Uçmuşsun diyebilirsiniz ama gelecek önümüzde ve bunlar olabilir diye düşünüyorum.
Coinlerle ilgili hepimizin merakı olduğu kesin. Burada uzman olan arkadaşlarımızda vardır elbet. Neden delphican coin çıkartmıyoruz? Birde metaverse dünyası var. Metaverse sonsuz bir evrende bir sürü dünya olarak düşünülüyorsa neden sadece dünyadaki arsalar v.s. var? Bizde kendi dünyamızı yaratalım.
(14-01-2022, Saat: 17:03)Jakarta2 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uçmuşsun diyebilirsiniz ama gelecek önümüzde ve bunlar olabilir diye düşünüyorum.
Coinlerle ilgili hepimizin merakı olduğu kesin. Burada uzman olan arkadaşlarımızda vardır elbet. Neden delphican coin çıkartmıyoruz? Birde metaverse dünyası var. Metaverse sonsuz bir evrende bir sürü dünya olarak düşünülüyorsa neden sadece dünyadaki arsalar v.s. var? Bizde kendi dünyamızı yaratalım.
Hadi, çıkarttılar diyelim. Satılan Coin'lerin paralarını kim alacak ??

Metavers dünyasının kesinlikle bir ütopik dolandırılık şebekesi dünyası olduğuna inananlardanım. Cripto paraların çoğunun arkasında kurumlar şirketler veya kamu kaynakları mevcutken metaverse ler ütopik bir dünyadaki arsalar.. Cennetten arsa satan mantıkla aynı bence

kanımca;
öncelikle şuna karar vermek gerekir, şuanda geldiğimiz noktada insanlar zamanlarının ağırlıklı olarak sosyal alanda nerede harcamaktadır,
genç nesiller nerede harcamaktadır, nakit imkanları neye izin vermektedir, sanal dünya, bilgisayar ile gerçek dünya sosyal çevre arasındaki
denge ne tarafa kaymaktadır.
kapitalist sistem, gelişimi destekler, sermayeden yanadır,
sermayesiz olan girişimçi, yeni yöntemlerle katma değeri arttırılmış üretim maliyeti düşürülmüş insanların yararına işe yarar yeni ürünler hizmetler üretmeli geliştirmeli ve sunmalıdır, ancak bu süreç git gide çıkmaza girmekdedir,
kimse sonsuza kadar yeni birşeyler üretemez, daha iyi gelişmiş üretim, daha iyi bütçe, üretim techizatı ve bilgi birikimi gerektirir,
bu zincir kırıldığında(şuanda yaşıyoruz) bilgi tekel elinde birikir, sermaye hizmet üreten firmalarınızı satın alır finansmanını kendisine kaydırır, bunun
ileri seviye üretim konusunda bilginin tekelleşmesi gizlenmesi, nesilden aktarılmaması, liyakatli insanların atılması ve beraberinde kilit bilgiyi götürmesi vs gibi
çok nokta sonucundada sanayiniz bunun altından kalkamaz ve ülkece gelişim açısından geri kalırsınız(örneğin mikro işlemci üretim otomasyonları, amosferik motor üretim teknolojisi, hastanelerde kullanılan tomografi tarzı cihazlar, uzay teknolojileri, genetik teknolojileri vs vs gider)
geliri düşen devletin fakirleşen halkına kalanda kısıtlı ömrünü mutlu geçirebileceği değer algıları değişen bir platformdur,
malesefki ülkece(buna diğer ülkelerde katılabilir), kısıtlı finans ile fiziksel dünyada temel barınma giyim yemek ve sonrasında tattığı işsizlikle
bunalımdan çıkma adına bilgiyede ulaşabileceği en kısa alan sanal ortam, bir sonraki seviyesi sanal dünyalar kalmaktadır.
dünya olarak, devletlerin ekonomik sorunları çözülmez ve nufus artışı bu hızla devam ettiğinde bu kayma daha da artacak ve değer yargılarıda
değişmeyece başlayacakdır, bunu görmek açıkdır.
(kız istiyen genç; ben x metaversede x dükkanda x yöneticisiyim, şu kadar kripto maaşım var, bunun bir sonraki adımı kripto üzerinden dünya vatandaşlarını fonlamak, onların ülkelerde oy kullanmalarına kadar etki etmekdir, insanları kontrol eden devleti kontrol eder)
zaten oyun sektörünün dünyada yadsınamaz şekilde tutulmasının sebebi, insanları gerçek dünyadan oyun süresince soyutlamasıdır,
sadece yaş ilerlediğinde biyolojik ihtiyaçlar değiştiğinden ötürü kopma yaşanmakta, bu gerçekleştirilmediğinde ya geri dönüş ya derin depresyon
yada insanları intiharlar beklemektedir.
sanal dünyalar esasında insanlığın bir sonraki noktada (uzay kolonileşmesi gezegenler arası uzun mesafe seyahetlerinde) insanların alanı kısıtlı, uzay gemisi içinde, uzun süreler akıl sağlıklarını kaybetmedende zaman geçirebilmesinin temel giriş noktasıdır, bir diğer yol uyutma olacakdır.
