Son zamanlarda Delphi ile ilgili takıldığım konuların çoğunda ChatCPT'nin desteğini aldığım doğrudur

Şaka bir yana, farklı farklı yerlerde arayıp da bulamadığım bir konu hakkında sorduğum soruya öyle bir cevap verdi ki, çözüm yolunda bana inanılmaz bir kapı açtı.
Yani yapay zeka gerçekten müthiş bir şey.
Bugün yine "çetcipiti" ile sohbet ederken unigui'mi yoksa TMS web core ürünü mü daha iyi dedim. Verdiği cevap aşağıda :
Kısaca diyor ki, eğer amacın hızlıca ortaya bir ürün çıkarmaksa unigui, ama yok modern bir mimari olsun diyosan TMS

Ben demiyorum, çetcipiti diyor.
Biraz "ChatGPT translate" olmuş.
(03-05-2023, Saat: 09:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Son zamanlarda Delphi ile ilgili takıldığım konuların çoğunda ChatCPT'nin desteğini aldığım doğrudur 
Şaka bir yana, farklı farklı yerlerde arayıp da bulamadığım bir konu hakkında sorduğum soruya öyle bir cevap verdi ki, çözüm yolunda bana inanılmaz bir kapı açtı.
Bugün yine "çetcipiti" ile sohbet ederken unigui'mi yoksa TMS web core ürünü mü daha iyi dedim. Verdiği cevap aşağıda :

Kısaca diyor ki, eğer amacın hızlıca ortaya bir ürün çıkarmaksa unigui, ama yok modern bir mimari olsun diyosan TMS 
Merhaba,
TMS WEB Core ile çalışmadım. UniGUI konusunda ise projeler geliştirdim fakat daha sonra yanlış adımlar attığımı öğrendim. İlk olarak her zaman söylediğim gibi Delphi için sadece masaüstü yazılım yazılmalı. Mobil, Web veya diğer platformlar için farklı teknolojilerin/dillerin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Sebepleri;
- Delphi lisans ücretleri
- 3. parti bileşen ücretleri ve bileşenlere bağlı kalmak
- Performans optimizasyonu konusundaki problemler
- Dökümantasyonun ve desteğin zayıf olması
Naçizane görüşlerimdir, ChatGPT'nin için sadece asistan görevi gördüğünü düşünüyorum. İnsanların abarttığı kadar değil.
İyi çalışmalar dilerim.
(05-05-2023, Saat: 11:04)Halil Han BADEM Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (03-05-2023, Saat: 09:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Son zamanlarda Delphi ile ilgili takıldığım konuların çoğunda ChatCPT'nin desteğini aldığım doğrudur 

Merhaba,
TMS WEB Core ile çalışmadım. UniGUI konusunda ise projeler geliştirdim fakat daha sonra yanlış adımlar attığımı öğrendim. İlk olarak her zaman söylediğim gibi Delphi için sadece masaüstü yazılım yazılmalı. Mobil, Web veya diğer platformlar için farklı teknolojilerin/dillerin kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Sebepleri;
- Delphi lisans ücretleri
- 3. parti bileşen ücretleri ve bileşenlere bağlı kalmak
- Performans optimizasyonu konusundaki problemler
- Dökümantasyonun ve desteğin zayıf olması
Naçizane görüşlerimdir, ChatGPT'nin için sadece asistan görevi gördüğünü düşünüyorum. İnsanların abarttığı kadar değil.
İyi çalışmalar dilerim.
Kesinlikle aynı görüşü paylaşıyorum. Bende; Web, mobil ve farklı platformlar için özelleştirilmiş, kabul görmüş dillerin ve teknolojilerin kullanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Delphi ne kadar gelişse de kendini masaüstü platformlarında kanıtlamış ve yıllarca kabul görmüş bir teknolojidir. Bir programcı asla dil fanatiği olmamalı ve amacına göre teknolojiyi/dili seçip kullanmalıdır.
(05-05-2023, Saat: 18:54)SercanTEK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kesinlikle aynı görüşü paylaşıyorum. Bende; Web, mobil ve farklı platformlar için özelleştirilmiş, kabul görmüş dillerin ve teknolojilerin kullanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Delphi ne kadar gelişse de kendini masaüstü platformlarında kanıtlamış ve yıllarca kabul görmüş bir teknolojidir. Bir programcı asla dil fanatiği olmamalı ve amacına göre teknolojiyi/dili seçip kullanmalıdır.
Gelen kullanıma açık (public) web siteleri veya uygulamaları söz konusu olduğunda PHP/ASP/JSP vb. dillerin kullanılması olağan bir durum. Zaten hosting şirketlerinde de bunlardan başka bir alternatifiniz genelde olmuyor. Yani ya PHP ile ya da ASP.NET ikilisinden birisini seçmek zorundasınız. Yine de, sonu gelmeyen bitmek bilmeyen HTML/CSS ve özellikle Javascript kütüphaneleri ile cebelleşmek durumundasınız. Her gün yeni bir kütüphane çıkıyor. Zamanında en çok kullanılan JQuery'nin şimdi yeni projelerde adı bile hiç geçmiyor. Binbir türlü Javascript kütüphanesi var. Özeti şu, sonu gelmeyen bir öğrenme / uğraşma döngüsüne giriyorsunuz. Defalarca bunu yapmış birisi olarak söylüyorum. Yani uzun yıllar FrontEnd yazdım ve zorluklarını biliyorum.
Söz konusu olan kurumsal iş uygulamaları olduğunda iş değişiyor. Özellikle sunucu sizdeyse, kontrolü sizin altınızdaysa unigui veya TMS gibi sistemlerin kullanılması GERÇEKTEN çok büyük kolaylık ve hız getiriyor. ASP.NET ile önceki sürümü 2 yılda geliştirilen kurum içi uygulamayı unigui ile 1,5 ayda sıfırdan yazdık. Ve bu sürede ne HTML ne CSS ne Javascript hiçbir ekstra bir şeyle uğraşmamız gerekmedi.
Yani sözün özü, amacınız sadece web geliştirmekse PHP vb. dilleri tabi ki kullanın, ama kurumsal şirketlerde çalışacak web uygulamaları geliştirecekseniz unigui ve TMS gibi kütüphaneler gerçekten çok değerli. Geliştirme kolaylığı ve hız açısından.
Saygılarımla.
TMS Core in büyük ekkisi SEO açısından php göre çok eksik olması. arama kaygısı yoksa iyi bir seçenek olacaktır.