Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: LOGO Kayıtlı GIB Mükellef Listesini Hangi Tablo Tutuyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar,

LOGO tablolarına çok hakim değilim. Biraz araştırma yaptım fakat istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım.
LOGO Tiger 3 programı, GIB sistemine kayıtlı e-Fatura müşteri listesini hangi tabloda tutuyor acaba?

Teşekkürler.

--------
Şu şekilde bir tablo buldum fakat onun içinde de 1.400 kayıt var. 
dbo.DLG_USERGBLIST_001
dbo.DLG_USERPKLIST_001
Logo tablolarına hakim değilim ama entegratör olarak logo kullanıyorum ve usergblist userpklist isminde web servisten gönderici bilgilerini ve posta kutularını xml olarak çekiyorum ve kendi programımda kullanıyorum.

Tablo isimlerini bakılırsa doğru yer gibi görünüyor. Fakat oradaki bilgiler bir şekilde güncellenebiliyor olmalı. Nedeni ise her an yeni mükellef kayıt olmuş olabilir. 1400 kayıt olması da güncel olmadığından olabilir. Fakat dediğim gibi tahminen söylüyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır.
Evet Logo da dbo.DLG_USERGBLIST_001 bu tabloda tutar ancak son güncellemedeki kendi cari hesap listesindeki E-Fatura mükelleflerin listesini tutar.
(05-01-2021, Saat: 08:02)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Logo tablolarına hakim değilim ama entegratör olarak logo kullanıyorum ve usergblist userpklist isminde web servisten gönderici bilgilerini ve posta kutularını xml olarak çekiyorum ve kendi programımda kullanıyorum.

Tablo isimlerini bakılırsa doğru yer gibi görünüyor. Fakat oradaki bilgiler bir şekilde güncellenebiliyor olmalı. Nedeni ise her an yeni mükellef kayıt olmuş olabilir. 1400 kayıt olması da güncel olmadığından olabilir. Fakat dediğim gibi tahminen söylüyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır.

Merhabalar,

Cevabınız ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

Aslında bulduğum tablo ismi aktif e-fatura kesen bir firmaya ait DB. 

Dediğiniz gibi bilen bir arkadaş bilgi paylaşımında bulunacaktır

Teşekkürler.

(05-01-2021, Saat: 09:20)hassur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Evet Logo da dbo.DLG_USERGBLIST_001 bu tabloda tutar ancak son güncellemedeki kendi cari hesap listesindeki E-Fatura mükelleflerin listesini tutar.

Merhaba,

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Peki tüm listeye ulaşma gibi bir imkanım yok mu acaba?

Teşekkürler.
(05-01-2021, Saat: 09:21)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-01-2021, Saat: 08:02)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Logo tablolarına hakim değilim ama entegratör olarak logo kullanıyorum ve usergblist userpklist isminde web servisten gönderici bilgilerini ve posta kutularını xml olarak çekiyorum ve kendi programımda kullanıyorum.

Tablo isimlerini bakılırsa doğru yer gibi görünüyor. Fakat oradaki bilgiler bir şekilde güncellenebiliyor olmalı. Nedeni ise her an yeni mükellef kayıt olmuş olabilir. 1400 kayıt olması da güncel olmadığından olabilir. Fakat dediğim gibi tahminen söylüyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır.

Merhabalar,

Cevabınız ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

Aslında bulduğum tablo ismi aktif e-fatura kesen bir firmaya ait DB. 

Dediğiniz gibi bilen bir arkadaş bilgi paylaşımında bulunacaktır

Teşekkürler.

(05-01-2021, Saat: 09:20)hassur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Evet Logo da dbo.DLG_USERGBLIST_001 bu tabloda tutar ancak son güncellemedeki kendi cari hesap listesindeki E-Fatura mükelleflerin listesini tutar.

Merhaba,

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Peki tüm listeye ulaşma gibi bir imkanım yok mu acaba?

Teşekkürler.

Eğer logo entegratörü kullanılıyorsa bu adresteki web servis kullanarak alabilirsin. Bu dökümanda bulunmayan yeni bir fonksiyon var Gib tarafında yapılan bir değişiklik nedeni ile elogo tarafında yapılan bir düzenleme ile getuserlistNew adında bir fonksiyonla listeyi alabilirsin.  
@hassur hızlı ve direkt hedefe yönelik cevap verdi. Teşekkürler.

