![]() |
|
Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu (/showthread.php?tid=6073) Sayfalar:
1
2
|
Cvp: Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu - KUNTAY - 23-12-2021 (11-12-2021, Saat: 12:28)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: UniCode olan Delphi 10.3 sürümü için bir de şunu deneyebilir misiniz? Arkadaşlar yoğunluktan yeni test edebildim Teraziyi kurdum @sabanakman dediklerini aynen uyguladım Ctrl+R ile replace edince olmadı bir yerde bakşa bir şeyleri değiştirdim galiba ama tek tek yukardan aşağı tüm char tiplerini AnsiChar ve pchar tiplerini pansichar olarak değiştirdim. dönüşüm içinde fonksiyonu kullandım yine gayet başarılı bir şekilde 10.4 üzerinde çalıştı. Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu - KUNTAY - 24-12-2021 Bu dönüşümden sonra şöyle bir sorun yaşıyorum. chName1: Array[0..100] of AnsiChar; Bu alana örnekte atama yaparken strerr:=false; s1:=getrec(s, 4, #9); if strerr then goto l1; StrPCopy(@(plu.chName1),s1); Sadece değerin ilk harfini alıyor yani ELMA alması gerekirken E alıyor. Delphi 2005 de kontrol ettiğim zaman ELMA nın tamamını alıyor. Bir fikriniz varmı bu konuda. (24-12-2021, Saat: 15:12)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu dönüşümden sonra şöyle bir sorun yaşıyorum. Sorunu çözdüm dikkatimden kaçmış StrPCopy(@(plu.chName1),StrToPAnsiChar(s1)); Cvp: Cas Terazi Veri gönderimi Delphi sürüm sorunu - berkan - 08-11-2023 (09-06-2021, Saat: 19:19)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba kardes ben pooyadan yaziyorum delphi7 kullaniyorum yardimina ihtiyacim var bazi Terazilerden kilo ve gramlari okuyorum bazilarindan port kontrlu basarili ama veri alamiyorum yazdimci olurmusun =? sagol (09-06-2021, Saat: 19:19)KUNTAY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba kardes ben pooyadan yaziyorum delphi7 kullaniyorum yardimina ihtiyacim var bazi Terazilerden kilo ve gramlari okuyorum bazilarindan port kontrlu basarili ama veri alamiyorum yazdimci olurmusun =? sagol procedure TForm1.ScaleTimerTimer(Sender: TObject); {var currentRead: Single; begin if timerReadCounter > 0 then begin if Length(comBuffer) > 0 then begin ScaleTimer.Enabled := False; end else begin //ask for weight if ComPortReader.Active then begin ComPortReader.WriteAnsiChar(AnsiChar(83)); ComPortReader.WriteAnsiChar(AnsiChar(120)); ComPortReader.WriteAnsiChar(AnsiChar(10)); ComPortReader.WriteAnsiChar(AnsiChar(13)); ScaleTimer.Enabled := False; end; end; Inc(timerReadCounter); end; } var currentRead: Single; WeightData: string; DataChar: Char; begin if timerReadCounter > 0 then begin if Length(comBuffer) > 0 then begin ScaleTimer.Enabled := False; end else begin // Tarti agirligini iste if ComPortReader.Active then begin WeightData := ''; // 16 baytlik veriyi okumak için döngü repeat DataChar := ComPortReader.ReadChar; if (DataChar <> #13) and (DataChar <> #10) then // CR ve LF karakterlerini kontrol et begin WeightData := WeightData + DataChar; end; until Length(WeightData) = 16; // Veriyi düzenlemek ve agirligi göstermek için ayristirma islemleri if Length(WeightData) = 16 then begin // Ilk karakter "+" veya "-" olmali if WeightData[1] = '+' then ShowMessage('Tarti agirligi: ' + Copy(WeightData, 3, 8) + ' ' + Copy(WeightData, 12, 4)) else if WeightData[1] = '-' then ShowMessage('Tarti agirligi: -' + Copy(WeightData, 3, 8) + ' ' + Copy(WeightData, 12, 4)); end; ScaleTimer.Enabled := False; end; end; Inc(timerReadCounter); end; end; procedure TForm1.ComPortReaderRxChar(Sender: TObject); var Text: AnsiString; begin Text := ComPortReader.ReadAnsiString; Memo.SelText := string(Text); comBuffer := comBuffer + Text; if CheckBuffer then begin comBuffer := ''; Edit3.Text := FormatFloat('#0.000', previousRead); end; end; bu kod PCE-PB N de calisiyiken ayni firmanin PCE-PB 60N serisinde calismiyor |