30-05-2021, Saat: 19:02
kayıt sayım şimdilik 650 bin bu daha da artıyor
firebird view deki kodum
bu yavaşlık nedendir acaba
aynı kayıt sayısına eş değer firebird tabloyu açtığımda sıkıntı yok
ama firebird view de oluşturdugum bu kayıdı açtığımda out of memory hatası alıyorum .. master detail yaptığım halde bütün kayıdı okumaya çalışıyor
Dm_Kayit.FD_FotoView.SQL.Add('select * from FOTOLAR WHERE ARSIVNO=:tar1'); /// kullanmam gereken kod çok yavaş Dm_Kayit.FD_FotoView.SQL.Add('select * from FOTOLAR'); // hızlıfirebird view deki kodum
CREATE OR ALTER VIEW FOTOLAR( FOTOID, FOTOADI, KOD, FOTOGRAF, UZANTI, CHECK1, CHECK2, EKBILGI, YOL, DISK, ARSIVNO, FULLYOL) AS select FOTOID,IIF(KOD='' ,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||FOTOGRAF||UZANTI,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||KOD||'-'||FOTOGRAF||UZANTI),KOD,FOTOGRAF,UZANTI,CHECK1,CHECK2,EKBILGI,PATH.YOL||'\'||substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||path.adsoyad,PATH.DISK,PATH.ARSIVNO, path.yol||'\'||substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||path.adsoyad||'\'||IIF(KOD='' ,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||FOTOGRAF||UZANTI,substring(PATH.ARSIVNO from 2 for 30)||'-'||KOD||'-'||FOTOGRAF||UZANTI) from foto LEFT join PATH ON FOTO.YOLID=PATH.YOLID ;
bu yavaşlık nedendir acaba
aynı kayıt sayısına eş değer firebird tabloyu açtığımda sıkıntı yok
ama firebird view de oluşturdugum bu kayıdı açtığımda out of memory hatası alıyorum .. master detail yaptığım halde bütün kayıdı okumaya çalışıyor