Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi 12 Kod yazarken kasması
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba,

Delphi 11.3 üzerindeki projemi Delphi 12 sürümünde açtım ve kod yazarken çok kasma oluşuyor. Yani basılan tuşun algılanıp da Delphi 12 üzerindeki kaynak dosyasına gelmesi bir hayli pingli bir durumda. 

Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı acaba?
Daha önce karşılaştığım bazı sorunları yeni proje oluşturarak çözmüştüm. Yeni proje oluşturarak çözmeniz zor ise bazı proje dosyalarını not defterinde açıp yeni sürüme göre düzenleme yapmanız çözüm olabilir.
Yeni projeye taşımak bir hayli meşakkatli olacağı için mevcuttaki üzerinden gitmek istiyorum hocam. En son çare olarak yeni projeye taşımak seçeneğim olacak.
LSP kaynaklı.
Delphi IDE'yi kapatıp açtığınızda (açık tüm LSP process'leri de kapatılıyor) da aynı şekilde uzun sürüyor mu?
(08-12-2023, Saat: 11:29)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]LSP kaynaklı.
Delphi IDE'yi kapatıp açtığınızda (açık tüm LSP process'leri de kapatılıyor) da aynı şekilde uzun sürüyor mu?

Hayır hocam açılış gayet hızlı olması gerektiği gibi.
(08-12-2023, Saat: 11:37)Mr.X Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(08-12-2023, Saat: 11:29)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]LSP kaynaklı.

Hayır hocam açılış gayet hızlı olması gerektiği gibi.

Açılışı kast etmedim; açılıştan sonra, çalışma sırasında benzer durum oluyor mu? Yoks abelli bir süre sonra mı ortaya çıkıyor?
(08-12-2023, Saat: 11:44)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Açılışı kast etmedim; açılıştan sonra, çalışma sırasında benzer durum oluyor mu? Yoks abelli bir süre sonra mı ortaya çıkıyor?

Projeyi açtığım andan itibaren sadece kod yazma alanında bu sorun oluşuyor hocam. Arayüzler arası geçişler vesaire sorunsuz.
Bilgilendirme;
Yeni projeye geçirmekte sorunumu çözmedi.
Problem esnasında hangi uygulamaların işlemci kullanım yüzdesi yüksek? Muhtemelen Delphi ve ilişkileri. Ufak bir ihtimalde olsa Windows Defender yada Windows kaynaklı diğer sorunlar olabilir. Dediğim gibi ufak bir ihtimal.

Şuraya bir göz atabilir misin?

https://www.reddit.com/r/delphi/comments...en_typing/