26-08-2024, Saat: 13:04
Merhabalar ;
SQl Sorgu sonucunun JSON veri tipi olarak döndürülmesi ile ilgili sitede gördüğüm bazı kaynak ve bilgiler ışığında yapmış olduğum denemelerde bazı sorunlar yaşadım , Örnek aldığım konu takibi https://www.delphican.com/showthread.php...5#pid52715
Sorunum şu basit bir sorgu ile satılan ürünlerin sonucunun olduğu bir sorguyu JSON olarak döndürmeye çalıştığımda sorgu sonucu yaklaşık 100 adet ürün görmem gerekiyor .
Toplamda 5 adet alandan oluşuyor sorgu (kod,aciklama,miktar,birimfiyat,toplam)

bu sorgu sonucunda SQL de yaklaşık 20 adet kayıt olduğu bir JSon veri dönüyor , Sonucu alıp farklı bir editöre yapıştırdığımda görüyorum , zaten 22. kayıt da yarım gelmiş bunun bir sebebi var mutlaka ama sorun nedir anlayamadım.
Sql Server 2019 üzerinde çalışıyor.
Bu konuda yardım rica ediyorum.
ÇÖZÜM :

sonucu böyle görünce sadece 1 satırdan ibaret diye düşünüp
sonrasında bunu
alınca sonuc gayet güzel ve başarılı oldu.
SQl Sorgu sonucunun JSON veri tipi olarak döndürülmesi ile ilgili sitede gördüğüm bazı kaynak ve bilgiler ışığında yapmış olduğum denemelerde bazı sorunlar yaşadım , Örnek aldığım konu takibi https://www.delphican.com/showthread.php...5#pid52715
Sorunum şu basit bir sorgu ile satılan ürünlerin sonucunun olduğu bir sorguyu JSON olarak döndürmeye çalıştığımda sorgu sonucu yaklaşık 100 adet ürün görmem gerekiyor .
Toplamda 5 adet alandan oluşuyor sorgu (kod,aciklama,miktar,birimfiyat,toplam)
Select kod,aciklama,miktar,birimfiyat,toplam From StokHareketTablosu FOR JSON PATH

bu sorgu sonucunda SQL de yaklaşık 20 adet kayıt olduğu bir JSon veri dönüyor , Sonucu alıp farklı bir editöre yapıştırdığımda görüyorum , zaten 22. kayıt da yarım gelmiş bunun bir sebebi var mutlaka ama sorun nedir anlayamadım.
Sql Server 2019 üzerinde çalışıyor.
Bu konuda yardım rica ediyorum.
ÇÖZÜM :

sonucu böyle görünce sadece 1 satırdan ibaret diye düşünüp
result := adoQuery.Field[0].AsStringolarak almıştım.
sonrasında bunu
while AdoQuery.Eof do begin strJSON := strJSON + AdoQuery.Fields[0].AsString; Next; end;
alınca sonuc gayet güzel ve başarılı oldu.