Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi kod örneği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar Bilgisayar Programcılığı 1. sınıfa gidiyorum ve finallere de az kaldı , hoca bize böyle bir çalışma verdi fakat ne yapabildim, ne anlayabildim, ne de arkadaşlarım yapabildi, bilen birisi varsa zahmet olmazsa bana çözüp kodlarını gösterebilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

Not : Kırmızı ile yazılanlar hocanın yazdığıdır ve bu 3 koddan istemektedir. Şimdiden Teşekkürler.
(14-12-2022, Saat: 18:09)IceTraeYoung Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar Bilgisayar Programcılığı 1. sınıfa gidiyorum ve finallere de az kaldı , hoca bize böyle bir çalışma verdi fakat ne yapabildim, ne anlayabildim, ne de arkadaşlarım yapabildi, bilen birisi varsa zahmet olmazsa bana çözüp kodlarını gösterebilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

Kolay gelsin

(14-12-2022, Saat: 18:09)IceTraeYoung Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar Bilgisayar Programcılığı 1. sınıfa gidiyorum ve finallere de az kaldı , hoca bize böyle bir çalışma verdi fakat ne yapabildim, ne anlayabildim, ne de arkadaşlarım yapabildi, bilen birisi varsa zahmet olmazsa bana çözüp kodlarını gösterebilir mi ? Şimdiden teşekkürler.

procedure TForm1.BtnClick(Sender: TObject);
var i: Integer;
    Strs: TStringDynArray;
begin
for i := 0 to L1.Items.Count-1 do
  begin
  Strs := SplitString(L1.Items[i],':');
  if StrToInt(Trim(Strs[1])) < 50  then
    begin
    L2.Items.Add(L1.Items[i]);
    end;

end;
end;
Cevabınız doğru olabilir fakat. Hocanın sorduğu soruya eğer kırmızı kalemle yazılan hocanın yazdığı yazı ise cevap doğru olmayabilir.
Pos copy length
Gibi basit string fonksiyonları ile yapmış. Muhtemelen ders müfredat olarak bunları gördüler.

Ayrıca tamamen doğru cevabı yazmanızı önermem sonuçta öğrenci öğrenmesi gerekiyor yol gösterilmesi kilit kelimelerin kullanılması Kendi yararına olacaktır.
(14-12-2022, Saat: 20:27)3ddark Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cevabınız doğru olabilir fakat. Hocanın sorduğu soruya eğer kırmızı kalemle yazılan hocanın yazdığı yazı ise cevap doğru olmayabilir.
Pos copy length
Gibi basit string fonksiyonları ile yapmış. Muhtemelen ders müfredat olarak bunları gördüler.

Ayrıca tamamen doğru cevabı yazmanızı önermem sonuçta öğrenci öğrenmesi gerekiyor yol gösterilmesi kilit kelimelerin kullanılması Kendi yararına olacaktır.

Hocam dediğiniz gibi bize ipucu olarak pos , copy ve length komutlarını verdi fakat biz bu komutları okulun 3. haftasında ansiuppercase ve edit kullanarak yaptık(isim ve soy ismi büyük yazdıran bir dönüştürücü). Bu uygulamadan öncesinde bize sayılar yazdırıp ortalamasını aldırmıştı ve Item Add gibi komutları kullandı ve ne yalan söyleyeyim bir türlü kafama oturmadı ve anlayamadım. Amacım tabiki de öğrenmek fakat bu uygulamayla ilgili olsun , hangi ders kanalı olsun o konuda hiçbir fikrim yok. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

(14-12-2022, Saat: 19:50)sso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]

Kolay gelsin

procedure TForm1.BtnClick(Sender: TObject);
var i: Integer;
    Strs: TStringDynArray;
begin
  begin
  Strs := SplitString(L1.Items[i],':');
  if StrToInt(Trim(Strs[1])) < 50  then
    begin
    end;

end;
end;
Kanka emeğin için teşekkür ederim fakat hocanın bize öğretmediği , ders müfredatımızda bulunmayan değişkenler falan olduğu için birkaç şeyi anlayamadım (mesela Tstringdynarray , splitstring ve trim) bunu kırmızı kalemdeki gibi pos , length ve copy ile yapabilme şansın var mı ?
Kanka emeğin için teşekkür ederim fakat hocanın bize öğretmediği , ders müfredatımızda bulunmayan değişkenler falan olduğu için birkaç şeyi anlayamadım (mesela Tstringdynarray , splitstring ve trim) bunu kırmızı kalemdeki gibi pos , length ve copy ile yapabilme şansın var mı ?

Hangi okul bu , öğretmenin adı ne ?
Length ile L1 stringin kaç karakterden oluştuğunu bulursunuz. : nin kacıncı karaktere dek geldiğini bulursunuz. Copy ile bu karakterden sonraki stringi alırsınız. Trim ile boşlukları kaldırır, sonra integere çevirirsiniz ve koşula uygun olup olmadığına bakarsınız. Kod için System.SysUtils, System.StrUtise bakın.

Sanırım ben forumun en yaşlısı yada en yaşlılarındanım. Delphi 1.0 dan kalanlardan. 30 yıl oldu. Amatör keyfi kod yazan dinazorlardan. Benden bu kadar. Araştırarak bulmanız sizin için daha ögretici olur.

