![]() |
|
TCamera Component Çalışmıyor - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: TCamera Component Çalışmıyor (/showthread.php?tid=1949) |
TCamera Component Çalışmıyor - pro_imaj - 10-02-2018 Merhaba; Basit bir örnek üzerinden sorunu anlatmk istiyorum; Forma 2 adet button ve 1 adet Tcamera componenti ile 1 adet Timage nesnesi ekliyorum. Button 1 Camerayı aç procedure TForm1.btnTrueClick(Sender: TObject); begin CameraComponent.Active := True; end; Button 2 kameradaki son görüntüyü al kamerayı kapat procedure TForm1.btnFalseClick(Sender: TObject); begin CameraComponent.Active := False; //Image1.Bitmap.Assign(imgCameraView.Bitmap); end; Camera Component image nesnesine son rersmi yaz. procedure TForm1.CameraComponentSampleBufferReady(Sender: TObject; const ATime: TMediaTime); begin TThread.Synchronize(TThread.CurrentThread, GetImage); end;Yukarıdaki kod birçok platformda sorunsuz çalışıyorken Windows 10 mini tablette çalışmıyor ve hatada vermiyor. Normalde button1 basıldığında kamerada görüntü image nesnesine gelmesi gerekirkn gelmiyor fakat kameranın ışığı .çalıştığını gösteriyor (yanıyor) ikinci button ile kameradaki veriyi al dedimde program kilitleniyor yine hata mesajı yok. Bu konuyu nasıl çözebilirim. *Windowsun kendi kamera uygulamasında kameranın çalıştığını gözlemliyorum. Teşekkürler. Cvp: TCamera Component Çalışmıyor - Fesih ARSLAN - 10-02-2018 Merhaba, Yalnızca Windows 10 için Thread olmadan deneyebilir misiniz? Cvp: TCamera Component Çalışmıyor - pro_imaj - 10-02-2018 (10-02-2018, Saat: 13:20)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Merhaba Fesih Hocam; Dediğiniz şekilde denedim sonuç yine aynı; Aslında sorun aşağıdaki şekilde işlem yaptığımda image nesnesine görüntünün gelmemesi sizin bahsettiğiniz kısım görüntü geldikten sonra görüntüyü resim olarak image nesnesine gelmesi. procedure TForm1.CameraComponentSampleBufferReady(Sender: TObject; const ATime: TMediaTime); begin CameraComponent.SampleBufferToBitmap(imgCameraView.Bitmap, True); end; *Dosya ektedir. Cvp: TCamera Component Çalışmıyor - pro_imaj - 10-02-2018 Çözümü değil ama sorunu buldum sanırım.Buraya bizim exe yi nasıl ekleyebiliriz bilgisi olan var mı acaba. Teşekkürler. Cvp: TCamera Component Çalışmıyor - Lord_Ares - 11-02-2018 Merhaba, Mircrosoftta şöyle bir bilgi var. Sanırım sizdeki sorunda bu olabilir. Alıntı:"Kamerayı her uygulama için kapatsanız bile kullanabilecek uygulamaları seçin'in belirtilen uygulamalardan bazıları yine fotoğraf veya video çekmenizi sağlamak için kamerayı açabilir. Ancak kamera, fotoğraf veya videoyu siz Fotoğraf veya Video düğmesini açıkça seçmediğiniz sürece çekemez. Şurayı bir kontrol edin windows 10 ayarlar kısmına gidin. Burada uygulamalar ve özellikleri var bunu seçip içerisinde kameralar yazanı bulun. Bulduğunuzda üzerine tıklayarak seçin hemen altında Gelişmiş seçenekler yazar burayı bir kontrol edin. Buradaki ayarlar belki sorununuza yardımcı olabilir. ![]() Birde şöyle bir şey söylemişler
Cvp: TCamera Component Çalışmıyor - pro_imaj - 11-02-2018 Merhaba cevabınız için teşekkür ederim @ Bahsettiğiniz yeride kontrol ettim sonuç olumsuz. Şöyle bir imkanım oldu; Bir tane Windows 10 LapTop edindim aynı exe yi aynı ayarlarda denediğimde sorunsuz çalıştığını gözlemliyorum. Mini tablet tarfında; İşin garip tarafı bir hata mesajı oluşmuyor Kameranın ışığı sanki görüntü geliyor gibi yanıyor fakat program kilitlenmiş durumda. Bitmap tipiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kameradan gelen görüntüyü başka hangi bileşenlere bitmap dışında aktarabilirim acaba. Teşekkürler. TCamera Component Çalışmıyor - Lord_Ares - 11-02-2018 Bileşene aktarmadan direk bir klasöre kaydedip sonucu gözlemleyin bakalım ne olacak. |