Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fastreport fiyat yazı fontu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar fastreport  ektedki görseldeki gibi fiyatı  bu şekilde yapmak istiyorum ama beceremedim . Yardımcı olursanız çok  sevinirim
Merhaba varmıdır çözümü ustalar
Olmayan nedir?
Fiyat ve kuruş hanesi ise bu fontun özelliği olabilir,
Farklı 2 alan (9) ve (.30) u ayrı ayrı alan olarak yazdırabilirsin.
(20-02-2022, Saat: 21:27)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Olmayan nedir?
Farklı 2 alan (9) ve (.30)  u ayrı ayrı alan olarak yazdırabilirsin.

Sqlden geliyor bilgiler işte yapamadıgım kısım orası  farklı alan olarak nasıl alıcam orasını beceremedim . Eğer dediğiniz gibi farklı memo ya koyarak yazı büyüklügünü ayarlayabilrim
(21-02-2022, Saat: 09:49)mukoly Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-02-2022, Saat: 21:27)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Olmayan nedir?
Farklı 2 alan (9) ve (.30)  u ayrı ayrı alan olarak yazdırabilirsin.

Sqlden geliyor bilgiler işte yapamadıgım kısım orası  farklı alan olarak nasıl alıcam orasını beceremedim . Eğer dediğiniz gibi farklı memo ya koyarak yazı büyüklügünü ayarlayabilrim

Kod:
select floor(FIYAT) As Fiyat_TL, (ROUND(FIYAT,2)-floor(FIYAT))*100 AS Fiyat_Kurus FROM URUN_FIYATLARI
(21-02-2022, Saat: 11:03)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(21-02-2022, Saat: 09:49)mukoly Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sqlden geliyor bilgiler işte yapamadıgım kısım orası  farklı alan olarak nasıl alıcam orasını beceremedim . Eğer dediğiniz gibi farklı memo ya koyarak yazı büyüklügünü ayarlayabilrim

Kod:
select floor(FIYAT) As Fiyat_TL, (ROUND(FIYAT,2)-floor(FIYAT))*100 AS Fiyat_Kurus FROM URUN_FIYATLARI

Çok teşekkür ederim kolay gelsin

Hocam fiyat 11.00 ama 11.0 olarak gözüküyor
Biraz matematik operatörleri ile halledilebilir veya string parse işleri
Floor, Ceil, Round yuvarlama yapmaktadır.
Alttaki Bu kod Örnekleri Yuvarlama yapmaz, Olduğu gibi geleni verir

USES STRUTILS; Eklemeyi unutmayın
begin
var
a:Extended;
begin
Edit2.Text:=RightStr(Edit1.Text,3); // bu kısım sağdan ondalıklı virgülü alır. Parse işleminin en basit yoludur
a:=strtofloat(edit1.text) - trunc(strtofloat(Edit1.Text)); //örnek 0,63 gibi bir sonuç alır Float virgüllü sayıdan çıkarılır
edit3.Text:=floattostr(a);
Edit4.Text:=IntToStr(Trunc(StrToFloat(Edit1.Text))); // Tam sayıyı yuvarlatmadan verir
end;

2 tane TfrxMEmo nesnesine aşağıdaki kodları yazarsanız istediğiniz gibi bölmüş olursunuz
Örnek Olarak 10.8 girdim fakat siz decimal field a bağlarsanız isteğiniz gerçekleşir

ikisinde de autowidth = True
Ondalık Sola Dayalı
Tam kısım sağa dayalı olmalıdır

Tam Kısım :  
[Copy(FormatFloat('#.#0',10.8),0, length(FormatFloat('#.#0',10.8))-3  )]

Ondalık Kısım :
[Copy(FormatFloat('#.#0',10.8),length(FormatFloat('#.#0',10.8))-2, 3  )]
Çok teşekkür ederim hepinize elinize sağlık
(21-02-2022, Saat: 11:08)mukoly Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(21-02-2022, Saat: 11:03)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Kod:

Çok teşekkür ederim kolay gelsin

Hocam fiyat 11.00 ama 11.0 olarak gözüküyor

Fast reporttaki alanın üzerinde sağ tuş displayformat  / Number ı seçtikten sonra Format string bölümüne #,##0 yazarsan küsüratı göstermez.