İyi günler,
Android 32 ve 64 bit uygulamamda TABANCA.db isimli 1 tane veritabanı .\assets\internal\data\database\ klasöründe ve 2664 adet resim dosyası .\assets\internal\data\resimler\ klasöründe deployment ettim.
Android 32, Release ve Development seçenekleriyle apk oluşturdum, uygulama cep telefonumda çalıştı.
Android 64, Release ve Development seçenekleriyle apk oluşturdum, uygulama cep telefonumda çalışmadı.
Android 64 uygulamasında deployment ettiğim resim sayısını 1000 altına düşürünce uygulama cep telefonumda çalıştı.
Neden olmuş olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Bu resimleri nasıl kullanıyorsunuz o kısımlara bir bakın. Şöyle yapın isterseniz yine 1000 resimden fazla koyun deployment'e ama bu defa OnCreate / OnShow / OnActivate gibi form açılışında ilk satıralara EXIT yazarak geçici olarak devre dışı bırakın.
Böylece sağlıklı bir test sağlamış olursunuz.
(21-01-2022, Saat: 14:33)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu resimleri nasıl kullanıyorsunuz o kısımlara bir bakın. Şöyle yapın isterseniz yine 1000 resimden fazla koyun deployment'e ama bu defa OnCreate / OnShow / OnActivate gibi form açılışında ilk satıralara EXIT yazarak geçici olarak devre dışı bırakın.
En kısa sürede deneyeceğim, uygulamam android 32 bit sorunsuz çalışıyor, Android 64 bit ile android 32 bit tüm ayarlar aynı, dosyalar aynı. Dener denemez yazacağım...
(21-01-2022, Saat: 14:33)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu resimleri nasıl kullanıyorsunuz o kısımlara bir bakın. Şöyle yapın isterseniz yine 1000 resimden fazla koyun deployment'e ama bu defa OnCreate / OnShow / OnActivate gibi form açılışında ilk satıralara EXIT yazarak geçici olarak devre dışı bırakın.
İyi günler,
OnCreate / OnShow / OnActivate gibi form açılışında ilk satıralara EXIT yazarak geçici olarak devre dışı bıraktım. Değişen birşey olmadı, uygulama siyah ekran gösteriyor.
Deployment sadece belli klasöre dosya yerleşimi yapar. Yani projenin açılışına etkisi yoktur.
Bu test söylüyor ki projenizde exception üreten timer vb olabilir ekstralar var.
Boş bir projeye aynı dosyaları deploy edin (deploy süresi dosya sayısı ve kablo hızına göre uzun sürse de) ve çalıştırın sorunsuz çalılacaktır.
İyi günler,
Boş bir uygulama açtım ve 2664 adet .gif dosyasını (Android 64 Release Development) deployment kısmına (.assets\internal\data\guns) olarak ekledim. Daha ilk açılışta siyah ekranla karşılaşıyorum Dosya sayısını yarıya indirince çalışıyor. Problem resimlerde mi diye resimleri öncelikle baştan 1000 resim, arkasından sondan 1000 resim ve nihai olarak orta kısımdan 1000 resim seçtim. 2664 resim çalışmıyor, sayı azaltılınca çalışıyor.
Resim olarak yüklenen içeriğin toplam boyu nedir? APK dosya içine resource olarak eklendiği düşünüldüğünde sayı değil de boyut limiti olmasın takıldığınız..?
Bu durum boyutu aşan resimleri internet, ağ vb ortamdan ilk çalışma anında online çekmek durumunda kalacağınızın resmi olabilir.
Uygulamanın mimarisinde bir yanlışlık var gibi.
Olması gereken;
Ana ekran veya diğer ekranlarda (frame, form vb.) ihtiyaç duyduğunuz resimler (icon, image vb.), doğrudan ilgili bileşenin özelliğinde gömülü olarak kullanılmalıdır.
Bunun haricinde kullanılacak tüm, simge ve resimler sorgu/istek yapıldığında dinamik olarak bir sunucu üzerinden yüklenmelidir.
İnternet trafiğini azaltma adına, simge ve resimler sunucudan bir defaya mahsus indirilip, fiziksel cihazdaki lokal dizine atılabilir ve uygulama öncelikle bu dizinde simge ve resimleri aramalıdır. Yoksa sunucu üzerinden indirdikten sonra yeniden bileşen üzerinde kullanabilir.
(02-02-2022, Saat: 15:42)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Resim olarak yüklenen içeriğin toplam boyu nedir? APK dosya içine resource olarak eklendiği düşünüldüğünde sayı değil de boyut limiti olmasın takıldığınız..?
Bu durum boyutu aşan resimleri internet, ağ vb ortamdan ilk çalışma anında online çekmek durumunda kalacağınızın resmi olabilir.
2664 gif resmi ( tanesi maksimum 9k, minimum 4kb) 18 mb.
(02-02-2022, Saat: 15:53)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uygulamanın mimarisinde bir yanlışlık var gibi.
Olması gereken;
Ana ekran veya diğer ekranlarda (frame, form vb.) ihtiyaç duyduğunuz resimler (icon, image vb.), doğrudan ilgili bileşenin özelliğinde gömülü olarak kullanılmalıdır.
Bunun haricinde kullanılacak tüm, simge ve resimler sorgu/istek yapıldığında dinamik olarak bir sunucu üzerinden yüklenmelidir.
İnternet trafiğini azaltma adına, simge ve resimler sunucudan bir defaya mahsus indirilip, fiziksel cihazdaki lokal dizine atılabilir ve uygulama öncelikle bu dizinde simge ve resimleri aramalıdır. Yoksa sunucu üzerinden indirdikten sonra yeniden bileşen üzerinde kullanabilir.
Boş bir anasayfam var. Resimlerin tamamını Deployment Manager vasıtasıyla ekledim, apk cep telefonuna kurdum, Program açılmadı. Resimleri hiç eklemezsem veya yarısını eklersem program açılıyor.
Amacım cihazın lokal dizinindeki resimlerden ihtiyacım olanını vakti geldiğinde göstermek. Tüm resimleri programın açılışında biryerlerde kullanmıyorum.
Silah resimleri toplamda 18 mb.
[quote pid='48203' dateline='1643870870']
(02-02-2022, Saat: 15:53)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uygulamanın mimarisinde bir yanlışlık var gibi.
Olması gereken;
[/quote]
Ayrıca, kullanacağım resimleri kurulumdan sonra sunucudan (internet olarak anlıyorum) çekmem zorunlu mudur? Bir defaya mahsus da olsa kurulumdan sonra internet üzerinden neden resimleri çekeyim?
Bir başka uygulamamda bir veritabanı ve 1755 adet balık resmi apk (30 mb) içinde yükleniyordu. Kullanıcının seçtiği balığa ait bilgiler veritabanından ve lokal dizinden de balık resmini çekiyordum. Eğer kullanıcı balığın büyük boyutlu resmini görmek isterse işte o zaman internetten yüklüyordu.
Dosya isimleri, dosya boyutları ve dosya yolu uzunluğu ile ilgili de problem bulamadım. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.