![]() |
|
İki satırlı button - Örnek Kod - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: İpuçları (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=24) +--- Konu Başlığı: İki satırlı button - Örnek Kod (/showthread.php?tid=1764) |
İki satırlı button - Örnek Kod - nehirnnn - 04-01-2018 Bugün Başlayan İşler (18) gibi İKİ SATIRLI bir buton texti oluşturmak için: Buttonun bulunduğu formun OnShow olayına, yada button texti hangi olay ile değiştirilmek isteniyorsa o bölüme: Button1.Caption := 'Bugün Başlayan İşler'#13#10'(18)'; Object Inspector kısmında, buttonun caption özelliğine bu kod yazılırsa çalışmıyor. Mutlaka Code bölümünde kullanılmalı.... Cvp: İki satırlı button - Örnek Kod - adelphiforumz - 04-01-2018 (04-01-2018, Saat: 17:01)nehirnnn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün Başlayan İşler Illada design sırasında yapacasan Dizaynda altsatıra geçecek yere özel bir karakter koy sonrasını alttaki kod halleder procedure TForm2.FormCreate(Sender: TObject);
var
I : Integer;
begin
with Self do
begin
for i := 0 to ComponentCount - 1 do
begin
if (Components[i] is TButton) then
TButton(Components[i]).Caption := StringReplace(TButton(Components[i]).Caption, char('♪'), #13, [rfReplaceAll]);
end;
end;
end;
İki satırlı button - Örnek Kod - nehirnnn - 04-01-2018 Code içinde benim işimi görüyor, ben daha önceden aradığım için paylaştım. Birilerinin işine yarar diye. Design içinde kullanacaklar için de bu bilgi güzel oldu, teşekkürler.... İki satırlı button - Örnek Kod - Abdullah ILGAZ - 04-01-2018 Kod tarafında aşağıdaki şekilde kullanım sorunsuz olacaktır. myString := 'Selam' + #13#10 + 'Dünya'; ShowMessage(myString); Cvp: İki satırlı button - Örnek Kod - Fesih ARSLAN - 04-01-2018 (04-01-2018, Saat: 17:01)nehirnnn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün Başlayan İşler Merhaba, Design Time'da string formatındaki bir metni çok satırlı kullanmak için; 1- Form içerik menüsünden (sağ tuş menüsü), View as Text'i seçin. 2- object Button1: TButton satırının alt kısmında yer alan Caption satırını aşağıdaki gibi düzenleyin. object Button1: TButton Caption = 'Bug'#252'n Ba'#351'layan '#304#351'ler'#13#10'(18)'3- Unit sekmesi içerik menüsünden, View as Form seçin. Form ekranına geri dönmüş olacaksınız. 4- Son olarak Object Inspector penceresinde Button'un WordWrap özelliğini True yapın.
İki satırlı button - Örnek Kod - savasabd - 04-01-2018 Arkadaşlar butonun WordWrap özelliğini true yapmanız yeterli olcaktır. (04-01-2018, Saat: 17:44)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(04-01-2018, Saat: 17:01)nehirnnn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün Başlayan İşler Hocam ben yazdım sayfayı yeniledim sizin yorumunuzu gördüm
Cvp: İki satırlı button - Örnek Kod - Fesih ARSLAN - 04-01-2018 (04-01-2018, Saat: 17:46)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ben yazdım sayfayı yeniledim sizin yorumunuzu gördüm Birden fazla cevabın aynı anda gelmesi ve bunların doğru yolu göstermesi biz DelphiCan'ların kalitesidir. Kalitemize güç kattığınız için teşekkür ederim. Cvp: İki satırlı button - Örnek Kod - savasabd - 04-01-2018 (04-01-2018, Saat: 17:55)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(04-01-2018, Saat: 17:46)savasabd Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ben yazdım sayfayı yeniledim sizin yorumunuzu gördüm Rica ederim, teveccühünüz, asıl böyle kaliteli bir forumun üyesi olmak onur verici. |