Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Masaüstü ve android cihaz haberleşme sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar,
Delphi 10.4 sürümünü kullanıyorum.
Delphi kurulunca gelen örnek uygulamalardan tethering kullanılarak yapılmış olan BDShoppingList projesini kullanmaya çalışıyorum.
Usb bağlantı ile uygulamayı cihazıma göndermeyi başardım fakat masaüstü ve android arasındaki bağlantıyı gerçekleştiremedim. Diğer tethering kullanılan örnek projeleri de denedim fakat onlarda da aynı şekilde yapamadım. Masaüstü ve android cihazımda uygulama açılıyor fakat android üzerinden masaüstünde bir hareketlilikte bulunamıyorum bağlantı açılmıyor. Bağlantı kurabilmem için gerçekleştirmem gereken aşamalar hakkında bilgi paylaşımında bulunursanız çok mutlu olurum.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Bu delphican linkinde bir paylaşımımız olmuştu inceleme fırsatınız oldu mu ?
(31-10-2021, Saat: 17:46)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu delphican linkinde bir paylaşımımız olmuştu inceleme fırsatınız oldu mu ?

Evet incelemiştim. Paylaşımdan anladığım kadarıyla yazılan uniti projeme eklersem özelliklerini kullanarak bağlantı kurabilirim. Yazılımda yeniyim yanlış anlamış olabilirim birazcık karmaşık geliyor kusura bakmayın. Eğer o şekildeyse bunu yapabilirim fakat örnek projelerin ek bir şey olmadan çalışması gerektiğini düşünmüştüm aslında bu şekilde kullanımını öğrenmek istiyordum.
Aynen dediğiniz gibi. Doğru anlamışsınız.
Yazılım konusunda yolunuz ve bahtınız açık olsun.  
Mutlaka kendinize uygun bir öğrenme metodu benimseyecek ve o yoldan yürüyeceksiniz.

Delphi nesnel bir yazılım dili. Dolayısıyla LEGO'lara benzetebilirsiniz. Basit yapılardan modüler yapılar üretilip, üretilen modüler yapılar da farklı modüller ile bir araya gelerek karmaşık / akıllı sistemler oluşturmaktadır.

Verdiğim örnek ise çalışır bir modül. Sizin kendi ara yüzünüzü tasarlayıp bu modülü ona bağlamanız yeterli. Zaten ilgili örnekte iki kod var. Birisi "Helper Unit" dediğimiz başlı başına yapı yani bir motor, diğeri ise delphi ile oluşturulan bir form ve üzerindeki buton, edit ve memo bileşenleri içeren, kulanıcının gördüğü arayüzden oluşmakta.

Kodları bir araya getirince çalışan proje elde edeceksiniz.

Başarılar.
(31-10-2021, Saat: 22:46)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aynen dediğiniz gibi. Doğru anlamışsınız.
Yazılım konusunda yolunuz ve bahtınız açık olsun.  
Mutlaka kendinize uygun bir öğrenme metodu benimseyecek ve o yoldan yürüyeceksiniz.

Delphi nesnel bir yazılım dili. Dolayısıyla LEGO'lara benzetebilirsiniz. Basit yapılardan modüler yapılar üretilip, üretilen modüler yapılar da farklı modüller ile bir araya gelerek karmaşık / akıllı sistemler oluşturmaktadır.

Verdiğim örnek ise çalışır bir modül. Sizin kendi ara yüzünüzü tasarlayıp bu modülü ona bağlamanız yeterli. Zaten ilgili örnekte iki kod var. Birisi "Helper Unit" dediğimiz başlı başına yapı yani bir motor, diğeri ise delphi ile oluşturulan bir form ve üzerindeki buton, edit ve memo bileşenleri içeren, kulanıcının gördüğü arayüzden oluşmakta.

Kodları bir araya getirince çalışan proje elde edeceksiniz.

Başarılar.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. 
Ellerinize sağlık uniti projeme ekledim ve çalıştırabildim çok sağolun.