Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: FMX Çözünürlülük sorunu hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar

FMX üzerinde bir uygulamayı dizayn ettiğimizde yatay ve dikey değişikliklerde görsellerin en/boy oranı bozuluyor
Ben TScaledLayot kullanıyorum. Ayrıca Anchor ile de uğraştım fakat bir türlü gerçek anlamda En/Boy orantısını doğru çalıştıramadım
Bu konuda nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor.

Teşekkürler
Örnek bir görsel sunarsanız daha anlaşılır olurdu.  

* Görsel bize ekranın tümünün mü yoksa sadece belli bir kısmının mı TScaledLayout ihtiyacı var konusunda yardımcı olacak. Bunu kendiniz de sorgulayabilirsiniz. Çünkü tüm ekranı başka bir Layout, belli kısımları farklı bir Layout kullanma hakkınız baki.  Bu linkteki görsel de bunun içindi.

* Görselleri en boy oranı korumak ( Proportional ) şekilde tutmak için sizin de belirttiğiniz şekilde oldukça farklı yöntemler var. Her birinin diğerine göre avantajı / dezavantajı var -ki bunu oran bozulması olarak yaşıyorsunuz-
Merhaba,
Scaledlayout kullanırken align bölümü sadece bir defaya mahsus client yapılmalı ve sonrasında Fit olarak değiştirilmeli. Böylelikle client ile alınan en boy oranı fit ile korunmuş olacaktır. Bu da sağlıklı ve bozulma olmadan büyüme - küçülme işlemi demek.
Eğer ekran boy oranı değişir ise ( Tasarım esnasında ) tekrardan scaledlayout client yapılmalı ve sonradan yine Fit olarak ayarlanmalıdır.
Buna ve daha fazlasına eğitim serimde değindim  Smile yakında yayında olur umarım.