Merhaba,
Uygulamam 3 gün öncesine kadar android10 da çalışıyordu.Hatta google play store a yükleme yaptım sonrasında versiyon güncellme yapmaya çalıştım bu işlemi yaptıktan sonra uygulamam andorid uygulamada splash screen'de takılı kalıyor uygulamam açılmıyor neden olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz?
Uygulamam release modda compile edine uygulamam splash screen'de takılı kalıyor. Debug modda compile edine uygulamam çalışıyor. Bu neden olur bilgisi olan var mı? Yada bu şekilde google play store'a yüklersem kabul görür mü?
(03-06-2021, Saat: 16:46)glagher Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uygulamam release modda compile edine uygulamam splash screen'de takılı kalıyor. Debug modda compile edine uygulamam çalışıyor. Bu neden olur bilgisi olan var mı? Yada bu şekilde google play store'a yüklersem kabul görür mü?
Bunun bir çok nedeni olabilir.
Bu durumda ilk bakılması gereken nokta debug modda eklenen fakat relase modda eklenmeyen şeylerdir ;
- Deploy ettiğiniz bir ses dosyası ya da herhangi bir dosya var mı ?
- Uygulama da reklam bulunuyorsa Admob service aktif edildi mi ?
- Harita kullanımı söz konusu ise Maps service aktif edildi mi ?
İlk açılışta çalışan kodlar var mı varsa cihaz ile ilgili bir işlevi mi tetikliyorlar ?
(03-06-2021, Saat: 17:21)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (03-06-2021, Saat: 16:46)glagher Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uygulamam release modda compile edine uygulamam splash screen'de takılı kalıyor. Debug modda compile edine uygulamam çalışıyor. Bu neden olur bilgisi olan var mı? Yada bu şekilde google play store'a yüklersem kabul görür mü?
Bunun bir çok nedeni olabilir.
Bu durumda ilk bakılması gereken nokta debug modda eklenen fakat relase modda eklenmeyen şeylerdir ;
- Deploy ettiğiniz bir ses dosyası ya da herhangi bir dosya var mı ?
- Uygulama da reklam bulunuyorsa Admob service aktif edildi mi ?
- Harita kullanımı söz konusu ise Maps service aktif edildi mi ?
İlk açılışta çalışan kodlar var mı varsa cihaz ile ilgili bir işlevi mi tetikliyorlar ?
Bahsettiğiniz 3 maddenin üçüde yapılmadı. Çözümiyorum bir türlü. Hatta uygulamam icon,splash screen eklememe rağmen debug modda hepsi geliyor release modda uygulama iconu bile gelmiyor standart firemonkey iconu geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum tıkandım kaldım.
Debug mode ve Release mode için proje ayarları farklılaşıyor.
Projenizin ilgili platform Permission listesini tekrar bir kontrol edin. Kazayla Debug veya Release mode için bağımsız izin işaretlemesi yapmış olabilirsiniz. Bir de Notification varsa bunun için de benzer şekilde proje ayarlarındaki bu Application / Services kısmını ikinci bir defa daha kontrol etmek isteyebilirsiniz.
Merhabalar.. Delphinin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? ayrıca bu versiyonun API29 destği var mı?
Ben de zamanında iyicebelleşmiştim. ama bir arkadaşımız bu sorunu nasıl çözeceğimiz kousunda video yayınlamıştı. Eğer API SDK konusunda sorunuz var ise videoyu izlemenizi önerirrim.
https://www.youtube.com/watch?v=dWPnt717PEY
(04-06-2021, Saat: 00:29)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar.. Delphinin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz? ayrıca bu versiyonun API29 destği var mı?
Ben de zamanında iyicebelleşmiştim. ama bir arkadaşımız bu sorunu nasıl çözeceğimiz kousunda video yayınlamıştı. Eğer API SDK konusunda sorunuz var ise videoyu izlemenizi önerirrim.
https://www.youtube.com/watch?v=dWPnt717PEY
Api sorunum yok bende bu video üzerinden api29 olayını çözdüm.
Herkesin önerisi için teşşekür ederim google play store'a uygulamamı debug modda yükledim şuanda indirdiğimde de çalışıyor. Söylemiş olduğunuz önerileri 2 kasım 2021 'de api30 gelince üzerinden yeniden geçeceğim.