(15-01-2022, Saat: 03:01)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Metavers dünyasının kesinlikle bir ütopik dolandırılık şebekesi dünyası olduğuna inananlardanım. Cripto paraların çoğunun arkasında kurumlar şirketler veya kamu kaynakları mevcutken metaverse ler ütopik bir dünyadaki arsalar.. Cennetten arsa satan mantıkla aynı bence 
Hocam Metavers, Web 3.0 olarak lanse ediliyor, nasıl ki statik HTML sayfalardan, AJAX SOAP vs ile etkileşimli sayfalar oluşturarak Web 2.0'a geçilmişse buna da er geç geçilecek. Derinlemesine araştırmadım benim anladığım bu, yanlış da anlamış olabilirim. Bu geçiş sürecinde belirsizlikleri fırsatlara çeviren, daha doğrusu 300 liraya "ayfon" almak isteyen ve her daim eksik olmayacak olan bu kitleye, salatalık kitlemek isteyenler de muhakkak olacaktır. Benim anlamadığım/araştırmadığım konu şu, 600 bin dolara dijital yat alanlar olduğu, dünyanın önemli şehirlerinin güzel noktalarının satıldığı söyleniyor, mesela İstanbul boğazda yer kalmadığı söyleniyor, Çırağan Sarayını kim ne sıfatla ne hakla satabiliyor, yada (alan oldu mu bilmiyorum

) benim köydeki tarla mı?
Hayati hocama katiliyorum sonuna kadar. Metaverse deki sanallikla oyunlardanki sanallik ayni degil kanımca.
Bu konuya uzunca zaman kafa yoran biri olarak naçizane olayı şu şekilde anlatmaya çalışayım: Ready Player One filmini izlemek metaverse olayını anlamayı kolaylaştıracaktır. Metaverse sonsuz sanal evrendir. Bu evrende gerçekte yapılamayan her şey yapılabilir. Günümüzde teknolojinin ve yapay zekanın geldiği nokta ortadadır. İnsanlar takılan cihazlarla gerçekle sanalı ayırt edemeyecek hale gelmek üzeredir. Bu da şu sonucu doğurmuştur. Her şeyi yapabildiğim bir dünyada yaşamak varken neden sınırlı bir dünyada yaşayayım. Şu an metaverse'in ilk adımları atılmaktadır. Yani dünyalar oluşturulmakta. O dünyalara insanların adapte olmaları sağlanmaktadır. Bitcoin ilk çıktığında hepimiz oyun parası ne olur bundan demiştik şu an borsası var. Yani bu metaverse evreni internetin yerini alacak orası net. Aslında çok bir farkı yok. Browser'a yazıp girdiğin linklere metaverse'de görerek gideceksin. Giriş için para alan dünyalar olacak. Bedava girebildiğin, içeride bir şeyler alabildiğin mağazalar olacak. Bu harcamalar şu an harıl harıl çıkan coinlerle olacak. Örneğin decentraland'de ki bir mağazaya gireceksin ve bir elbise alacaksın ödemesi mana ile yapılacak. Örneğin facebook'un dünyası horizon world'e gideceksin orda geçerli olan para birimi facebook'un çıkarmak üzere olduğu coin olacak. Yaptığın alışveriş sanıyorum geçiş aşamasında dünyada evine gönderilecek sonra artık tamamen sanallaşacak. Tablolar, müzikler, videolar v.s. hepsini nft şeklinde karşımıza çıkacak. Örneğin bir müzik konseri dinlemek için başka bir dünyaya gitmek gerekecek.
İşte tüm bu bilgiler ışığında metaversede bir sürü yazılımcının olduğu delphican dünyanın olması gerektiğini düşünüyorum ve bu dünyada harcanacak coin'in.
