Delphi Can
Bir akademisyen gözüyle Delphi - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Forum Hakkında & İnsan Kaynakları (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=115)
+--- Forum: Muhabbet Olsun (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=60)
+--- Konu Başlığı: Bir akademisyen gözüyle Delphi (/showthread.php?tid=570)

Sayfalar: 1 2 3

Bir akademisyen gözüyle Delphi - fatihablak - 20-01-2017

Delphi malesef bu noktada pazarlama eksikliğinin kurbanı oldu senelerce. Bu akademisyende hali ile popülerliği savunan akademisyenlerden demekki veya microsoftun dehşet pazarlama imkanları bazı şeyleri objektif görmesini engelliyor olabilir.
Sadece pazarlamada değil asıl sıkıntı EĞİTİM. Yeni nesil gelen meslek liseleri, üniversiteler veya ilgili okullarda eğitimi yapılmadıkça veya programlama öğrenmeye niyet etmiş bir kişi bugün .net dilleri veya Java üzerine eğtim almak istese sayısız kuruma erişir ama delphi konusunda eğitim verecek kurum yok. bt grubu üniveristelere sokmak için şuan bir gayret gösteriyor ama buda yetersiz.
Lansmanlardan birinde ben bizzat bizimde içinde bulunduğumuz bölge sorumlusuna Meslek Lisesi öğretmeni olan arkadaşlarım var bu konuda eğitim kurumlarına delphi için lisanslama imkanları sağlansa müfredata alabilecekleri konusunda soru sorduğumda net bir cevap alamadım.

Birde şunu unutmamak lazım Borlandın bocalama ve son dönemlerinde Microsoft'un .net ile web dünyasına merhaba dediğidönemde embarcadero bugünki mobil programalamayı sahiplendiği gibi olayı sahiplense idi delphinin çok çok daha popüler olacağı kesindi. Malesef o dönemlerde mobil çağrına kadar hepimiz php veya alternetiflerle uğraşmak durumunda kaldık.

Önümüzde Mobil devrim var ve yaşıyoruz bu sefer ilk atılım Delphi camiasından geldi ve hepimizi sevindirdi ve gelişmeler hevesimizi kırmadı inşallah dahada güzel yerlere gelecek bizlerde çok daha rahat kendi ortamımızda çalışıyor olacağız.

Bir akademisyen gözüyle Delphi - esrehmaan - 20-01-2017

Bu hocayı okul çıkışında yakalayalım mı gençler Smile

Bir akademisyen gözüyle Delphi - nguzeller - 20-01-2017

Delphi, microsoft pazarlama güçü sayesinde bu noktaya geldi diye düşüyorum, aynı şatlarda olsaydı delphi şuan daha hakım olabilirdi.

Bir akademisyen gözüyle Delphi - denem3 - 20-01-2017

Hazır konu DotNet ile Delphi kıyaslamasına gelmişken şunu sormak istiyorum. Yanlış bilmiyorsam Delphi Windows platformu için native çalışan uygulamalar üretiyor. DotNet ve Java ise sanal makinalar üzerinde çalışıyorlar,. Bu durumda Windows'ta Delphi'nin daha performanslı olması gerekmez mi? Ama görüntü tanıma gibi yoğun işlemci kullanımı gerektiren konulardaki kütüphanelerin(OpenCv vs.) DotNet karşılıkları varken, bildiğim kadarıyla Delphi'de bunların karşılıkları yok.

Garip değil mi bu?

Ayrıca kısa aralıklarla "moda" olan teknolojilere geçmektense, bir konuda uzman olunmasının daha çok kazandıracağını düşünüyorum.

Bir akademisyen gözüyle Delphi - mrmarman - 20-01-2017

Bakış açımızı yeniden değerlendirelim.
- Nesnel Programcılık / Modüler Programcılık 
- Kabaca; birisi bir programlama dili içerisindeki nesnelerin birbiri ile ilişkisi, diğeri ise aynı dil veya farklı disiplinlerdeki dillerin ortak amaç için birbiri ile ilişkisini ifade ediyor.

- Çocuğuma bir soru sorardım : düşünebildiğin en büyük sayıyı söyle ve bir kağıda yaz. O da hemen davranır bir şeyler yazardı. 
- Sonra ona derdim ki "bu sayıya (1) ekle"... şaşkınlıktan suratı düşerdi. Smile

- Amacım dalga geçmek/eğlenmek değil de ufkunu açmak olduğundan böyle yaklaşımlarım hep olur.

- Konumuz gereği bir programlama dilinin her şeyi yapabilir olması da bir sonraki adım için geçerli olmaz çünkü doğal akışa aykırı. 
- Yarın DotNET için DoubleDotDoubleNET diye bir framework çıksa tüm bu süperler arka plana düşecektir. 

- Bir programlama dili hala nefes alıyorsa, en iyisi diye tabir edilen hangisi olursa olsun; köhne tabir edilen dil süper olanı bir eşşek yapar, semer takar, üzerine biner sonra da kendi bildiği işini de yaparak amaca ulaşacaktır. 

- Çoook önemli bir noktaya geliyorum. Bu saydıklarımı programlama dili değil sihriniz (beyniniz) yapar. Hangi dile veya dillere hakim isek süreci hızlandırır, kolaylaştırır vs. Gerisi hikaye.

- Lafımı burada keseyim, herkese başarılı ve innovatif bir yıl dilerim.