Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - baybars23 - 27-11-2025
(28-12-2024, Saat: 22:29)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Öncelikle kişisel fikrim olarak ki tekrar belirteyim KİŞİSEL FİKRİM olarak ingenico'dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Her şeyi paraya bağlamış, SDK'nın temininden test cihazı temin etmeye kadar her şey için hatta hatta cihazı hurdaya ayırırken bile para isteyen bir firma. Bir kere, geliştirici olarak sizden bir para istiyor. En son 1.000 EURO + KDV idi. Onu da ödemek yetmiyor, ayrıca bir test cihazı için ödeme yapmanız lazım ki o da en son 10.000 TL diye aklımda kalmış ama yanlış da hatırlıyor olabilirim. Tabi müşterinin kendisinin de diğer tüm ÖKC'lerde olduğu gibi yıllık bir GMP3 bedeli ödemesi gerekiyor. Ama bu bedelde de en pahalı firma yine ingenico. Ayrıca Uygulama geliştirdikten sonra uygulamanızı ingenico'ya göndermeniz ve hash kodu almanız gerekiyor. Hash kodu olmayan EXE uygulamaların fiş kesmesine ASLA izin vermiyorlar. Tamam belki de piyasanın en iyi cihazı da olabilir ama benim iş yapma tarzıma pek uymadı. Her şeyi para olarak gören bir firmayla iş yapmam ben.
Şu da bir gerçek ki, piyasada en çok kullanılan cihaz da maalesef ingenico. Bu cihazla ilerlemek isterseniz, malum diğer Delphi forumunda oldukça aktif olan ama buraya nedense bir türlü üye olmayan ertank isimli üyenin Delphi için geliştirdiği hazır bir component var. Hiç uğraşmadan doğrudan kasayla iletişim sağlayabilirsiniz. .DCU dosyaları olarak teslim ediyor, bir de örnek proje veriyor. Kullanımı çok kolay ve ingenico testlerinden de sorunsuz geçiyor.
Beko'ya defalarca ulaşmaya çalıştım. Duyduğuma göre her geliştirme ortamında kullanılması mümkün olan DLL dosyaları temin ediyorlarmış ama dediğim gibi hiç kimseye ulaşamadım. Onlarca kişiye mail gönderdim ama bir Allahın kulu dönüş yapmadı. Belki de ÖKC geçiş zorunluluğu tarihlerine denk geldiği için yoğunluktan dönüş yapmamış da olabilirler ama onlarda bir adım bile ilerleyemedim.
Aynı şekilde PayGO ve İnPOS firmalarından da hiç kimseye ulaşamadım. Hem mail ile hem de Whatsapp destek hatlarından da yazmama rağmen hiç kimse asla dönüş bile yapmadı.
Ben bir yazılımcı olarak kendim bile ulaşamıyorsam kimbilir müşterilerim nasıl zorlanırlar diyerek daha fazla uğraşmadım.
Hugin'e gelince...
Hugin Tiger T300 diye bir ÖKC'leri var. Hugin'e ulaşmam çok ama çok kolay oldu. Sadece 1 aramayla istediğim her bilgiyi elde ettim. Sadece gizlilik sözleşmesi yapıp bir test cihazı almanız yetiyor. O da en son 3.500 TL idi. Çok ucuz. Başka hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Uygulamanızı geliştirdikten sonra Hugin'e gönderip HASH falan da almanıza gerek yok. Açık kaynak kodlu bir uygulamaları, C# ve Java destekli bir SDK'ları ve çok iyi bir dökümantasyonu var.
Diyeceksiniz ki madem C# , o zaman siz nasıl entegre ettiniz? Hugin'in GitHub üzerinde paylaştığı örnek uygulamayı modifiye edip kullandım ki çoğu kişi öyle yapıyor. O uygulamanın JSON veri alma özelliği var. Github sayfasındaki Wiki bölümünde (Türkçe ayrı ingilizce ayrı) JSON kullanımı ile ilgili örneklere de bakarsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Ben kendi Delphi yazılımımdan JSON formatında veri gönderiyorum ve anında yazarkasadan çıkışı alınıyor. Yani ÖKC'yi bir nevi yazıcı gibi kullanıyorsunuz.
