Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Modbüs veri göndermek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Aşağıdaki resimdeki gibi bir karakter setini elimizdeki bir terminale gönderip, bir mekanizmayı tetikleyebiliyoruz. 
Bu karakter setini Delphi tarafından nasıl / hangi formatta gönderebilirim.
Doğrudan $01$03$01$20$00$14$29$CF string olarak gönderiyorum. Fakat sonuç alamıyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Öncelikle RS232 ile doğru Com port'u açabiliyor musunuz ? Eğer cevabınız evet ise yazdığınız değeri, GonderilecekDegisken := #$01#$06#$00#$22 ... şeklinde atadıktan sonra gönderin.
Ayrıca kullandığınız program yani "Hercule" ne yazarsanız onu gönderir. Yani "$" işaretini Hex olarak algılamaz. Oysa Delphi'de bunun karşılığı HEX demektir.
(29-09-2021, Saat: 13:48)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öncelikle RS232 ile doğru Com port'u açabiliyor musunuz ? Eğer cevabınız evet ise yazdığınız değeri, GonderilecekDegisken := #$01#$06#$00#$22 ...  şeklinde atadıktan sonra gönderin.
Ayrıca kullandığınız program yani "Hercule" ne yazarsanız onu gönderir. Yani "$" işaretini Hex olarak algılamaz. Oysa Delphi'de bunun karşılığı HEX demektir.

Evet com porta open ile sorunsuz bağlanıyorum. #$01#$06#$00#$22 bu formatta deneyeceğim.
Sonuç alabildiniz mi ?
(30-09-2021, Saat: 10:53)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sonuç alabildiniz mi ?

Henüz test etme imkanım olmadı. 
Cihaz siparişi verdim. 
gelince test edip, sonuç bildireceğim.
İlginiz için teşekkür ederim.
Tüm karakterleri arada $ işareti olmadan aşağıdaki yöntemle gönderebildim.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

procedure Tfrm1.btToHexClick(Sender: TObject);
var
 LStr1, LStr2: String;
 begin
 LStr1 := Edit1.Text;
 SetLength(LStr2, Length(LStr1) * 4);
 BinToHex(LStr1[1], PWideChar(LStr2), Length(LStr1) * SizeOf(Char));
 FComPort.WriteString(LStr2);
end;

Kaynak:
BinHexMethods