Coin çıkarttık kim alacak konusuna değinmek gerekirse. Coinleri çıkartma ve borsaya sokma aşamaları var. Öncelikle coin'in yazılımı yapılacak. Sonra sosyal medyada tanıtımları yapılacak ve hediyelerle kullanıcıların bu ağa dahil olması sağlanacak. Yeterli kullanıcılar kazanıldığında bir borsaya girildiğinde gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Çünkü yeni çıkan coinleri takip edip anında alan milyonlarca insan var. Metaversede yarattığımız dünyada da insanların ilgisini çekecek güzel bir şeyler sunarsak para her türlü değerlenecektir. Bu dünyada ne sunulabilir? Örneğin bilgi sunulabilir. Bütün yazılım dillerinden insanların işlerine yarayacak kodlar sunulabilir. (Şu an ki web sitesi gibi)
Biraz uzun oldu ama araştırmalarım ve bu araştırmalar sonucunda edindiğim bilgiler bu yönde.
Saygılarımla;
@
Jakarta2 Her şeyi yapabildiğim bir dünyada yaşamak varken neden sınırlı bir dünyada yaşayayım diyeceğiz demişsin ama daha teknolojinin ilk adımları atılırken dolarlar havada uçuşuyor, son kullanıcı biz fanileri nasıl cezbedecekleri hakkındaki görüşlerin nedir? Önceki mesajımda söylediğim gibi profosyonel bir şirket bir yat tasarlamış ve 600 bin dolara satmış, ben paintte çizdiğim kayıkla bu dünyaya neden girmek isteyeyim. Bu işin rantını da tadını da YİNE parası olanlar alacak. Bizler de Black Mirror daki gibi enerjimizi falan satarız herhalde.
Bütün soru işaretleri bir yana eğer vaad edilenler tam olarak hayata geçerse, metaversle ilgili düşüncem; quantum fiziği hakkında izlediğim bir belgesel de, süperpozisyonu anlatan profesör şöyle demişti "o kadar olağan üstü bir şey ki hayret edemiyoruz bile", evet tam olarak bu.
Gelecek Tarım ve Hayvancılıkda. İleriki yıllarda çipin elektriğin ve yazılımın yenmeyecek bir şey olduğunu görecek insanoğlu.
(15-01-2022, Saat: 18:04)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gelecek Tarım ve Hayvancılıkda. İleriki yıllarda çipin elektriğin ve yazılımın yenmeyecek bir şey olduğunu görecek insanoğlu.
Bahsettiğin olay çok farklı bir konu. Hani derler ya "3. dünya savaşı nasıl olur bilemem ama sonraki taşla, sopayla olacak." Bahsettiğin biraz öyle bir şey. Ne zaman nasıl şekilde olacağı belirsiz. Belirsiz bir duruma endekli yaşamakta pek mantıklı görünmüyor. Aşağıdakiler daha gerçekçi.
Malum pandemi ile üretim aksayınca ve talepte de artış yaşanınca tedarikte sıkıntılar yaşanıyor. Yonga en belirginlerinden biri. Yonga temin edilemediğinden büyük otomotiv fabrikaları üretime ara veriyor. Araçlarında elektronik ekipmanları azaltıyor. Bakınız Alman firmaları elektronik ekipman azaltma yoluna gidiyorlar. Toyota bazı fabrikalarında üretime ara verdi. Tesla USB yonga sıkıntısından USB sayısını azalttı.
Gelecek öyle bir geliyor (yaklaşıyor) ki bu tarım ve hayvancılıkta farklı yollarla gelecek geliyor. Aksine yonga ve yazılımın gelecekte çok daha değerli olacağını düşünüyorum. Şuan son teknoloji bir yonga üretimini bir ülke tek başına yapamıyor (diye biliyorum). Hatta bir çok gelişmiş ülkenin bulunduğu Avrupa Birliği yonga krizinde kendini garanti altına almak için kendi tedarik ağını kurma planları yaptı ve bunun pek mümkün olmadığını açıkladı. Alman Trupmf ve Hollandalı ASML bugün tedarik zincirinden çıkıyoruz deseler belki de dünyada çok daha büyük yonga krizi yaşanacak.
Hayvan kesmeden üretimiş et laboratuar ortamında tamam, hatta satışının başladığı da söyleniyor. Geçmiş haberlere baktığımda hayvan kesmeden üretilen hamburgerler 50 dolardan satışa çıkmış. Veganlar tercih ediyor görünüyor.
Toprak görmeyen %95 su tasarruflu dikey tarım. Bir Avrupa ülkesi (Danimarka yada Hollanda) kendi sebze ihtiyacının çoğunu karşılayıp ihracata da yetecek dikey tarım projeler, geliştiriyordu. Üstelik bunu 15-30 futbol sahası alanı kadar alanda yapmayı planlıyor.
İsrail'in laboratuar ortamında yapay süt çalışmaları var. Sözde Muufri üretime başladı.