Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Biraz Nostalji Sene 1977
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Masaüstümde birkaç gündür duran biraz yaşlıca uv-eprom (ultraviole ışık ile silinebilen hafıza birimi) ile ilgili birkaç görsel paylaşmak istedim.

Ürün kodu C2708, intel tarafından 1977 yılında içindeki silikon yonga filmi tasarımı yapılmış, chipde fiziksel olarak 1979 yılında Malezyada paketlenmiş/imal edilmiş.

Kapasite: 8x1kbit = 1KiloByte yani 1024 byte veri saklayabilirsiniz. Shy

Genel Görüntüsü:

[attachment=1855]

Yakın Görüntü:

[attachment=1856]

Detay Görüntü: Yukarıdaki resimde kırmızı ile işaretli alanın büyütülmüş hali

[attachment=1857]
1993 te 64kb lik birtane chip elimde vardı, muhtemelen Nintendo veya tetris chiplerinden biriydi mikroskobumla chipin üst kapağını açıp bakar dururdum , normal ışık vurunca transistör yollarının ışığı kırıp mikroskop okülerinde gökkuşağı gibi renklenirdi transistörlerin uçaktan kuşbakışı gibi tarlalara benzediğini düşünürdüm..
Altın konnektörlere bak ne güzel
Chiplerde altın kullanım oranı eskiden günümüze oranla çok daha fazlaydı. Bu nedenle geri dönüşüm işlemlerinde daha fazla tercih edilirler.

Elimdeki imkanlar ile ancak bu kadar detaylı resim alabildim.

Sihirli bir dünya gibi Shy
Bir yakınım 1974 yılında Amerikadan TexasInstruments marka digital hesap makinası getirtmişti. Kırımızı led digitleri vardı. Üniversitede okuyordu ve okuluna götürdüğünde bütün hocalar başına toplanıp hesap makinesini hayranlıkla seyretmişler. O makinayı o zaman ABD'den tam 5000 USD'ye almışlardı...