![]() |
|
Oto Düzeltme - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Diğer Konular (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=135) +--- Konu Başlığı: Oto Düzeltme (/showthread.php?tid=2937) Sayfalar:
1
2
|
Oto Düzeltme - yhackup - 23-11-2018 Merhabalar, ilginç bir şeyi yeni keşfettim , Kodu otomatik düzeltmek için kullandığım CTRL + D komutu bir çok şeyi düzeltiyor fonksiyonlarını baş harfini büyütüyor.. Örneğin length(); > Length() yapıyor. ancak break > bREAK olarak düzeltiyor bunun özel bir sebebi var mı ? Oto Düzeltme - FiRewaLL - 23-11-2018 Ona Hiç Dikkat etmedim Ama Ctrl + D nin düzeltmesi bana çok hoş gelmiyor. procedureleri vs onları da iki üç satır yapıyor sevemedim Cvp: Oto Düzeltme - Fesih ARSLAN - 23-11-2018 (23-11-2018, Saat: 20:12)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ona Hiç Dikkat etmedim Ama Ctrl + D nin düzeltmesi bana çok hoş gelmiyor. procedureleri vs onları da iki üç satır yapıyor sevemedim Merhaba, Tools > Options menüsünde, Formatter penceresi tüm kod formatlama özelliklerinin özelleştirilmesine imkan veriyor. Aynı zamanda, kendinize göre bir konfigürasyon oluşturup, bu ayarları daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Oto Düzeltme - FiRewaLL - 23-11-2018 (23-11-2018, Saat: 21:09)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(23-11-2018, Saat: 20:12)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ona Hiç Dikkat etmedim Ama Ctrl + D nin düzeltmesi bana çok hoş gelmiyor. procedureleri vs onları da iki üç satır yapıyor sevemedim Hocam hiç Kullanıcı Dostu değil. Görsel olarak görünse daha rahat düzenleme yapılır diye düşünüyorum. Oto Düzeltme - mcuyan - 25-11-2018 @Fesih ARSLAN Hocam tek satır da uzun kod olan satırları bi uzunlukdan sonra alt satırlara kaydırıyor ve kod kirliliğine neden oluyor (Benim gözümde).. Peki bunu nereden düzeltebiliriz.. Ben alt satırlara atma diye bir şey göremedim.. Yada tek satır uzunluğu gibi birşey göremedim.. Oto Düzeltme - malitutuncu - 25-11-2018 Hocam ayarlar kısmın da var dı, Şuan hatırlamıyorum ben gexpertin kod düzenleyicisini kullanıyorum, çok memnunum. Delphinin kendi düzenleyicisi bir süre sonra bozuluyor, yada bende öyle oluyor Oto Düzeltme - yhackup - 25-11-2018 (25-11-2018, Saat: 14:45)malitutuncu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ayarlar kısmın da var dı, Şuan hatırlamıyorum ben gexpertin kod düzenleyicisini kullanıyorum, çok memnunum. System.Collections ekleyince bozuluyor bende de Cvp: Oto Düzeltme - Fesih ARSLAN - 26-11-2018 (25-11-2018, Saat: 14:06)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Fesih ARSLAN Hocam tek satır da uzun kod olan satırları bi uzunlukdan sonra alt satırlara kaydırıyor ve kod kirliliğine neden oluyor (Benim gözümde).. Peki bunu nereden düzeltebiliriz.. Ben alt satırlara atma diye bir şey göremedim.. Yada tek satır uzunluğu gibi birşey göremedim.. Merhaba, Editörün sağ taraf satır sınırını margin ayarları belirler. Bu sınırı genişletmek için Tools > Options > Formatter > Delphi > Line Breaks ekranında, Right Margin alanını değiştirerek yapabilirsiniz. Bu kısımda, satın bölünmesi ile ilgili daha bir çok ayar mevcuttur. Cvp: Oto Düzeltme - Bay_Y - 26-11-2018 (26-11-2018, Saat: 08:22)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(25-11-2018, Saat: 14:06)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Fesih ARSLAN Hocam tek satır da uzun kod olan satırları bi uzunlukdan sonra alt satırlara kaydırıyor ve kod kirliliğine neden oluyor (Benim gözümde).. Peki bunu nereden düzeltebiliriz.. Ben alt satırlara atma diye bir şey göremedim.. Yada tek satır uzunluğu gibi birşey göremedim.. teşekkürler. Oto Düzeltme - malitutuncu - 26-11-2018 benim kullandıgım Gexpert ayarları Gexperts - configuration - Editor Experts - Code Formatter - Configure [attachment=337] gayet güzel. belki işine yarayan olur. Preview kısmından nasıl oluşacağını gösteriyor |