![]() |
|
hata kodu - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: hata kodu (/showthread.php?tid=2425) |
Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 (12-07-2018, Saat: 13:30)arsl01 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: hocam halen üstünden kalkmadım uğraşıyorum herşeyi değişiyorum rastgele değil tabi ama bir türlü visible false yapmıyor hataa vermiyor o if şartını yapmıyor sürekli nill Yaptığım örnekte bir sorun görünmüyor. procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject); var btnLive: TButton; begin btnLive := GetLiveButton(584); if btnLive <> Nil then begin btnLive.Visible := False; end; end; hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 ama silmiyor butonun tagınıda 584 yaptım Cvp: hata kodu - Fesih ARSLAN - 12-07-2018 Örnek uygulama linkini. hata kodu - mrmarman - 12-07-2018 Button scrollbox içinde değil de üzerinde olabilir mi? Kontole nereden başlamak lazım? Create edilirken her button için parent özelliğinin doğru atanmış olup olmadığından başlamanız lazım. hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 allah allah sende oluyor ben alıyom kodu kendi kodumda deniyom olmuyor bide windwosta denim abi windowsta çalıştı ama mobilde aynısını yaoıyorum çalışmıyor mobidlde şu kısım ScrollBox1.ControlCount varya böyle ScrollBox1.Controls.Count yazıyoruz acaba ondanmı (12-07-2018, Saat: 14:38)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Button scrollbox içinde değil de üzerinde olabilir mi? scrolboxun içinde eminim buna hata kodu - mrmarman - 12-07-2018 Tıklanan buton visible özelliğini test için Butonların OnClick olayına ortak olarak şunu yazar mısınız ? TButton(sender).Visible := False; Cvp: hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 (12-07-2018, Saat: 15:11)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tıklanan buton visible özelliğini test için Butonların OnClick olayına ortak olarak şunu yazar mısınız ? ilgin için çok teşekkür ama yapmak stediğimiz bir buton değil 100lerce buton var ve hepsini aynı anda visinble etmeye çalışıyoruz tm buda hepsini visible yapar ama tma olarka bu değil hata kodu - mrmarman - 12-07-2018 yuzlerce butonun onclick olayını tek bir butonunki ile eşlemek sizin for döngüsüne 1 satır eklemek ile mümkün. Dilerseniz 10.000 button olsun değişmez. Cvp: hata kodu - arsl01 - 12-07-2018 (12-07-2018, Saat: 15:45)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yuzlerce butonun onclick olayını tek bir butonunki ile eşlemek sizin for döngüsüne 1 satır eklemek ile mümkün. Dilerseniz 10.000 button olsun değişmez. butonlar dinamik buton işte windowsta çalıştırdıkta mobilde çalıştıramadık hata kodu - mrmarman - 13-07-2018 Şu şekilde bir dene istersen Button1 : CONST ifadede verilen sayıda Button oluşturur. Mevcut ise oluşturmaz. Her button basıldığında kendini gizler. Button2 : Aynı sayıda döngü ile butonların Visible özelliğini TRUE yapar. procedure Button1Click(Sender: TObject);
procedure Button2Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
procedure ButonBasildi(Sender: TObject);
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.fmx}
{$R *.Windows.fmx MSWINDOWS}
Const
iButtonCount = 100;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
l, t, s, w, h, i : Integer;
strName : String;
begin
l := 4;
t := 4;
w := 100;
h := 22;
s := 4;
for i := 0 to iButtonCount-1 do
begin
strName := Format('Button_%.2d', [i]);
if Self.FindComponent( strName ) = nil then
begin
with TButton.Create( self ) do
begin
Name := strName;
Tag := i;
Parent := ScrollBox1;
Visible := True;
Width := w;
Height := h;
Position.X := l;
Position.Y := t;
OnClick := ButonBasildi;
end;
Inc(l, w+s );
if l + w+s > ScrollBox1.Width then
begin
l := 4;
Inc(t, h+s );
end;
end;
end;
end;
procedure TForm1.ButonBasildi(Sender: TObject);
begin
TButton(Sender).Visible := False;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
Var
i : Integer;
begin
for i := 0 to iButtonCount-1 do
begin
if Self.FindComponent( Format('Button_%.2d', [i]) ) <> nil
then TButton( Self.FindComponent( Format('Button_%.2d', [i]) ) ).Visible := True;
end;
end;
|