Merhaba Delphi 10.4 ü kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum 5-6 aydır. Bir arayüz tasarladım giriş paneli oluşturdum. Giriş paneli kısmında hem misafir kullanıcı hem de yönetici girişi için 2 ayrı şifre oluşturmak istiyorum. Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını veya Menu Barın çalışmasını durdurmak istiyorum. Yönetici şifresi ile giriş yapıldığında ise kısıtlama olmadan çalışmasını istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

(18-10-2022, Saat: 22:48)ME®T Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Delphi 10.4 ü kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum 5-6 aydır. Bir arayüz tasarladım giriş paneli oluşturdum. Giriş paneli kısmında hem misafir kullanıcı hem de yönetici girişi için 2 ayrı şifre oluşturmak istiyorum. Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını veya Menu Barın çalışmasını durdurmak istiyorum. Yönetici şifresi ile giriş yapıldığında ise kısıtlama olmadan çalışmasını istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ? 
"Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını"
Merhaba
1) Kullanıcı tanımını gruplayabilirsiniz. admin ve guest şeklinde
2) 5 dakika içinde kapatılmasını istiyorsanız. Timer nesnesi ile kullanıcı grubuna bakıp programın otomatik bir şekilde Kapatılmasını sağlarsınız.
3) Eğer menu bardaki belli kısımlarının veya hepsinin guest kullanıcısı tarafından kullanılmasını istemiyorsanız menubarın Enable veya visible özelligi ile kapatabilirsiniz.
Eğer örnek kod isterseniz gönderebilirim. Nacizhane algoritmik olarak yardımcı olmak istedim.
(18-10-2022, Saat: 23:06)endmuh Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (18-10-2022, Saat: 22:48)ME®T Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba Delphi 10.4 ü kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum 5-6 aydır. Bir arayüz tasarladım giriş paneli oluşturdum. Giriş paneli kısmında hem misafir kullanıcı hem de yönetici girişi için 2 ayrı şifre oluşturmak istiyorum. Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını veya Menu Barın çalışmasını durdurmak istiyorum. Yönetici şifresi ile giriş yapıldığında ise kısıtlama olmadan çalışmasını istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ? 
"Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını"
Merhaba
2) 5 dakika içinde kapatılmasını istiyorsanız. Timer nesnesi ile kullanıcı grubuna bakıp programın otomatik bir şekilde Kapatılmasını sağlarsınız.
3) Eğer menu bardaki belli kısımlarının veya hepsinin guest kullanıcısı tarafından kullanılmasını istemiyorsanız menubarın Enable veya visible özelligi ile kapatabilirsiniz.
Eğer örnek kod isterseniz gönderebilirim. Nacizhane algoritmik olarak yardımcı olmak istedim.
Timer ı 5 dk ya nasıl ayarlayacağım onu düşündüm ama nasıl yapacağımı bilmediğim için yapamadım.
Timer interval değerine göre her süre dolumunda timer in ontimer eventine girer. Timer interval 60000 yaparsan 60 de bir kontrol yapabilirsiniz.
(18-10-2022, Saat: 23:39)ME®T Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (18-10-2022, Saat: 23:06)endmuh Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]"Misafir kullanıcı şifresi ile girildiğinde 5dk içerisinde uygulamanın otomatik olarak kapatılmasını"
Merhaba
Timer ı 5 dk ya nasıl ayarlayacağım onu düşündüm ama nasıl yapacağımı bilmediğim için yapamadım.
Timer nesnesinin OnTimer Eventine Yazacağın kodlar ayarladığın zamana göre periyodik olarak çalışacaktır.
örnek Kodlar
Bir adet Kullanıcı grubu kontrol eden fonksiyon ve sonucu guest ise
projeyi kapat gibi...
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
if FN_Get_Kullanici_Grup('Ahmet')='Guest' then
begin
Application.Terminate;
end;
end;
Yaptım çok teşekkürlerrrrr birkaç ekstra da eklediim çok iyi oldu ?
Tekrar merhaba gps sensöründen veri alarak delphide harita üzerinden konum göstermek istiyorum ComPort ayarlarını flan hepsini yaptım WebBrowser üzerinden google haritlara girip konumu gösterebiliyorum ama tam konum harita üzerinde belli olmuyor yani kırmızı konum oku gözükmüyor bunu nasıl düzeltebilirim.
@
ME®T kardeş,
Tüm sorularını, bu başlık altında toplamyı düşünüyorsun anladığım kadarıyla.

Ama forumun böyle bir lüksü olduğunu sanmıyorum.