Hugin'in SDK linki burada : (Paylaşmamda bir mahsur yok, zaten ufak bir google aramasıyla bile buraya ulaşmanız mümkün )
https://github.com/huginsdk/fpu
Benim işim market ve perakende satış yapan yerlerle, TMS Web Core ile geliştirilmiş WEB Tabanlı bir uygulamamız var, Web üzerinden JSON veri göndererek yani uzaktaki bir sunucudan lokaldeki yazarkasaya çıktı gönderiyoruz. ve Hugin'den oldukça memnunum. Ucuz ve küçük kasa isteyenlere Hugin'i, yok sağlam olsun, büyük marketlerin iş yaptığı gibi yoğun tempoya dayansın diyenler olursa da ya Toshiba (Eski IBM Genius) ya da NPos öneriyorum. NPOS, SQL Server veritabanı kullandığı için orada işler daha da kolay. Fiyatı dışında bir sorunu yok. Hugin'e göre oldukça tuzlu fiyatları var.
Özetle, Hugin ile çok kolay ilerlersiniz.
Takıldığınız bir yer olursa sormaktan çekinmeyin.
Kolay gelsin.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Beko'ya ulaşabilen var mı?
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 29-11-2025
Walla ben inpos dan gayet memnunum..
Ara sıra PC-POS bağlantısı kayboluyor. PRogramı ve POS u yeninden başlatınca bağlanıyor.. Günde bi kaç kere oluyor.
Buna halen bir çözüm bulamadım.
Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - unposbilisim - 29-11-2025
(03-03-2025, Saat: 20:24)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar ben işimi INPOS ile çözdüm.
Bir arkadaşın inpos firması DLL leri üzerine yazdığı Component ile sorunsuz cihaz ile haberleşip, satış işlemlerimi kart ve nakit gerçekleştirip fişini kesebiliyorum.
Diğer uygulamalara nazaran benim cihaza göndermem 1saniye, Fişin çıkması++ toplamda 3saniye filan sürüyor.
Konu hakkında bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden sonsuz Teşekkürlerimi iletirim.
Not: Bu arada müşterilerimi INPOS'a geçiriyorum. (Sakın reklam yaptığımı düşünmeyin. )
Merhaba bu konu ile alakalı desteğe ihtiyacım var ücretli işbirliği yapabiliriz bana ulaşırsanız çok sevinirim unposbilisim@gmail.com
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 30-11-2025
@unposbilisim ücretlik birşey yok hocam.. özelden yazın ne soracaksanız..
Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - selamigur55 - 01-12-2025
(30-11-2025, Saat: 03:10)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @unposbilisim ücretlik birşey yok hocam.. özelden yazın ne soracaksanız..
Hocam selamlar. Web tabanlı mysql (backend php) restoran otomasyonu hazırlamıştım. Ancak zorunlu gmp3 entegrasyon zorunluluğunu yeni öğrendiğim için mecburen c# ile masaüstü programı yazıyorum. Fakat pos cihazları ile nasıl iletişime geçileceği hakkında bi bilgim yok. Yardımcı olur musunuz? Güncel olarak kullanılabilecek sdk var mıdır?
Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - ahmet6513 - 02-12-2025
(01-12-2025, Saat: 20:46)selamigur55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (30-11-2025, Saat: 03:10)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @unposbilisim ücretlik birşey yok hocam.. özelden yazın ne soracaksanız..
Hocam selamlar. Web tabanlı mysql (backend php) restoran otomasyonu hazırlamıştım. Ancak zorunlu gmp3 entegrasyon zorunluluğunu yeni öğrendiğim için mecburen c# ile masaüstü programı yazıyorum. Fakat pos cihazları ile nasıl iletişime geçileceği hakkında bi bilgim yok. Yardımcı olur musunuz? Güncel olarak kullanılabilecek sdk var mıdır?
