Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tanımlı yazıcı listesi çekme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Herkese kolaylıklar ve hayırlı haftalar diliyorum.

Yaşamış olduğum bir sorun ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Aynı zamanda fikrinizi de almak istiyorum.

İşletim Sistemi : Windows 7, 10

2 adet XPrinter Ip yazıcıyı ip adreslerinden bilgisayara yüklüyorum. Yüklü olan bilgisayarda yüklediğim sayıda görünüyorlar. Aslında tek farkları bağlantı noktasındaki İp adresleri
yazıcıları ayırabilmek ve kullanıcıya seçtirebilmek için özelikle kısmından her birine isim verdim. Bilgisayarda verdiğim isimlerde 2 farklı yazıcı görüyor olmama rağmen delphi ile iyazıcı listesini çektiğimde sadece tek bir yazıcı görüyorum.

uses Printers;
...
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 Memo1.Lines.Assign(Printer.Printers);
end;

Bilgisayarda tanımlı yazıcı listesini okuduğumda 

sadece tek bir yazıcı geliyor oda XP-80C

r03JV8.jpeg

Aslında bilgisayarlar network e bağlı fakat yüklü olan bilgisayarda tek bir tane göründüğü için ayrı ayrı yazdıramıyorum. Sorum bu şekilde ikisini FIRIN ve DÖNER olarak nasıl görebilirim.
Yazıcı tanımı olarak yazıcıindex numarası değil de p adresi vererek yazdırma işlemi yapabilir miyim ? 

Herkese şimdiden Teşekkürler.
(25-09-2023, Saat: 15:34)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herkese kolaylıklar ve hayırlı haftalar diliyorum.

Yaşamış olduğum bir sorun ile ilgili yardımınızı rica ediyorum. Aynı zamanda fikrinizi de almak istiyorum.

İşletim Sistemi : Windows 7, 10

2 adet XPrinter Ip yazıcıyı ip adreslerinden bilgisayara yüklüyorum. Yüklü olan bilgisayarda yüklediğim sayıda görünüyorlar. Aslında tek farkları bağlantı noktasındaki İp adresleri
yazıcıları ayırabilmek ve kullanıcıya seçtirebilmek için özelikle kısmından her birine isim verdim. Bilgisayarda verdiğim isimlerde 2 farklı yazıcı görüyor olmama rağmen delphi ile iyazıcı listesini çektiğimde sadece tek bir yazıcı görüyorum.

uses Printers;
...
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
 Memo1.Lines.Assign(Printer.Printers);
end;

Bilgisayarda tanımlı yazıcı listesini okuduğumda 

sadece tek bir yazıcı geliyor oda XP-80C

r03JV8.jpeg

Aslında bilgisayarlar network e bağlı fakat yüklü olan bilgisayarda tek bir tane göründüğü için ayrı ayrı yazdıramıyorum. Sorum bu şekilde ikisini FIRIN ve DÖNER olarak nasıl görebilirim.
Yazıcı tanımı olarak yazıcıindex numarası değil de p adresi vererek yazdırma işlemi yapabilir miyim ? 

Herkese şimdiden Teşekkürler.

Merhabalar,

for var I := 0 to Printer.Printers.Count-1 do
       begin
               Memo1.Lines.Add(IntToStr((i+1))+'-'+Printer.Printers[i]);
       end;

[attachment=2433]

Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim , 

cxMemo1.Lines.Assign( Printer.Printers );
  aslında kullandığım kod bu idi ve bununla diğer bilgisayarlardan yüklü tüm yazıcıları almıştım sadece bu bilgisayar da bir sorun vardı.

Tip TStringList olduğu için tüm listeyi yükleyeceğini düşünmüştüm , Ama sizin gösterdiğiniz gibi yaptığımda sorunsuz bir şekilde yükledi. Şimdi benim kodum da çalışıyor :Smile Sanırım gözden kaçırdığım bir şey var ama fark edemedim. 

Tekrar teşekkürler.