Merhaba, dbgrid üzerinde popup menü ile ekle sil menülerini gösteriyorum. Eğer dbgrid boş ise (veya ilgili data ) popup menudeki SIL kısmını kullanılamaz yapmak istiyorum. Fakat bir türlü bulamadım.
Dbgridin onmouse down olayına mı yazılmalı ?
PopUpMenu'nün onpopup eventinde çalışın. Orada dbgrid kontrolü yapıp ABORT komutu ile geçersiz kılabilirsiniz.
Ayrıca menuitemi de enable true false ederek açıldığındaki hale müdahale etme imkanı da bulursunuz.
(30-05-2021, Saat: 23:02)CesuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba, dbgrid üzerinde popup menü ile ekle sil menülerini gösteriyorum. Eğer dbgrid boş ise (veya ilgili data ) popup menudeki SIL kısmını kullanılamaz yapmak istiyorum. Fakat bir türlü bulamadım.
Şu şekilde kullanmışım:
procedure TFSatis.DBGrid1ContextPopup(Sender: TObject; MousePos: TPoint;
var Handled: Boolean);
begin
if (DMAlisSatis.SatisDetayIBQ.RecordCount > 0) Then
SatrSil1.Visible := true
else
SatrSil1.Visible := false;
end;
(30-05-2021, Saat: 23:34)MuhammedYasir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (30-05-2021, Saat: 23:02)CesuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba, dbgrid üzerinde popup menü ile ekle sil menülerini gösteriyorum. Eğer dbgrid boş ise (veya ilgili data ) popup menudeki SIL kısmını kullanılamaz yapmak istiyorum. Fakat bir türlü bulamadım.
Şu şekilde kullanmışım:
var Handled: Boolean);
begin
if (DMAlisSatis.SatisDetayIBQ.RecordCount > 0) Then
SatrSil1.Visible := true
else
SatrSil1.Visible := false;
end;
Merhabalar,
Üstteki aynı kod tek satırda şöyle de yazılabilir ;