve Embedded mevcut. Ayrıca formu da ayrı monitörde tasarlayıp, ikinci monitörde de kodu yazıyorum.
Update yapılmamıştır yaparak bir deneme yapayım hocam.