![]() |
|
Thread Yardım - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6) +--- Konu Başlığı: Thread Yardım (/showthread.php?tid=1613) Sayfalar:
1
2
|
Thread Yardım - SecondLife - 05-12-2017 Merhabalar Şöyle Bir Sorunum var; Formumda 2 tane Thread componenti kullanıyorum (TJvThread) 1.Thread : string leri işleme işi yapıyor; 2.Thread : string listteki string leri 1.Thread gönderip işletiyor; Threadlerin 2 sindede ExcuteWait işlemi yapıyorum. ama 1.Thread Executeden çıkmıyor. bunu hakkında bir bilgisi olan varmı acaba ? Kullanılan Component TJvThread procedure TForm1.Thread1Execute(Sender: TObject; Params: Pointer); begin //string işleniyor; end; procedure TForm1.Thread2Execute(Sender: TObject; Params: Pointer); begin for filePath in files do begin Thread1.ExecuteAndWait(); end; end; Cvp: Thread Yardım - yhackup - 05-12-2017 Bu kaynak sana yardımcı olabilir. Cvp: Thread Yardım - SecondLife - 05-12-2017 (05-12-2017, Saat: 13:59)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu kaynak sana yardımcı olabilir. Teşekkürler İnceliyorum Malesef Olmadı Thread Yardım - witalihakko - 05-12-2017 Threadlerden pek anlamam ama threadin beklemesi için bir olay bildirmen gerekmez mi. Yani şu işlem bitene yada şu olay gerçekleşene kadar bekle gibi bir şey demen gerektiğini düşünüyorum. Yani ne zamana kadar beklemesi gerektiğini bilmiyor olabilir yazdığın kod. Pek yardımcı olamadım ama en azından belki bir fikir oluşmuştur. Cvp: Thread Yardım - Halil Han BADEM - 05-12-2017 Merhabalar, Sizlere bir önerim var. Bileşen kullanmak sürüm değiştirirken sorun çıkartabilir. Bu yüzden hele ki Thread gibi önemli bir mevzuda bileşen kullanmanızı pekte tavsiye etmem. Size önerim geçmişten beri kullandığım bir class dosyası. DelphiTürkiye formundan Şaban Akman hocanın yazmış olduğu bu dosyayı sizlerle paylaşmak isterim. İçinde örneği de mevcut olan projede herhangi bir sorun olduğunda yorum atabilirsiniz. Saygılarımla, İyi çalışmalar. Thread Yardım - SecondLife - 05-12-2017 Teşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem. OmniThreadLibrary examples baktım acaba OmniThreadLibrary wait Yokmu ; Cvp: Thread Yardım - Halil Han BADEM - 05-12-2017 (05-12-2017, Saat: 16:47)SecondLife Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem. Hocam yorumları alıntılarsanız kime dediğinizi anlayabilirim. OmniThreadLibrary attığım dosya ile bir bağı yok. Cvp: Thread Yardım - SecondLife - 05-12-2017 (05-12-2017, Saat: 17:00)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(05-12-2017, Saat: 16:47)SecondLife Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür Ederim Deneyip Haber Edicem. Yok sizinkine demedim. Sizinkini denicem. Sadece OmniThreadLibrary ExecuteWait gibi birşey varmı diye merak ettim. Cvp: Thread Yardım - Halil Han BADEM - 05-12-2017 Alıntı:Yok sizinkine demedim. Sizinkini denicem. O konuda fikrim yok hocam
Thread Yardım - barutali - 05-12-2017 2. thread neden 1. thread e gönderiyor? O kısmı anlamadım.. |