Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Whatsapp Mesajı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sa Merhabbalar

var
 Intentyolla: JIntent;

begin

Intentyolla:= TJIntent.JavaClass.init(TJIntent.JavaClass.ACTION_SEND);
  Intentyolla.setType(StringToJString('text/plain'));

Intentyolla.putExtra(StringToJString('jid'),StringToJString('905555555555@s.whatsapp.net'));
  Intentyolla.putExtra(TJIntent.JavaClass.EXTRA_TEXT,  StringToJString(mensagem + #13));
Intentyolla.setPackage(StringToJString('com.whatsapp'));
SharedActivity.startActivity(Intentyolla);
end;

yukarıdaki kodla telefondaki kayıtlı kişilere whatsapp tan mesaj gönderebiliyorum.

Ama kayıtlı değilse sadece Whatsapp çalışıyor o kadar.

Kayıtlı olmayan numaraya nasıl mesaj gönderebilirim?
wa.me/905555555555
Merhaba. Bende Delphi ile Desktop uygulaması üzerinden Whatsupp'ta kayıtlı kişilere mesaj göndermek istiyorum. Ama sanırım sizin uygulamanız Cep Telefonu üzerinden çalışıyor. Bunu Destop üzerinden yapmanın bir yolunu biliyor musunuz ?
(16-12-2022, Saat: 11:45)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]wa.me/905555555555

Cevap Teşekkürler. Ama Maaalesef bu kodlada çalışmadı.

Intentyolla.putExtra(StringToJString('jid'),StringToJString('wa.me/905555555555@s.whatsapp.net'));
Doğrudan mesaj gönderemezsin , sadece mesaj atma arayüzünü açarsın. Ben yukarıdaki şekilde kullanıyorum hatta texti de hazır olarak sunmam gerekirse böyle yapıyorum.

h8b3dkh.jpg
Hiç ihtiyacım olmadı. Fakat merak edip araştırdığımda özellikle api ile çalışan kısmında. Telefon rehberde kayıtlı değilse. Göndermek istediğiniz numaranın wa_id denilen whatsapp id bilgisi varmış. Bunun kullanılması gerekiyor. Aynı zamanda bu telefon numarasının whatsapp için uygunluğunun denetlenmesi gerekli olduğu yazıyordu. Yani bir şekilde wa_id bilgisine ulaşarak bunun üzerinden yapılıyor şeklinde anladım. Api dokümantasyonunu inceleyin oradan bir ipucu alabilirsiniz.
Yorumlar için çok teşekkür ederim. Lakin dedikleriniz yapamadım.

Şöyle bir yol izleyerek bir çözüme ulaştım.
1- Telefon rehbere kayıtlımı değil mi diye sorgulat.
2- Kayıtlı değil ise kaydet
3- 3 sn bekle ve Whatsaapp ı aç.

böyle yapınca oldu.

Ama son eklediğim numarayı silemedim. Onu nasıl yapabilirim?
güzel bir çözül bulmuşsun