Benim de bilgim yok ama şu tümden gelim şeklindeki önerme ile yaklaşacaktım :

1400'lük liste isim / soyad veya tcno sırası gözetilerek size eksik ve devamı varmış izlenimi veriyor mu? Öyle ise sorgu yapılırken parça parça web'den çekiliyor olabilir mi? şeklinde soracaktım.
(05-01-2021, Saat: 09:27)hassur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(05-01-2021, Saat: 09:21)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar,

Cevabınız ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim.

Aslında bulduğum tablo ismi aktif e-fatura kesen bir firmaya ait DB. 

Dediğiniz gibi bilen bir arkadaş bilgi paylaşımında bulunacaktır

Teşekkürler.


Merhaba,

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Peki tüm listeye ulaşma gibi bir imkanım yok mu acaba?

Teşekkürler.

Eğer logo entegratörü kullanılıyorsa bu adresteki web servis kullanarak alabilirsin. Bu dökümanda bulunmayan yeni bir fonksiyon var Gib tarafında yapılan bir değişiklik nedeni ile elogo tarafında yapılan bir düzenleme ile getuserlistNew adında bir fonksiyonla listeyi alabilirsin.  

Merhabalar,

Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.

Tahmini olarak logo entegratör kullanılıyordur. Ama bahsettiğiniz sisteme erişmem gibi bir durum söz konusu değil.
Sadece DB ye erişim yapabiliyorum.  Bu nedenle servise ulaşma durumum malesef bulunmuyor.

Teşekkürler.

(05-01-2021, Saat: 09:29)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@hassur hızlı ve direkt hedefe yönelik cevap verdi. Teşekkürler.

Benim de bilgim yok ama şu tümden gelim şeklindeki önerme ile yaklaşacaktım :

1400'lük liste isim / soyad veya tcno sırası gözetilerek size eksik ve devamı varmış izlenimi veriyor mu? Öyle ise sorgu yapılırken parça parça web'den çekiliyor olabilir mi? şeklinde soracaktım.

Merhabalar,

Evet hocam eksik. Zira 300 bin küsür bir mükellef söz konusu. Tüm listeye gelen giden posta kutuları e-Fatura/e-İrsaliye vs. almam gerekli.
Ben sadece DB ye ulaşabiliyorum hocam.

Teşekkürler.
@hi_selamlar eksik olduğunu bildirdiniz zaten bunu anlıyorum da 1400'lük liste örneğin a'dan başlıyor h'de bitiyor veya soyadına göre a'dan başlıyor d'de bitiyor veya tcno/vkno sırası 10...... 'dan başlıyor 30..... kadar gidip bitiyor vs. demek istedim

Eğer böyle ise yazılımdan sorgu adımlanıp, verştabanından 1400'lük paketler halinde çekecek yöntem bulunabilir demek istiyordum.

WinApi mesajları ile sonraki sayfa butonuna basılıp listenin db' de generate edilmesini sağla, local bir sqlite vb veritabana çek şeklinde.
(05-01-2021, Saat: 09:51)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@hi_selamlar eksik olduğunu bildirdiniz zaten bunu anlıyorum da 1400'lük liste örneğin a'dan başlıyor h'de bitiyor veya soyadına göre a'dan başlıyor d'de bitiyor veya tcno/vkno sırası 10...... 'dan başlıyor 30..... kadar gidip bitiyor vs. demek istedim

Eğer böyle ise yazılımdan sorgu adımlanıp, verştabanından 1400'lük paketler halinde çekecek yöntem bulunabilir demek istiyordum.

WinApi mesajları ile sonraki sayfa butonuna basılıp listenin db' de generate edilmesini sağla, local bir sqlite vb veritabana çek şeklinde.

Merhaba,

Hocam tablo içinde toplam kayıt sayısı 1.400. Sayfalama gerektirecek bir durum mevcut değil.  @hassur arkadaşımızında dediği gibi sanırım burayı sadece kayıt/mevcut cariler için
bir güncelleme yapıyor. Tabi bunu Tabloyu kontrol ettikden sonra cevaplayabilirim.

Teşekkürler.