Deneme amaçlı Android derlemesini yapabilir miyim diye tabbedapplication oluşturdum. Hazır olan templatelerden oluşturdum. Derlerken Path Error(3) hatası verdi. Projem "C:\Users\xxxx\Documents\DelphiMssql Çalışmalar\hala uğraşıyorum 2" şu klasör içindeydi. SDKları yeniden yükledim Javada dahil, sistem PATH değerlerini kontrol ettim ama hep aynı hatayım aldım. Daha sonra aynı projeyi kopyalayıp "D:\xxxx" klasörüne taşıdım. Projeyi burdan açınca derleme yaptı ve başarılı şekilde uygulama cihaza yüklendi. Böyle bi sorun yaşayan oldu mu acaba?
Genel prensip olarak dosya adı ve klasör adlarında türkçe karakter, boşluk gibi özel karakterler kullanmaktan sakınmak gerekiyor. Anlamsız hataların nedeni bu gibi başlangıçta yapılan isimlendirme tercihleri olabiliyor.
(24-09-2021, Saat: 14:05)frmman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Genel prensip olarak dosya adı ve klasör adlarında türkçe karakter, boşluk gibi özel karakterler kullanmaktan sakınmak gerekiyor. Anlamsız hataların nedeni bu gibi başlangıçta yapılan isimlendirme tercihleri olabiliyor.
Anladım teşekkür ederim. Ben de dosya yolu uzun olduğu için mi diye düşünmüştüm. Acaba bi uzunluk sınırı mı var.
Win10 için path (dosya yolu) boyutu 260 karakter. Registry den bu limit kaldirilabiliyor.
Geliştirici iseniz mümkün mertebe ingiliz alfabesindeki karakterlerin dışına çıkmayın.
(24-09-2021, Saat: 13:01)karex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Deneme amaçlı Android derlemesini yapabilir miyim diye tabbedapplication oluşturdum. Hazır olan templatelerden oluşturdum. Derlerken Path Error(3) hatası verdi. Projem "C:\Users\xxxx\Documents\DelphiMssql Çalışmalar\hala uğraşıyorum 2" şu klasör içindeydi. SDKları yeniden yükledim Javada dahil, sistem PATH değerlerini kontrol ettim ama hep aynı hatayım aldım. Daha sonra aynı projeyi kopyalayıp "D:\xxxx" klasörüne taşıdım. Projeyi burdan açınca derleme yaptı ve başarılı şekilde uygulama cihaza yüklendi. Böyle bi sorun yaşayan oldu mu acaba?
Merhaba,
Path belirtirken TPath kullanırsanız sorun ortadan kalkar sanırım. Mesela bir dosya için Path belirmeniz gerekiyorsa
file:= System.IOUtils.TPath.Combine(System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath, 'File Name'); gibi. TPath dökümantasyonunu incelerseniz faydalı olacaktır. Yazdığım örnek kodda "file" değişkeni ile belirtilen dosya; androidde
assets\internal\ klasörü içinde, windowsda ise
Belgeler klasörü içinde tanımlanmış olmaktadır.