Balık Tutmak için:
1- delphi length,pos,copy Google den araştırın, kod örneklerini inceleyin
2- Kelimeyi select yapıp, F1'e basarak help dökümanlarını inceleyin

Buda dedenizden son kıyak olsun Smile))

procedure TForm1.BtnNewClick(Sender: TObject);
var i,x,l: Integer;
s: string;
begin

begin
l := Length(L1.Items[i]);
x := Pos(':', L1.Items[i]);
s := Copy(L1.Items[i],x+1,l-x);

if StrToInt(Trim(s)) < 50 then
begin
end;

end;

end;

(15-12-2022, Saat: 10:02)sso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Length ile L1 stringin kaç karakterden oluştuğunu bulursunuz. : nin kacıncı karaktere dek geldiğini bulursunuz. Copy ile bu karakterden sonraki stringi alırsınız. Trim ile boşlukları kaldırır, sonra integere çevirirsiniz ve koşula uygun olup olmadığına bakarsınız. Kod için System.SysUtils, System.StrUtise bakın.

Sanırım ben forumun en yaşlısı yada en yaşlılarındanım. Delphi 1.0 dan kalanlardan. 30 yıl oldu. Amatör keyfi kod yazan dinazorlardan. Benden bu kadar. Araştırarak bulmanız sizin için daha ögretici olur.

Balık Tutmak için:

begin

begin

if StrToInt(Trim(s)) < 50  then
   begin
   end;

end;

end;
Benden tavsiye ChatGPT kullanın. Kimseye muhtaç kalmadan istediğiniz her şeyi alabilirsiniz ondan.  Wink

Son günlerde yoğun kullanıyorum ve hiç yanıltmadı. Adamlar yapmış  Smile Makalelerinde tüm dillerin yapısını öğrendiği ( tanımlandığı ) ve hemen hemen her konuda yardımcı olabildiği bilgisi mevcut. İstediğimiz kodları istediğimiz dilde yazdırabilmek müthiş keyifli. Ayrıca gerçekten de öğretici. Neden diye sorun gerisini ona bırakın.

https://chat.openai.com/chat

[attachment=2219]
(15-12-2022, Saat: 10:02)sso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Length ile L1 stringin kaç karakterden oluştuğunu bulursunuz. : nin kacıncı karaktere dek geldiğini bulursunuz. Copy ile bu karakterden sonraki stringi alırsınız. Trim ile boşlukları kaldırır, sonra integere çevirirsiniz ve koşula uygun olup olmadığına bakarsınız. Kod için System.SysUtils, System.StrUtise bakın.

Balık Tutmak için:

begin

begin

begin
   end;

end;

end;

Balık Tutmak için:

begin

begin

begin
   end;

end;

end;

Hocam , anlatarak çözdüğün için çok teşekkür ederim , pratik yapıp öğreneceğimden şüpheniz olmasın. Tekrardan teşekķürler.
(15-12-2022, Saat: 11:13)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benden tavsiye ChatGPT kullanın. Kimseye muhtaç kalmadan istediğiniz her şeyi alabilirsiniz ondan.  Wink

Son günlerde yoğun kullanıyorum ve hiç yanıltmadı. Adamlar yapmış  Smile Makalelerinde tüm dillerin yapısını öğrendiği ( tanımlandığı ) ve hemen hemen her konuda yardımcı olabildiği bilgisi mevcut. İstediğimiz kodları istediğimiz dilde yazdırabilmek müthiş keyifli. Ayrıca gerçekten de öğretici. Neden diye sorun gerisini ona bırakın.

https://chat.openai.com/chat

Benim gecelerim sırf bu alet yüzünden uykusuz geçiyor. Artık Forumlar vb kalmayacak, fakat tek yere bağımlı olmanın inanılmaz riskleri var.

Aklım hep şu örnek gelir; Cep telefonları çıkmadan önce eş dost 20-30 kişinin telefonunu ezbere bilirdik sonra kolaylık gelince çoğu kişi eşinin veya anne babasının telefonunu bile ezbere bilmiyor Smile

Biz zaman sonra, bir projede tüm kodları gerçekten siz mi yazdınız diyecekler hatta inanmayacaklar.
(15-12-2022, Saat: 13:09)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim gecelerim sırf bu alet yüzünden uykusuz geçiyor. Artık Forumlar vb kalmayacak, fakat tek yere bağımlı olmanın inanılmaz riskleri var.

Aklım hep şu örnek gelir; Cep telefonları çıkmadan önce eş dost 20-30 kişinin telefonunu ezbere bilirdik sonra kolaylık gelince çoğu kişi eşinin veya anne babasının telefonunu bile ezbere bilmiyor Smile

Biz zaman sonra, bir projede tüm kodları gerçekten siz mi yazdınız diyecekler hatta inanmayacaklar.

Size tam manasıyla katılıyorum.
Adamlar bırakın mesleklerin sonunu, iş yapmanın sonunu hazırlıyor. İnanması güç şuan da ama bu kaçınılmaz bir gerçek artık. İnansak da inanmasak da...
Ayrıca gerçekten çok eğlenceli ve korkunç. Bir makina ile konuşmak... wuuuuuuu  Smile
Sayfalar: 1 2 3