Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Android APK Güvenliği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Android tarafında neler yapabilirim diye bakarken aklıma geldi. 

Belki bana yada birine lazım olur. Araştırmalarımda kimsenin sormadığını farkettim. 

Desktop programlarda ben lisanslama işlemi için kendi geliştirdiğim bir algoritma kullanıyorum cihaz serino yu felan kontrol eden bir yapıda. 

Peki android tarafında sizler uygulamınız için süreli veya süresiz lisans işlemlerini ne şekilde yapıyorsunuz.
Turbo Pack OnGuard-FMX kullanıyorum.
Kendi algoritmanızı kullanacak isseniz; her cihaz için benzersiz anahtar olan UUID'yi kullanabilirsiniz.
Android platformunda UUID almak için şuaradaki konuya göz atbilirsiniz. Android UUID.
(02-09-2022, Saat: 16:05)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Turbo Pack OnGuard-FMX kullanıyorum.
Kendi algoritmanızı kullanacak isseniz; her cihaz için benzersiz anahtar olan UUID'yi kullanabilirsiniz.
Android platformunda UUID almak için şuaradaki konuya göz atbilirsiniz. Android UUID.

Turbo Pack Onguard kullanımı konusunda önerebileceğin bir kaynak varmı ?
içerisinde demosu yok galiba. 

Birde bu bileşen ücretli mi ?
Ücretsiz ve açık kaynak kodludur.
Örnek kullanımı:
Easily Add Product Licensing For Delphi Apps Using TurboPack OnGuard

Örnek Uygulamaları:
TurboPower OnGuard Examples

Döküman:
OnGuard-FMX/docs
Ben UUID seçeneğini kullanıyorum. Cihazın uid sini aldıkdan sonra belirli bir algoritma ile bir şifre oluşturuyorum. ve o şifreyi kullanıcıya ben veriyorum bilgi ve data gizliliği açısından.