Sdk lar hangi yazarkasayı entegre etmek istiyorsanız o firmadan alıyorsunuz
firma firma istekler değişiyor
ama genel olarak gizlilik sözleşmesi yapıyorsunuz + Test Cihazı satın alıyorsunuz sonra size sdk ları paylaşıyorlar
Ben en son beko x30 a yapmıstım onda Kablolu ve Kablosuz olarak da entekrasyon var kablosuz bildiğim kadarı ile rest api yani mevcut programına da yapbiliyorsun
https://developer.tokeninc.com/token-developer-portal-1
bekonun developer portalı
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 02-12-2025
@ahmet6513 hocam çok önemli bir detaydan bahsetmiş. Arkadaşlar Entegrasyon işlemi sadece kod yazmak ile bitmiyor.. Öncesin de kullandığınız POS Cihazı firması ile anlaşma yapmanız gerekiyor.
Ben INPOS ile yoluma devam ediyorum. INPOS' durum şöyle:
Firma ile anlaşma sağlayıp, Size bir Uygulama NO verecekler. Öncelikle bu uygulama no kullanarak; Kullandığınız PC ile POS cihazı arasında bir eşleşme yapıyorsunuz. Bu eşleşme yapılmadan Uygulamanızın yüklü olduğu PC, POS cihazına data göndermez.
Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - selamigur55 - 02-12-2025
(02-12-2025, Saat: 14:06)ahmet6513 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (01-12-2025, Saat: 20:46)selamigur55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam selamlar. Web tabanlı mysql (backend php) restoran otomasyonu hazırlamıştım. Ancak zorunlu gmp3 entegrasyon zorunluluğunu yeni öğrendiğim için mecburen c# ile masaüstü programı yazıyorum. Fakat pos cihazları ile nasıl iletişime geçileceği hakkında bi bilgim yok. Yardımcı olur musunuz? Güncel olarak kullanılabilecek sdk var mıdır?
Sdk lar hangi yazarkasayı entegre etmek istiyorsanız o firmadan alıyorsunuz
ama genel olarak gizlilik sözleşmesi yapıyorsunuz + Test Cihazı satın alıyorsunuz sonra size sdk ları paylaşıyorlar
Ben en son beko x30 a yapmıstım onda Kablolu ve Kablosuz olarak da entekrasyon var kablosuz bildiğim kadarı ile rest api yani mevcut programına da yapbiliyorsun
Hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Pos cihazı konusunda hiç bilgim olmadığı için affınıza sığınarak soruyorum; yani benim arayüzleri baştan c# ile yazmama gerek yok doğru mu anlıyorum? Sadece pos cihazı ve web sitemdeki api dosyalarının köprüsünü sağlayacak bir program yazsam (pos cihazına göre) yeterli midir?
ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - mcuyan - 02-12-2025
Bence yok.
Öyle sanıyorum ki; Birçok arkadaş sizin gibi web tabanlı uygulama kullanıyor ve bu işi araya bir WEB Servis yazarak hallettmiş diye biliyorum.
Cvp: ÖKC (Yazarkasa) entegrasyonu - ahmet6513 - 04-12-2025
(02-12-2025, Saat: 16:01)selamigur55 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (02-12-2025, Saat: 14:06)ahmet6513 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sdk lar hangi yazarkasayı entegre etmek istiyorsanız o firmadan alıyorsunuz
Hocam değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Pos cihazı konusunda hiç bilgim olmadığı için affınıza sığınarak soruyorum; yani benim arayüzleri baştan c# ile yazmama gerek yok doğru mu anlıyorum? Sadece pos cihazı ve web sitemdeki api dosyalarının köprüsünü sağlayacak bir program yazsam (pos cihazına göre) yeterli midir?
Beko x30 özelinde yazdım
https://developer.tokeninc.com/token-developer-portal-1/x-platform/token-x-connect-cloud/gelistirici-dokumani-tr
Burda diyorki kablosuz entegrasyon yapabilirsiniz
Api üzerinden diğer firmaları bilmiyorum belki onlarında vardır
Kablosuz entegrasyonu olan herhangi bir yazarkasaya entegre olabilirsiniz
Rest api yöntemi ile
Ama önce firma ile anlaşma yapıp test cihazı alman lazım
Bıraktıgım linkte kablosuz entegrasyon örneği var
Php de curl ile istek atılabilir
Linki bü inceleyin istrseniz
|