Arkadaşlar merhaba Excel import ile alakalı devam eden bir projem var. Bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var şimdi bana excel eki olan mail geliyor ben macroyla bu excel ekini masaüstünde outlook adlı dosyaya alıyorum fakat aynı excel eki sürekli güncellenerek tekrar mail geliyor yani gün içinde bu excel dosyası 6 kez güncellenerek bana mail gönderiliyor ve her mail gönderilişinde excel ekinin adı yada kodu değişiyor o yüzden ben projemi çalıştırdığımda sürekli dosya yerini yeniden tanımlamam gerekiyor.Benim yapmak isteğim programı çalıştırdığımda macroyla dosyaya aktarılan excel eklerinden adına bakılmaksızın program tarihe ve saate göre en güncel excel dosyasını seçsin delphi ile bu mümkün müdür?
000055158504.XLSX
000055158506.XLSX gibi excelin adı sürekli değişiyor.
Delphiye veriyi aşağıdaki dosya yolunu göstererek çekiyorum.
exceldosyasi.workbooks.open(C:\Users\senkr\OneDrive\Masaüstü\Outlook\000055158504.XLSX);
(04-10-2023, Saat: 21:16)bünyamin68 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar merhaba Excel import ile alakalı devam eden bir projem var. Bu konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var şimdi bana excel eki olan mail geliyor ben macroyla bu excel ekini masaüstünde outlook adlı dosyaya alıyorum fakat aynı excel eki sürekli güncellenerek tekrar mail geliyor yani gün içinde bu excel dosyası 6 kez güncellenerek bana mail gönderiliyor ve her mail gönderilişinde excel ekinin adı yada kodu değişiyor o yüzden ben projemi çalıştırdığımda sürekli dosya yerini yeniden tanımlamam gerekiyor.Benim yapmak isteğim programı çalıştırdığımda macroyla dosyaya aktarılan excel eklerinden adına bakılmaksızın program tarihe ve saate göre en güncel excel dosyasını seçsin delphi ile bu mümkün müdür?
000055158504.XLSX
000055158506.XLSX gibi excelin adı sürekli değişiyor.
Delphiye veriyi aşağıdaki dosya yolunu göstererek çekiyorum.
exceldosyasi.workbooks.open(C:\Users\senkr\OneDrive\Masaüstü\Outlook\000055158504.XLSX);
Hayırlı sabahlar.
mail geldiğinde indir ile bir klasöre iniyordur diye düşünerek
https://forum.donanimhaber.com/delphi-kl...--58625984
Bu link e bir göz atın *.* yerine *.XLS gibi kullanabilir.
isme veya tarihe göre sıralayabilirsiniz
bu örnek sorunuzun cevabı değil yol göstermek içindir.
veya
https://www.delphican.com/showthread.php...892&page=3
buradaki konunun 3. sayfasındaki @
yhackup örneğini inceleyebilirsiniz.
veya bu örneği kendinize göre geliştirebilirsiniz.
Procedure TForm1.Button1Click(Sender; Object);
var
Zaman : TDateTime;
Goster : AnsiString;
begin
Zaman:= FileDateToDateTime(FileAge('C:\Deneme.txt'));
Goster := DateTimeToStr(Zaman);
Caption:= Goster ;
end;
Delphican var çözüm var

Şöyle bi kurgu geldi anlık aklıma.
Dosyaların bulunduğu klasördeki tüm excel dosyalarını bi listbox a alın, sonra bu listbox da sırası ile import edin, her import işleminden sonra dosya'yı başka folder'a taşıyın. ve bu işlemi bi timer yardımı ile her 5dakika da bir yapın..