Delphi Can
Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması (/showthread.php?tid=1313)

Sayfalar: 1 2

Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - Fesih ARSLAN - 08-09-2017

Merhaba,
Geliştirdiğimiz bir IoT uygulamasını yayınlamak üzere Apple Store'a gönderdik. Daha önce ipv6 sorunu ile reddedilmişti. O sorunu düzeltip yeniden gönderdik.
Fakat bu defa uygulama açılışında çökme/kırılma sorunu nedeniyle reddedildi. 
Alıntı:Guideline 2.1 - Performance - App Completeness
We were unable to review your app as it crashed on launch. We have attached detailed crash logs to help troubleshoot this issue.

Next Steps
To resolve this issue, please revise your app and test it on a device to ensure it will launch without crashing.

Resources
For information on how to symbolicate and read a crash log, please review Tech Note TN2151 Understanding and Analyzing Application Crash Reports.

Uygulama İnceleme Günlüğü gönderilmiş; pek bir şey anlamadım. (Uygulama günlüğü ektedir)

Uygulamamız; Google Play'de 11 Ağustos'tan beri yayında. Yaklaşık 30 kullanıcı tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Olumsuz geri dönüş yok. 
iOS Simulatör (10.3 SDK) iPhone 5-6-7 ve iPad Air 2'de test edildi ve normal çalışıyor.
iOS Device - 64 bit (10.2 SDK) iPhone 6 cihaz ve iPad Air2 9.7 inch cihazlarda test yapıldı ve normal çalışıyor.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

[attachment=156]

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - pro_imaj - 05-06-2019

(08-09-2017, Saat: 10:53)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Geliştirdiğimiz bir IoT uygulamasını yayınlamak üzere Apple Store'a gönderdik. Daha önce ipv6 sorunu ile reddedilmişti. O sorunu düzeltip yeniden gönderdik.
Alıntı:Guideline 2.1 - Performance - App Completeness
We were unable to review your app as it crashed on launch. We have attached detailed crash logs to help troubleshoot this issue.

Next Steps
To resolve this issue, please revise your app and test it on a device to ensure it will launch without crashing.

Resources
For information on how to symbolicate and read a crash log, please review Tech Note TN2151 Understanding and Analyzing Application Crash Reports.

Uygulama İnceleme Günlüğü gönderilmiş; pek bir şey anlamadım. (Uygulama günlüğü ektedir)

Uygulamamız; Google Play'de 11 Ağustos'tan beri yayında. Yaklaşık 30 kullanıcı tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Olumsuz geri dönüş yok. 
iOS Simulatör (10.3 SDK) iPhone 5-6-7 ve iPad Air 2'de test edildi ve normal çalışıyor.
iOS Device - 64 bit (10.2 SDK) iPhone 6 cihaz ve iPad Air2 9.7 inch cihazlarda test yapıldı ve normal çalışıyor.

Merhaba @Fesih ARSLAN Hocam;

Bu sorunu nasıl çözmüştünüz acaba, uygulamayı iki defadır gönderiyorum ve aynı dönüşü alıyorum. Şimdi yeniden göndereceğim Connection nesnesini try bloğuna alma dışında herhangi bir şey gelmiyor aklıma.

Sorunu daha önce çözen varmı.

Kullanılan yapı;
-Unidac Connection direkt bağlantı.
-MSSQL Database

Sistem herhangi bir ipad veya iphone cihazda sorunsuz çalışıyor fakat yayınlama için gönderdiğimde bu sorunun olduğunu ve uygulamanın açılmadığını iletiyorlar.

Teşekkürler.

Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - nguzeller - 05-06-2019

veritabanı local değilse ipv6 ile bağlantı sorunu yaşıyor olabilirler. bende ipv6 ipsi olduğu halde bağlantı olayını bayağı zorlamıştı

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - Fesih ARSLAN - 05-06-2019

(05-06-2019, Saat: 00:21)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-09-2017, Saat: 10:53)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Merhaba @Fesih ARSLAN Hocam;

Bu sorunu nasıl çözmüştünüz acaba, uygulamayı iki defadır gönderiyorum ve aynı dönüşü alıyorum. Şimdi yeniden göndereceğim Connection nesnesini try bloğuna alma dışında herhangi bir şey gelmiyor aklıma.

Kullanılan yapı;
-MSSQL Database

Sistem herhangi bir ipad veya iphone cihazda sorunsuz çalışıyor fakat yayınlama için gönderdiğimde bu sorunun olduğunu ve uygulamanın açılmadığını iletiyorlar.

