![]() |
|
hata kodu - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: hata kodu (/showthread.php?tid=2425) |
hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 merhaba ben butona bir kod yazdım tıklayınca şöyle bir hata veriyor. access violation at adress c7087588,accessing adress 00000 kodda burada yani internetten json alırken alıyor ama visible yaptımmı bu hatayı veriyor windowsta olmuştuda mobilde hata verdi button kodu: for i := 0 to Length(EnigmaAPI.filim.available_channels) - 1 do begin GetLiveButton(strtoint(EnigmaAPI.filim.available_channels[i].channel_id)).Visible := False; end; fonksiyonda burada var I: Integer; begin for I := 0 to ScrollBox1.Controls.Count - 1 do if ScrollBox1.Controls[i] is TButton then begin if ScrollBox1.Controls[i].Tag = LiveButonTag then begin result := TButton(ScrollBox1.Controls[i]); Exit; end; end; end; Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 Alim olmaya gerek yok. -------> İpucu
Cvp: hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 sıkıntı büyük ipucu varda ben göremiyorum
Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 (12-07-2018, Saat: 10:07)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sıkıntı büyük ”İnsanın gözü ancak bildiği ve anladığı şeyi görür, ancak daha derin bilgi ve kültürün bize gösterdiği birçok şeyi, önümüzde durduğu halde yıllarca görmemiş olabiliriz.” (Wolfgang Van Goethe) Bir ipucu daha; Fonksiyondan dönen objeyi lokal değişkene atayın ve bu değişkenin sahip olduğu değeri kontrol edin. Cvp: hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 GetLiveButton(strtoint(EnigmaAPI.filim.available_channels[i].channel_id)).Visible := False; bunumu değişkene atim hocam ne yapsam olmuyor ![]() hocam bir ipucudaha verirmisiniz Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 fonksiyonda yapacağınız değişiklik; geri dönüş değerini başta nil olarak belirlemek var I: Integer; begin result := nil; for I := 0 to ScrollBox1.Controls.Count - 1 do Kullanırken ise; var btnLive: TButton; begin btnLive := GetLiveButton(strtoint(EnigmaAPI.filim.available_channels[i] .channel_id)); if btnLive <> nil then begin // Bu kısımda butonu btnLive.Visible := False; // ve benzeri gibi kullanabilirsiniz end; end; hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 teşekkürler abi öğrenme yolumda çok yardımcı oluyorsun gerçekten çok teşekkürler abi Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 (12-07-2018, Saat: 11:22)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: teşekkürler abi öğrenme yolumda çok yardımcı oluyorsun gerçekten çok teşekkürler abi Amacımız da bu zaten. Fakat sizden biraz daha çaba ve efor sarf etmenizi de bekliyoruz. Öğrendiklerinizi, öğretmeniz dileğiyle... hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 abi deneme için yeni form açtım bunu yazdım procedure TForm3.Button1Click(Sender: TObject); var btnLive: TButton; begin btnLive := GetLiveButton(0); if btnLive <> nil then begin btnLive.Visible := False; end; end; function TForm3.GetLiveButton(LiveButonTag: integer): TButton; var I: Integer; begin result := nil; for I := 0 to ScrollBox1.Controls.Count - 1 do if ScrollBox1.Controls[i] is TButton then begin if ScrollBox1.Controls[i].Tag = LiveButonTag then begin result := TButton(ScrollBox1.Controls[i]); Exit; end; end; end; end. forma bir adet scrollbox ve onun içine bir buton kattım tagınıda 0 yaptım çalıştırdım visible false yapmıyor çabam sonsuz ama kaynak bulamadığım için ve herşeyi göremediğim için ama inanın bana çok çabalıyorum kendimi proje yaparak geliştiriyorum bu if şartına girmiyor if btnLive <> nil then begin btnLive.Visible := False; end; ni demek sıfır demek değilmi btnlive nasıl sıfır olacakki abi hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 hocam halen üstünden kalkmadım uğraşıyorum herşeyi değişiyorum rastgele değil tabi ama bir türlü visible false yapmıyor hataa vermiyor o if şartını yapmıyor sürekli nill |