Merhabalar Arkadaşlar
Delphi7 üzerinde report builder kullanmaktayım report builder screen anında sol üstte bulunan mail butonu Outlook 2010 ve önceki sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır ama güncel Outlook sürümlerinde bazı cihazlarda çalışmamaktadır bunun sebebi ne olabilir yada hangi ayarlardan kaynaklı ?
Çalıştığım kurumda ben de raporlamaların iki tarafta da teyitli olarak kayıt altında olması için otomasyonda Outlook kullanıyorum.
Bazı bilgisayarlarda sizdeki gibi çalışmadığı oldu. Benim deneyimlerimde iki farklı kaynaklı sorun olabiliyordu.
* Bunlardan birincisi; Office ayarlarında üçüncü parti uygulamalardan güven üzerine bir seçeneğin Güven Merkezinden seçilmesi gereği
* ikincisi ise lisansı düşen ve/veya deneme süreli Office varsa üçüncü parti uygulamalardan Office yönüne erişim için kullanılan OleAutomation'un Office uygulaması tarafından reddedilmesi kaynaklıydı.
Bu iki sorunu da çözünce office eski veya yeni fark etmeksizin yola devam edebildim.
Bir ara bende mail gönderim ile ilgili sorunlar yaşamıştım.
Yanlış hatırlamıyorsam MAPI ile ilgili gönderme sorunları idi.
Bunun nedeni ise Office veya işletim sistemi sürümleri ile ilgiliydi.
Mail gönderme alt yapısı MAPI ise bununla ilgili bir araştırma yapabilirsiniz.
Benim baktığım dönemde Regedit içinde bazı MAPI ayarlarını dahi kontrol edin diye yazılar okumuştum.