Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tarım Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bildirimi Hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar merhaba biz firmamızda zirai ilaç satışı yapmaktayız. Bilindiği üzere tarım bakanlığı zirai ilaç satışlarını karekod sistemi ile takip altına almaktadır. Tarbis sitesine kullanıcı adı ve şifresi ile girerek üretici firma, toptancı firma her kimden ürün satın alındıysa bu firmalardan ürünlerin çıkışı tarbis sitesine yapılıyor dolayısıyla ordan çıkılan ürün bizim sistemimize gelen bildirim olarak düşüyor. Sizden yardımınızı istediğim konu ise şöyle ben bu siteden bana gelen ürün bildirimini delphide ilgili veri tabanı ilişkileri yapılarak kendi veri tabanıma çekebilir miyim bunu başarabilirsem işim çok kolaylaşacak. yardımlarınızı bekliyorum. Belkide çok meşakkatli bir işlemdir uyarı ve eleştirilerinize açığım. bakanlığın paylaşmış olduğu web servis dökümanı linki aşağıdadır.

Web Servis Dökümanı
Arkadaşım merhaba. Bundan 2 sene önce ben bu projenin üretici ayağı için program yazmıştım. Ama benim yazdığım program üreticinin Üretim ve Satış bildirimi yapması için karekodların seri numaralarını Tarım bakanlığınıa XML olarak gönderiyordu. Sen alım yapacaksın ve bunları veri tabanına kayıt etmekten bahsediyorsun. Öncelikle eğer XML olarak sana satman için gönderilen ürünleri alabiliyorsan bundan sonra XML içindeki ürüne ait GTIN, Lot, SKT ve Seri Numarası bilgilerini alıp açacağın veri tabanına kayıt etmen gerekiyor. Bende böyle bir program yok. Ama veri tabanına kayıt yapmayı becerebiliyorsan bir zorluğu da yok.
(27-12-2020, Saat: 16:21)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşım merhaba. Bundan 2 sene önce ben bu projenin üretici ayağı için program yazmıştım. Ama benim yazdığım program üreticinin Üretim ve Satış bildirimi yapması için karekodların seri numaralarını Tarım bakanlığınıa XML olarak gönderiyordu. Sen alım yapacaksın ve bunları veri tabanına kayıt etmekten bahsediyorsun. Öncelikle eğer XML olarak sana satman için gönderilen ürünleri alabiliyorsan bundan sonra XML içindeki ürüne ait GTIN, Lot, SKT ve Seri Numarası bilgilerini alıp açacağın veri tabanına  kayıt etmen gerekiyor. Bende böyle bir program yok. Ama veri tabanına kayıt yapmayı becerebiliyorsan bir zorluğu da yok.

Aslında benim buradaki amacım ürünlerin bilgisini anlamlı bir şekilde almak veri tabanına kayıt olmasa da olur . ben satış yapıldıktan sonra gün sonunda kimlere satış yapıldıysa ürünleri hazırlayıp bildirimimi yapacağım. Mevcut programıma entegre yapılamıyor ve ben program oturduğundan yeni bir programa da geçiş yapmam mümkün değil.
O zaman satış yaptığın ürünlerin bilgilerini XML formatında Tarım bakanlığına senin göndermen gerekiyor. Tarım bakanlığı bundan 2 sene önce destek konusunda çok ama çok kötüydü. Basit bir sorunun cevabını bile 25 günde zor cevaplamışlardı. Doğru dürüst bir dokümanları bile yoktu. Şimdi nasıl bilmiyorum. XML 'i senin yapman lazım. Nasıl göndericem dersen sana örnek XML gönderme programı Delphi kodu gönderebilirim. Bu işlem e-Fatura gibi karmaşık değil.
(27-12-2020, Saat: 17:02)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O zaman satış yaptığın ürünlerin bilgilerini XML formatında Tarım bakanlığına senin göndermen gerekiyor. Tarım bakanlığı bundan 2 sene önce destek konusunda çok ama çok kötüydü. Basit bir sorunun cevabını bile 25 günde zor cevaplamışlardı. Doğru dürüst bir dokümanları bile yoktu. Şimdi nasıl bilmiyorum. XML 'i senin yapman lazım. Nasıl göndericem dersen sana örnek XML gönderme programı Delphi kodu gönderebilirim. Bu işlem e-Fatura gibi karmaşık değil.

Zahmet olmazsa kodu gönderirsen çok sevinirim. Belki bana yardımcı olur kodlar.
(27-12-2020, Saat: 17:13)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(27-12-2020, Saat: 17:02)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O zaman satış yaptığın ürünlerin bilgilerini XML formatında Tarım bakanlığına senin göndermen gerekiyor. Tarım bakanlığı bundan 2 sene önce destek konusunda çok ama çok kötüydü. Basit bir sorunun cevabını bile 25 günde zor cevaplamışlardı. Doğru dürüst bir dokümanları bile yoktu. Şimdi nasıl bilmiyorum. XML 'i senin yapman lazım. Nasıl göndericem dersen sana örnek XML gönderme programı Delphi kodu gönderebilirim. Bu işlem e-Fatura gibi karmaşık değil.

Zahmet olmazsa kodu gönderirsen çok sevinirim. Belki bana yardımcı olur kodlar.

Mail adresinizi yazar mısınız ?
(28-12-2020, Saat: 16:39)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(27-12-2020, Saat: 17:13)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Zahmet olmazsa kodu gönderirsen çok sevinirim. Belki bana yardımcı olur kodlar.

Mail adresinizi yazar mısınız ?
bunyamin_dinc68@hotmail.com teşekkür ederim.
Merhabalar,

Örneğinizi buradan paylaşırsanız bir çok arkadaşımız için kaynak teşkil edecektir.
Tabiki bu sizin inisiyatifinize kalmış bir durum.

Kolay gelsin.