![]() |
|
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Forum Hakkında & İnsan Kaynakları (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=115) +--- Forum: Proje Fikirleri ve Proje Tanıtım (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=92) +--- Konu Başlığı: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu (/showthread.php?tid=7989) |
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 28-12-2024 Merhaba arkadaşlar. ÖKC entegrasyonu ile ilgili bilgisi ve tecrübesi olan (Proje geliştirmiş) arkadaşlar, Ücretli Proje kapsamında benimle Özelden iletişime geçebilirler mi? İlgilendiğim Markalar: Ingenico, Hugin, Beko ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - rmzgenius - 28-12-2024 Merhaba, Öncelikle kişisel fikrim olarak ki tekrar belirteyim KİŞİSEL FİKRİM olarak ingenico'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Her şeyi paraya bağlamış, SDK'nın temininden test cihazı temin etmeye kadar her şey için hatta hatta cihazı hurdaya ayırırken bile para isteyen bir firma. Bir kere, geliştirici olarak sizden bir para istiyor. En son 1.000 EURO + KDV idi. Onu da ödemek yetmiyor, ayrıca bir test cihazı için ödeme yapmanız lazım ki o da en son 10.000 TL diye aklımda kalmış ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. Tabi müşterinin kendisinin de diğer tüm ÖKC'lerde olduğu gibi yıllık bir GMP3 bedeli ödemesi gerekiyor. Ama bu bedelde de en pahalı firma yine ingenico. Ayrıca Uygulama geliştirdikten sonra uygulamanızı ingenico'ya göndermeniz ve hash kodu almanız gerekiyor. Hash kodu olmayan EXE uygulamaların fiş kesmesine ASLA izin vermiyorlar. Tamam belki de piyasanın en iyi cihazı da olabilir ama benim iş yapma tarzıma pek uymadı. Her şeyi para olarak gören bir firmayla iş yapmam ben. Şu da bir gerçek ki, piyasada en çok kullanılan cihaz da maalesef ingenico. Bu cihazla ilerlemek isterseniz, malum diğer Delphi forumunda oldukça aktif olan ama buraya nedense bir türlü üye olmayan ertank isimli üyenin Delphi için geliştirdiği hazır bir component var. Hiç uğraşmadan doğrudan kasayla iletişim sağlayabilirsiniz. .DCU dosyaları olarak teslim ediyor, bir de örnek proje veriyor. Kullanımı çok kolay ve ingenico testlerinden de sorunsuz geçiyor. Beko'ya defalarca ulaşmaya çalıştım. Duyduğuma göre her geliştirme ortamında kullanılması mümkün olan DLL dosyaları temin ediyorlarmış ama dediğim gibi hiç kimseye ulaşamadım. Onlarca kişiye mail gönderdim ama bir Allahın kulu dönüş yapmadı. Belki de ÖKC geçiş zorunluluğu tarihlerine denk geldiği için yoğunluktan dönüş yapmamış da olabilirler ama onlarda bir adım bile ilerleyemedim. Aynı şekilde PayGO ve İnPOS firmalarından da hiç kimseye ulaşamadım. Hem mail ile hem de Whatsapp destek hatlarından da yazmama rağmen hiç kimse asla dönüş bile yapmadı. Ben bir yazılımcı olarak kendim bile ulaşamıyorsam kimbilir müşterilerim nasıl zorlanırlar diyerek daha fazla uğraşmadım. Hugin'e gelince... Hugin Tiger T300 diye bir ÖKC'leri var. Hugin'e ulaşmam çok ama çok kolay oldu. Sadece 1 aramayla istediğim her bilgiyi elde ettim. Sadece gizlilik sözleşmesi yapıp bir test cihazı almanız yetiyor. O da en son 3.500 TL idi. Çok ucuz. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Uygulamanızı geliştirdikten sonra Hugin'e gönderip HASH falan da almanıza gerek yok. Açık kaynak kodlu bir uygulamaları, C# ve Java destekli bir SDK'ları ve çok iyi bir dökümantasyonu var. Diyeceksiniz ki madem C# , o zaman siz nasıl entegre ettiniz? Hugin'in GitHub üzerinde paylaştığı örnek uygulamayı modifiye edip kullandım ki çoğu kişi öyle yapıyor. O uygulamanın JSON veri alma özelliği var. Github sayfasındaki Wiki bölümünde (Türkçe ayrı ingilizce ayrı) JSON kullanımı ile ilgili örneklere de bakarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz. Ben kendi Delphi yazılımımdan JSON formatında veri gönderiyorum ve anında yazarkasadan çıkışı alınıyor. Yani ÖKC'yi bir nevi yazıcı gibi kullanıyorsunuz. Hugin'in SDK linki burada : (Paylaşmamda bir mahsur yok, zaten ufak bir google aramasıyla bile buraya ulaşmanız mümkün ) https://github.com/huginsdk/fpu Benim işim market ve perakende satış yapan yerlerle, TMS Web Core ile geliştirilmiş WEB Tabanlı bir uygulamamız var, Web üzerinden JSON veri göndererek yani uzaktaki bir sunucudan lokaldeki yazarkasaya çıktı gönderiyoruz. ve Hugin'den oldukça memnunum. Ucuz ve küçük kasa isteyenlere Hugin'i, yok sağlam olsun, büyük marketlerin iş yaptığı gibi yoğun tempoya dayansın diyenler olursa da ya Toshiba (Eski IBM Genius) ya da NPos öneriyorum. NPOS, SQL Server veritabanı kullandığı için orada işler daha da kolay. Fiyatı dışında bir sorunu yok. Hugin'e göre oldukça tuzlu fiyatları var. Özetle, Hugin ile çok kolay ilerlersiniz. Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin. Kolay gelsin. ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 29-12-2024 Çok açıklayıcı olmuş @rmzgenius hocam. Bu yazdıklarınızı Özellikle de Ingenico konusunda aynı şeyleri diğer arkadaşlardan da duydum. Resmen yasal mevzuat olayını Fahiş fiyatlar ile Müşteriye veya bize dayatıyor. İşin komik tarafı Maliye bakanlığı da bu firmaya herhangi bi uyarı yada yaptırım da bulunmuyor. Haklısınız tüm konuştuğum arkadaşlar Hugin konusunda aynı olumlu görüşleri bildiriyor. Eğer müsait iseniz Bu hafta için de size mutlaka ulaşacağım. İlginiz için Tekrardan Teşekkürler. Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - elixir84 - 29-12-2024 NPOS YN500 Cihazları var bun için json la iletişim kuruyorsunuz ama hem cihaz çok pahalı hemde açılışı 5 dk fln sürüyor birde iletişim yavaş anlamsızca bekliyor. inPOS ile ilgili örnek bir programları var dll leri veriyorlar test cihazı alıyorsunuz HASH de istemiyorlar uygulama kodu veriyorlar onunla programınıza bağlıyorsunuz. C++ da servis yazmıştık onun la json haberleşebiliyoruz. Biz inposla işimizi çözdük yoğun kullanılan yerlerde harici yazıcı vererek hızı çözdük. inpos daha yeni firma onlarında çözecekleri çok şey var. Entegrasyon yapan cihazlara harici ekü takılıyor arada EKÜ hatası verebiliyor cihazlar. İngenigo test cihazları ellerinde yokmuş. SDK lar için 60 bin tl para istediler. ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - rmzgenius - 29-12-2024 (29-12-2024, Saat: 17:40)elixir84 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: NPOS YN500 Cihazları var bun için json la iletişim kuruyorsunuz ama hem cihaz çok pahalı hemde açılışı 5 dk fln sürüyor birde iletişim yavaş anlamsızca bekliyor. Üstad NPOS'un hem YN101 hem de YN500 modelleri ile çalıştım. YN500, Asp .net WEB API ile çalışıyor. Cihazla direkt iletişim kurmuyor, REST API ile çalışıyorsunuz. Cihazın açılışı kapanışı evet dediğiniz gibi biraz yavaş, gerçi çok sık açıp kapatmak da gerekmiyor. Ama dediğiniz gibi iletişimde yavaşlık gibi bir konu hiç yaşamadım. Delphi'de REST Debugger ile API'ye bağlanıp fiş verilerini sorunsuzca kasaya gönderebildim. NPOS'ta ister kendi yazdığınız program üzerinden anlık olarak fiş kestirebilir ya da YN500'ü alırken DynMaster satış ekranı dahil tam takım set halinde alarak yazılım kısmını onlara bırakarak kendiniz SQL server üzerinden stok gönderip satış çekme işlemlerini de yapabilirsiniz. Yani 2 türlü çalışma imkanınız var. Dediğiniz gibi, fiyat konusu tek eksi yanı. Özellikle Hugin'le kıyaslandığında uçuk düzeyde pahalı. İnpos'la hiç çalışma imkanım olmadı. Ingenico'da zaten bu gidişle çok müşteri kaybeder. Bir halk deyişi vardır, "Dini imanı para" derler. Tam da öyle bir şirket. Ingenico ile entegrasyon yapmayı, ucunda milyon bile teklif edilse yapmayı düşünmüyorum. Biraz saçma biliyorum, ama prensiplerim var. Önceliği para olan bir firma gün gelir mutlaka yarı yolda bırakır. ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 03-01-2025 Hocam Peki Bu markaların GMP lisansları nasıl oluyor. Yani cihazın seri no su firmaya bildiriliyor ve o firma her yıl o ücreti müşteriden mi tahsil ediyor yoksa bize fatura ediyor biz mi müşteriden tahsil ediyoruz? Ayrıca HUGIN ve INPOS'un ücretleri nedir bilginiz varmı? @rmzgenius @elixir84 Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - elixir84 - 04-01-2025 (03-01-2025, Saat: 21:53)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam Peki Bu markaların GMP lisansları nasıl oluyor. Yani cihazın seri no su firmaya bildiriliyor ve o firma her yıl o ücreti müşteriden mi tahsil ediyor yoksa bize fatura ediyor biz mi müşteriden tahsil ediyoruz? HUGIN bilmiyorum ama INPOS da şu an GMP3 lisansı yok. Müşteriden ek bir ücret alınmıyor. Sizinle sözleşme yapıyorlar uygulama no veriyorlar onun la eşleştiriyorsun o kadar. Önümüzdeki yıllar ne olur bilinmez şu an yayılmaya çalışıyorlar sadece. Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - Bay_Y - 06-01-2025 (28-12-2024, Saat: 22:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Bilgi ve paylasim icin teşekürler ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mkysoft - 07-01-2025 Alternatif olmasi icin eklemek isterim. yazar kasa fisi yerine e-arsiv faturasi duzenleyebilirsiniz. ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 07-01-2025 iş yerinde ÖKC (Yazar kasa pos) var ise Maalesef ki E-Arşiv kısmını kullanamazsınız diye biliyorum. |