Arkadaşlar merhaba,
fast report ile barkod etiketi yapmak istiyorum. standart bir tasarım yapıp kullanabiliyorum fakat sadece istediğim şu. Daha önce yapan arkadaşlar vardır. örnek elimde 24 lü etiket var. 3 sütun 8 sıra. ben buna barkodu basmak istiyorum ama tüm ölçü ayarlarını manuel yapmak istiyorum. elimdeki her etiket ölçüsüne göre designreport yapmak istemiyorum. bunun örneklerini çoğu programlar kullanıyor fakat kaynak kodlu bir döküman bulamadım.
ekteki resimde yapmışlar bunun gibi birşey yapmak istiyorum.

Bu işlemi Kullanıcı kontrolüne bırakmamalısınız. Piyasada çok fazla barkod etiket ölçüsü var. Üstelik bu ölçüler deki yarım cm lik bir sapma bile bir çok hataya mal olmakta. Standart olarak 3-4 ölçü belirleyip ona göre dizayn yapıp kullanıcıya sunmak daha mantıklı. Ben öyle yapıyorum.
Fastreport'un frxdesigner componenti var bunu kullanarak dizaynlarını kullanıcılara yaptırabilirsin. Ayrıca designer componentinin kayıt tuşuna basınca nereye kayıt yapmasını istiyorsan ayarlayabilirsin. Sonrasında kayıt yapılan bu şablonları kullanarak kullanıcılara istedikleri şablonlardan seçim yaptırabilirsin. Kayıt yapılacak yer olarakta veritabanını kullanırsan çok kolay olacaktır. Klasör izinleri vs uğraştırmaz.
(02-01-2021, Saat: 00:07)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fastreport'un frxdesigner componenti var bunu kullanarak dizaynlarını kullanıcılara yaptırabilirsin. Ayrıca designer componentinin kayıt tuşuna basınca nereye kayıt yapmasını istiyorsan ayarlayabilirsin. Sonrasında kayıt yapılan bu şablonları kullanarak kullanıcılara istedikleri şablonlardan seçim yaptırabilirsin. Kayıt yapılacak yer olarakta veritabanını kullanırsan çok kolay olacaktır. Klasör izinleri vs uğraştırmaz.
fastreporta hepsini yaptım. tasarım ekranı yaptım. barkodları tasarladım. barkod bas dediğimde ekrana şablonlar geliyor kullanıcı ordan seçiyor fakat benim istediğim o değil. resimdeki gibi etiket boyutlarını girip oluşturmak. çünkü her etiketin boyutu aynı değil. tasarım ekranı yaptım fakat sonuçta her kullanıcı fastreportta tasarım yapmayı bilmiyor.
(02-01-2021, Saat: 13:40)ercanskose Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (02-01-2021, Saat: 00:07)tuna Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fastreport'un frxdesigner componenti var bunu kullanarak dizaynlarını kullanıcılara yaptırabilirsin. Ayrıca designer componentinin kayıt tuşuna basınca nereye kayıt yapmasını istiyorsan ayarlayabilirsin. Sonrasında kayıt yapılan bu şablonları kullanarak kullanıcılara istedikleri şablonlardan seçim yaptırabilirsin. Kayıt yapılacak yer olarakta veritabanını kullanırsan çok kolay olacaktır. Klasör izinleri vs uğraştırmaz.
fastreporta hepsini yaptım. tasarım ekranı yaptım. barkodları tasarladım. barkod bas dediğimde ekrana şablonlar geliyor kullanıcı ordan seçiyor fakat benim istediğim o değil. resimdeki gibi etiket boyutlarını girip oluşturmak. çünkü her etiketin boyutu aynı değil. tasarım ekranı yaptım fakat sonuçta her kullanıcı fastreportta tasarım yapmayı bilmiyor.
Böyle bir tasarım ekranın delphi tarafında yazabilirsin. Fast reportun dizayn ekranında bu yapılamaz. Yani bi tasarım sayfan olur aynı yukarıdaki örneğinde verdiğin gibi ekran oluşturursun. Yazdır dediğinde oradaki koordinatlara bakarak fastreportun içindeki nesnelere kod ile müdahale ederek yapılabilir. Aklıma bu geliyor.