Selam herkese.
Geliştireceğim uygulama konusunda fikrinizi almak istiyorum. Bileşenler ile boğuşmaktan, uygulamayı Web olarak geliştirip daha sonra Webview ile mobile çevirmek daha mantıklı değil mi sizce? Eğer uygulamayı Webview olarak (pdo-bootstrap) olarak geliştirirsem ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Bildiri notification vs. için komponentler olabilir ama uygulamanın içerik kısmını web olarka düzenleme kararı aldım.
Lütfen fikrinizi paylaşır mısınız, ileride herhangi bir sorunla karşılarşır mıyım sizce? Benzer uygulama geliştiren var mı burada?
Application hem Ios hemde android de çalışması gerekiyor
Mobilden yönetim paneli olması da gerekiyor. Resim yükleme silme vs
Bu bir otel uygulaması olacak
Selamlar
Genelde unigui kullanılarak geliştirme yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyim.
Native uygulamanın yerini tutmayacağı aşikar,
webview yada webbrowser bileşene güvenerek mobil uygulama çok verimli olmaz.
kaldıki android versiyonu veya cihaza göre bile uygulaman farklılık gösterebilir.
html5 desteği ve browser yapısı gibi etmenler sıkıntı çıkarabilir.
daha yenilerde android cihazlarda webview hatası oluştu milyonlarca cihaz etkilendi.
Bildiğim kadarıyla bu tarz sadece webview ile html görüntüleme yapan yani içeriği belli olmayan sonradan içeriği yüklenen uygulamalara ios onay vermiyor.
Arkadaşımın böyle bir uygulaması androidde yayınladı ama ios izin vermedi.
unigui ilede çok verimli olmayacağı kanaatindeyim.
En güzeli stabili native uygulama olacaktır.
ios platformunu es geçersek android için illa webbrowser ile yapacaksan uniguiye bulaşma derim,
ya jqueymobile yada yada bootrapt freameworklerini kullan derim
şahsi tavsiyem
Çok teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için. Amacım zaten Bootstrap ile hazırlayıp WebView gibi komponentleri ile göstermek idi. Herhalde bu işimi çok kolaylaştıracak, Java bilgim pek iyi değil.
Bildiğim kadarıyla xcode da Webview bileşeni mevcut ve ios da sorun olmuyor.
Daha fazla fikre ihtiyacım var? Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum
Selamlar
Öncelikle delphi ile mi yoksa web tasarımı ile mi yapacağınız konusunda kesin bir kararınızı vermeniz daha uygun olacak. Ben böyle bir durumda delphiile programı yazdıktan sonra, eğer ihtiyacım olacaksa raporlama tarafında javascript kullanarak programa entegre etmeyi planlardım. Android ve ios tarafında sorun çıkmayacaktır.
Öncelikle karar vermeniz gereken durum yazacağınız yazılımın cihazın yeteneklerine ihtiyacı olup olmadığı (sensörler, kamera vb. web tabanlı bunlar içinde kütüphaneler var perfomansa bakmak gerek) ve aynı anda web tabanlı kullanımda da sunacakmısınız, tasarımların vb unsurların sık sık değişmesi vb durumları var mı ? gibi daha yazılacak bir soruyu sorarak bir yol çizmek lazım.
Webview uygulamalar native bir uygulama sayılamaz artık mağazalara yüklenirken daha sıkı denetimlere tabi tutuluyor.
Bu tarz durumları belirledikden sonra cihaza tam hakimiyet gereken durumlarda native uygulama geliştirmek daha doğru bir yöntem. Delphi bu noktada ortam uyumluluğu sağlaması açısından işinizi kolaylaştırabilir.
Eğer web tabanlı bir çalışma yapmayı uygun görüyorsanız o zaman farklı bir bakış açısı da ilave edeyim önceki cevaplara web geliştirme bilginiz ve programlama yeteneklerinizi react native vb ortamları da kullanabilirsiniz. React Native deki jsx web dillerine hakim olan birisi için adapte olması epey kolay bir ortam.
Bunada alternatif Flutterada bakabilirsiniz.
(07-04-2021, Saat: 23:45)Dilan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için. Amacım zaten Bootstrap ile hazırlayıp WebView gibi komponentleri ile göstermek idi. Herhalde bu işimi çok kolaylaştıracak, Java bilgim pek iyi değil.
Bildiğim kadarıyla xcode da Webview bileşeni mevcut ve ios da sorun olmuyor.
Daha fazla fikre ihtiyacım var? Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum
Selamlar
jquermobile java değildir. temel html bilmeniz yeterlidir.
aynen bootsrapt gibi bir html5 freamworktur,
Kullanımıda html5 element tagları ile olur yine html yazarsınız.
basit ve hızlı bir şekilde mobil page hazırlanabilir.
Demo page :
https://demos.jquerymobile.com/1.2.1/doc...hemes.html
Google daha önce buna benzer bir çalışmamı bir uygulama olarak kabul etmemişti ve reddetmişti. şimdi izin verir mi bilemiyorum.
O zaman ister istemez yolum Javaya gidiyor :/ Tüm moralim alt üst oldu. Flutter ile daha rahat eder miyim sizce her iki platform için?
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bu benim için çok önemli. O zaman javaya yöneleceğim sanırım ister istemez.
Başka tavsiye verebilecek var mı?