Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi ile Excelden Veri Tabanına Köprü Çekme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar bu konu hakkında daha önce benzer bi konu açmıştım ama Delphican sisteminde yaşanan aksaklık nedeniyle o konu silinmiş belkide benim konum sebep olmuştur sistemin çökmesine ne de olsa olur olmaz dosyalar yüklüyoruz kurallara riayet etmiyoruz bilmeden. Her neyse Konumuza gelecek olursak aşağıda paylaşmış olduğum kod ile Excelden rahatlıkla köprü alanını kendi veri tabanıma alabiliyorum ancak excelde koprü olan alanın her hücresinde köprü yok boş hücrelerde var işte ben programı çalıştırdığımda köprü olan hücreler aktarılıyor boş hücreye gelince aşağıdaki fotoğrafta görülen hatayı alıyorum.illaki basit bir çözümü vardır ancak araştırmama rağmen bulamadım sonra her zaman olduğu gibi siz üstadlarıma danışmaya karar verdim. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

FDQUERY1.Fields.FieldByName('NAVLUN').value:= (exceldosyasi.ActiveSheet.Cells[EXCELDEKISATIR,56].Hyperlinks[1].Address);

[attachment=2430]

[attachment=2431]
Merhaba

Aktarma yapmadan hemen önce bir if ile count sorarak 0'dan büyükse işlemi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

if ......... [......].Hyperlinks.Count > 0 then ......

(25-09-2023, Saat: 07:00)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba

Aktarma yapmadan hemen önce bir if ile count sorarak 0'dan büyükse işlemi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

if ......... [......].Hyperlinks.Count > 0 then ......

Sayın Muharrem ARMAN hocam çok teşekkür ederim yardımınız için önermiş olduğunuz kod ile sorunumu hallettim.

if exceldosyasi.ActiveSheet.Cells[EXCELDEKISATIR,56].Hyperlinks.count >0  then
begin
FDQUERY1.Fields.FieldByName('NAVLUN').value:= (exceldosyasi.ActiveSheet.Cells[EXCELDEKISATIR,56].Hyperlinks[1].Address);
end;