Merhaba arkadaşlar,
Hazır bir veritabanında bulunan stok kartlarını dinamik olarak bir form üzerinde düğme şeklinde oluşturmam lazım. Restoran programlarındaki menü düğmeleri gibi düşünün. Oluşturacağım düğmeleri form üzerine pozisyonlarını kod ile ayarlayarak yerleştirmek mi mantıklı yoksa bir panel üzerine falan eklesem, panelden dolayı otomatik olarak panel üzerinde kendisi yerleşir mi acaba?
ya da şöyle söyleyim, butonları hangi bileşen üzerine yerleştirirsem boyutlarına göre dinamik olarak kendi yerleşimini sağlayabilir? Panel küçülüp büyüdüğünde otomatik olarak düğmelerin de küçülüp büyümesi vb. gibi.
İçimizde mutlaka restoran yazılımı yapan vardır, benzer şeyleri yapan oldu mu?
Teşekkür ederim.
Merhaba,
FMX tarafında olsa kolay. Kod yazmadan halledilebiliyor.
VCL için formun OnResize olayında, taşıyıcı nesnenin (panel, form vb) genişliği, bir butonun genişliğine (sizin belirlediğiniz bir genişlik) bölerek, tek satıra kaç buton yerleşeceğini bulabilirsiniz.
Aynı hesaplamyı height için de yaparsınız.
Hatta ekran çözünürlüğü (genişlik/yükseklik), şu değerin üzerinde ise buton genişliği ve yüksekliği şu olsun, gibi kurallar da belirleyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. FMX tarafında kolay dediğiniz nasıl? Kod yazmadan nasıl mümkün olabiliyor? Biraz daha açabilirmisiniz rica etsem.
OrangeUI TSkinFMXListView, Auto Col Count Fit özelliği (demosunda mevcut).
Gerçek saha örneği;
Bugün (11.11.2022) TSİ ile 21:00 da, benzer canlı demo yapılacak (FMX mimarisinde kendi bileşenleri ile).
OrangeUI Kullanmıyorum maalesef. Kolay deyince bir anda ümitlenmiştim

Zaten oldum olası OrangeUI'yi kurmayı da başaramadım.
Bu durumda Eski usül btn.Create(self) ile devam edeceğiz anlaşılan.
İlginiz için teşekkür ederim.
(11-11-2022, Saat: 14:49)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]OrangeUI Kullanmıyorum maalesef. Kolay deyince bir anda ümitlenmiştim
Zaten oldum olası OrangeUI'yi kurmayı da başaramadım.
Bu durumda Eski usül btn.Create(self) ile devam edeceğiz anlaşılan.
İlginiz için teşekkür ederim.
Rica ederim,
Akşamki canlı yayın sanırım native FMX bileşeni ile yapılmış.
Takip etmenizde fayda var.
OrangeUI kurmak artık çok daha kolay bence tekrar deneyin.
(11-11-2022, Saat: 16:21)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]OrangeUI kurmak artık çok daha kolay bence tekrar deneyin.
Haklısın @
nguzeller ,
@
cemakkus,
OrangeUIGroup_FMX_D11.groupproj proje grup dosyasını açın.
Delphi 11 için OrangeUIDesign_FMX_D11 paketini install etmeniz yeterli olacaktır. Diğer paket kendiliğinden kuruluyor.
@
nguzeller , @
RAD Coder bilgilendirme için teşekkür ederim.
2.0 versiyonu kurulumu yaptım ama başka bir ekranda listeleme yaptığım Grid kontrolünde 100 kayıttan fazlası gelmiyor. Bir yerlerde bir problem var ama bulamadım.
Güncelleme: Free versiyonda olan bir kısıtlamaymış. VIP versiyon almak gerekiyor.
Ben dinamik olarak oluşturuyorum. Form da butonlar oluşturuyorum 2li sıralar halinde. Sonra formun boyuna göre o sabit sayılı (Genelde çift sayı oluyor bu) buton sayısına bölüp, butonları yelşetiriyorum, Bir tabloda da hangi sayfanın hangi butonun da hangi ürünün yerleştirilmesi bilgisi tutuluyor. Butonun captionun da ürün adı, Tag'inde ise ürün id si yer alıyor ve butona tıklandığında o ürün id si ilgili satış tablosuna yazılıyor..
Mantık olarak böyle..