Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: il ilçe UniDBLookupComboBox1
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
merhaba programlama konusunda yeniyim form bir kaç örnek buldum ama yapamadım UniDBLookupComboBox1 ve UniDBLookupComboBox2 listeleyip filtre edip veri tabanına kayıt etmek istiyorum nasıl yapabilirim yardımlarınız için tsklr .
k7d4xbn

(21-05-2024, Saat: 10:08)mehmet07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]merhaba programlama konusunda yeniyim form bir kaç örnek buldum ama yapamadım UniDBLookupComboBox1 ve UniDBLookupComboBox2 listeleyip filtre edip veri tabanına kayıt etmek istiyorum nasıl yapabilirim yardımlarınız için tsklr .
k7d4xbn

tablolarım
cari=ad,soyad...... 

iller=id, plaka_kodu, aciklama 

ilceler=id, il_id, aciklama
(21-05-2024, Saat: 10:08)mehmet07 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]merhaba programlama konusunda yeniyim form bir kaç örnek buldum ama yapamadım UniDBLookupComboBox1 ve UniDBLookupComboBox2 listeleyip filtre edip veri tabanına kayıt etmek istiyorum nasıl yapabilirim yardımlarınız için tsklr .
k7d4xbn

k7d4xbn

tablolarım
cari=ad,soyad...... 

iller=id, plaka_kodu, aciklama 

ilceler=id, il_id, aciklama

Merhabalar,

SQL ile iller tablosunu alın. 
.>  cxDBLookupComboBox1 > DataBinding > Alanları ayarlayın. 
.> Properties > ListFieldNames SQL illerdeki il adını seçin.
.> Properties > KeyFieldNames SQL illerdeki il id sini seçin.
sonra cxDBLookupComboBox1  > Events > Properties > OnChange evettena kodlarınızı ekleyin.

cxDBLookupComboBox1  her değiştiğinde ikinci bir SQL ile ilçeleri sorgulayın. Sorgulatırken ilçeler SQL'e iller id aldırıp sorguyu çalıştırın.
SQL İlçeleri yine cxDBLookupComboBox2'a yukarıda ki işlemler ile bağlayın. (tabi ayarlar içerisinde SQL İlçeler ile yapılacak.)

Kolay gelsin.
hocam ilginiz için tsk ederim olmadı pek dökümanda bulamadım en azıdan sıfırdan yapan bir video yok hep yarım takınılan yerler var bilmiyorum nasıl yapabilirim
En temel hali ile;

iller için :
table ekle (Table1) ve datasource (Datasorce1) bağla

ilçeler için :
table ekle (Table2) ve bu tablenin 
 -mastersource alanına Datasource1 seç
- MasterFields alanını aç ve bir tarafta [il_id]  diğer tarafta ise [id] olarak seç

iki tabloyu da open et.
İl tablosundan herhangi bir kayıt seçildiğinde diğer taraf otomatik olarak güncellenecektir.
(21-05-2024, Saat: 19:21)ugorkem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]En temel hali ile;

iller için :
table ekle (Table1) ve datasource (Datasorce1) bağla

ilçeler için :
table ekle (Table2) ve bu tablenin 
 -mastersource alanına Datasource1 seç
- MasterFields alanını aç ve bir tarafta [il_id]  diğer tarafta ise [id] olarak seç

iki tabloyu da open et.
İl tablosundan herhangi bir kayıt seçildiğinde diğer taraf otomatik olarak güncellenecektir.
yardımlarınız için teşekkürler