Teşekkürler.

Merhaba,
Sizin uygulamış olduğunuz yöntemleri o zamanlar ben de denemiştim. Fakat bir sonuç alamamıştım. Hep aynı gerekçe ile reddediliyor ve binlerce satırlık test raporu gönderiliyordu. 
İşin en kötü tarafı raporlardan kırılmanın sebebini anlayamıyordum. Bu nedenle DelphiCan'lara da sordum. 
Sebebini halen net bilmiyorum. (tahminimce connection'ın sürekli bağlı kalma ihtiyacı ve mobil uygulama yaşam döngüsünün bu kurala aykırı davranmasından kaynaklı)

O uygulamam şu an aktif ve yayında. 
Yayınlama hikayem sanırım size bir yol gösterecektir:
Çözüm bulamayınca bu konuda başta @Tuğrul HELVACI hocam olmak üzere bir kaç arkadaşımı arayarak fikir alış verişinde bulundum.
Uygulamam bir Linux sunucu üzerindeki PostgreSQL veri tabanıydı. Arada herhangi bir uygulama katmanı yoktu ve direk veri tabanı bağlantısı ile çalışıyordu.
Görüşmeler ve fikir alış verişleri neticesinde;
Linux üzerinde çalışan bir REST servis sunucu yazılımı (Delphi Linux Web Module) geliştirdim. 
Sunucu uygulaması, veri tabanından sorgu yapıp, mobil uygulamadan gelen tüm istekleri karşılayıp, istemciye JSON veri gönderiyor.
Veri tabanı önceden doğrudan SQL ile sorgulamalar yapılıyordu. Yeni sistemde tüm sorgulamalar StoredProcedure'ler üzerinden kontrol etmeye ve sonuç döndürmeye başladım.
Bu sistemde mobil uygulama Http üzerinden bir URI'yi muhatap alıyor, sizden parametrik değerler istiyor ve sonuç olarak size JSON sınıf veya JSON array tipinde veriler gönderiyor.
Not: Linux sunucu (veri tabanı) Natro'da bir IPv4 sanal sunucu.
Bu değişikliklerden sonra ilk incelemeden hemen sonra uygulamam onaylanmıştı.
Formda bir çok konu başlığı altında bu sakıncayı  (Direk veri tabanı bağımlı mobil uygulamaların kırılma sorunu) dile getirdim.

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - pro_imaj - 06-06-2019

(05-06-2019, Saat: 11:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05-06-2019, Saat: 00:21)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba @Fesih ARSLAN Hocam;

Kullanılan yapı;
-MSSQL Database

Teşekkürler.

Merhaba,
Sizin uygulamış olduğunuz yöntemleri o zamanlar ben de denemiştim. Fakat bir sonuç alamamıştım. Hep aynı gerekçe ile reddediliyor ve binlerce satırlık test raporu gönderiliyordu. 
İşin en kötü tarafı raporlardan kırılmanın sebebini anlayamıyordum. Bu nedenle DelphiCan'lara da sordum. 
Sebebini halen net bilmiyorum. (tahminimce connection'ın sürekli bağlı kalma ihtiyacı ve mobil uygulama yaşam döngüsünün bu kurala aykırı davranmasından kaynaklı)

O uygulamam şu an aktif ve yayında. 
Yayınlama hikayem sanırım size bir yol gösterecektir:
Çözüm bulamayınca bu konuda başta @Tuğrul HELVACI hocam olmak üzere bir kaç arkadaşımı arayarak fikir alış verişinde bulundum.
Uygulamam bir Linux sunucu üzerindeki PostgreSQL veri tabanıydı. Arada herhangi bir uygulama katmanı yoktu ve direk veri tabanı bağlantısı ile çalışıyordu.
Görüşmeler ve fikir alış verişleri neticesinde;
Linux üzerinde çalışan bir REST servis sunucu yazılımı (Delphi Linux Web Module) geliştirdim. 
Sunucu uygulaması, veri tabanından sorgu yapıp, mobil uygulamadan gelen tüm istekleri karşılayıp, istemciye JSON veri gönderiyor.
Veri tabanı önceden doğrudan SQL ile sorgulamalar yapılıyordu. Yeni sistemde tüm sorgulamalar StoredProcedure'ler üzerinden kontrol etmeye ve sonuç döndürmeye başladım.
Bu sistemde mobil uygulama Http üzerinden bir URI'yi muhatap alıyor, sizden parametrik değerler istiyor ve sonuç olarak size JSON sınıf veya JSON array tipinde veriler gönderiyor.
Not: Linux sunucu (veri tabanı) Natro'da bir IPv4 sanal sunucu.
Bu değişikliklerden sonra ilk incelemeden hemen sonra uygulamam onaylanmıştı.
Formda bir çok konu başlığı altında bu sakıncayı  (Direk veri tabanı bağımlı mobil uygulamaların kırılma sorunu) dile getirdim.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Fesih hocam. Fırsat bulduğun ilk anda bu konuda çalışmaya başlayacağım mssql tarafında sp leri bitirmem gerekiyor öncesinde. Benim açımdadan da hem yeni bir teknolojiyi tam olarak öğrenmiş olmak hemde doğru olanı yapmak adına çok faydalı olacaktır.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - pro_imaj - 09-06-2019

