Selamlar
Web sayfasından veri alma konusunu inceleyerek abşlayın kodlamaya. Bir de veri alacağınız json dosyası barındıran bir site ya da yayıncı bulmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Sadece zoren için son fiyatı gösteren kodu yazarmısınız.Yazacağınız kodla kendimi geliştire bilirim.Kod yazmada sıfırım diyebilirim...
merhaba, oradaki sunucu iletişimini inceledim, o ekrandaki borsa verileri html içine gömülü olarak sunucudan gelmiyor,
sayfa yüklendikden sonra çalışan javascript kodları, websocket üzerinden yeni bir canlı bağlantı açarak, dinleme modunda sunucudan çekiyor,
yani; ya sayfa render edildikden sonra javascript kodları ile sayfa içi nesnelere erişerek bu işini halledebilir, veya bir websocket bağlantısı açarak js kodların yaptığı gibi veriyi çekebilir,
veya sayfanın kendi javascript kodlarını biraz modifiye ederek delphi tarafında bir köprü yaratmanız gerekebilir, bu js kodlarınıda nodjs ile çalıştırabilirsiniz.
(28-12-2023, Saat: 08:55)rumuztr@hotmail.com Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba
Delphide borsa takip programı yapmak istiyorum.Kendi portföyüm Çok yeniyim borsa verilerini mynetten nasıl çekerim programın resmini atıyorum.
https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ALL
(28-12-2023, Saat: 17:29)vedat35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]merhaba, oradaki sunucu iletişimini inceledim, o ekrandaki borsa verileri html içine gömülü olarak sunucudan gelmiyor,
sayfa yüklendikden sonra çalışan javascript kodları, websocket üzerinden yeni bir canlı bağlantı açarak, dinleme modunda sunucudan çekiyor,
yani; ya sayfa render edildikden sonra javascript kodları ile sayfa içi nesnelere erişerek bu işini halledebilir, veya bir websocket bağlantısı açarak js kodların yaptığı gibi veriyi çekebilir,
veya sayfanın kendi javascript kodlarını biraz modifiye ederek delphi tarafında bir köprü yaratmanız gerekebilir, bu js kodlarınıda nodjs ile çalıştırabilirsiniz.
Verdiğin cevap için teşekkür ederim.Ben yazılımda yeniyim En basit yol hangisi mynet şart değil ona göre araştırma yapacam
ZOREN e ait tüm satırı alan jquerySelector alttadır.
gelen veriyi taglardan temizleyip dataları ayrıştırman gerekir,
yada sadece ilgili sütunu alırsın. bunu kendine göre uyarlayabilirsin.
Yanlız mynet sayfasında altta da yazıyor, bu veriler anlık değil 15 dakika gecikmeli gelir.
[
attachment=2520]
Anlık veriler genelde ücretli oluyor. Aracı kurumlar üyelerine ücretsiz sunuyor.
diye biliyorum.
Borsayı takip etmek amacıyla benim belirlediğim hisseleri takip etmek istiyorum.