Bu konuda çalışmalar yapmaya başlarken aklıma şöyle bir  şey geldi; Uygulama bizde çalışıyorken onlarda çalışmıyorsa bunun tek nedeni ipv6 ağına geçip testler yapamamamızdan kaynaklı yani hata bizde oluşsa belkide çözümü hemen bulacağız. ipv4 olan ağ yapımızı ipv6 olarak kullanabilmenin bir yolunu bilen varmı acaba.

Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - nguzeller - 09-06-2019

ipv6 ortamında bende test yapamadım. aşağıdaki linkde anlatıyor ama benim bilgisayarda olmadı, internet servis sağlayıcı destek verebilir mi bilmiyorum.

https://developer.apple.com/library/archive/documentation/NetworkingInternetWeb/Conceptual/NetworkingOverview/UnderstandingandPreparingfortheIPv6Transition/UnderstandingandPreparingfortheIPv6Transition.html#//apple_ref/doc/uid/TP40010220-CH213-SW39

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - Fesih ARSLAN - 09-06-2019

(09-06-2019, Saat: 12:50)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda çalışmalar yapmaya başlarken aklıma şöyle bir  şey geldi; Uygulama bizde çalışıyorken onlarda çalışmıyorsa bunun tek nedeni ipv6 ağına geçip testler yapamamamızdan kaynaklı yani hata bizde oluşsa belkide çözümü hemen bulacağız. ipv4 olan ağ yapımızı ipv6 olarak kullanabilmenin bir yolunu bilen varmı acaba.

Yukarıdaki son mesajımda da bahsetmiştim; Linux sunucum (veri tabanı) Natro'da bir IPv4 sanal sunucuda 8 aydan uzun bir süredir yayın yapıyor.

Cvp: Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - pro_imaj - 09-06-2019

(09-06-2019, Saat: 13:31)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-06-2019, Saat: 12:50)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu konuda çalışmalar yapmaya başlarken aklıma şöyle bir  şey geldi; Uygulama bizde çalışıyorken onlarda çalışmıyorsa bunun tek nedeni ipv6 ağına geçip testler yapamamamızdan kaynaklı yani hata bizde oluşsa belkide çözümü hemen bulacağız. ipv4 olan ağ yapımızı ipv6 olarak kullanabilmenin bir yolunu bilen varmı acaba.

Yukarıdaki son mesajımda da bahsetmiştim; Linux sunucum (veri tabanı) Natro'da bir IPv4 sanal sunucuda 8 aydan uzun bir süredir yayın yapıyor.

Haklısınız hocam fakat benim orada anlatmak istediğim bu kırılmaları bizimde bizzat görmemiz için ipv6 olan bir ağa nasıl dahil olabiliriz, sorunu unidac forumlarında da araştırdım birçok ülkeden benzer sorunla karşılaşmışlar fakat çözümü için aynı hatayı bizde oluşturabilirmiyiz için yazdım.

Teşekkürler.

Apple Store - Uygulamanın Açılışta Kırılması - engerex - 09-06-2019

(09-06-2019, Saat: 13:31)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

IPv6'nın üzerinden sorunsuz çalışmasının nedeni HTTP bağlantı kullanmanız olabilir mi? Türkiye'de ISS'lerin henüz desteği yok diye biliyorum(xDSL bağlantı anlamında). Henüz Türkiye'de IPv6 destekleyen web sitesi de yok denecek kadar az. Yani HTTP üzerinden henüz bir kısıtlama olmayabilir mi?

IPv6 kullanımı.ipv6-gecis-ne-durumda.png