![]() |
|
App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) (/showthread.php?tid=3743) |
App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - pro_imaj - 18-06-2019 Merhaba, Bir firma için yaptığım uygulamayı App store'da yayınnlamak isterken yaklaşık 17 günlük süreçte sona yaklaştık derken son bir uyarı daha geldi. Aşağıdaki uyarıdan anladığım. Bu firmanın adı ve ünvanı var sen kendi adına bunu yayınlayamazsın firma app store üyeliği edinsin anlıyorum. Benim anladığım mantıksız bir sonuca vardığından bu konuda bir firmaya uygulama geliştirirken neler yapılmalı konusunda bilgisi olan var mı acaba. Teşekkürler. Alıntı:Guideline 5.2.1 - Legal - Intellectual Property App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - nguzeller - 19-06-2019 firma adı ve unvanı kullanadan yayınlamanı denedin mi. Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - pro_imaj - 19-06-2019 (19-06-2019, Saat: 00:10)nguzeller Adlı Kullanıcıdan Alıntı: firma adı ve unvanı kullanadan yayınlamanı denedin mi. Firma için yapılmış bir projeyi firma adı olmadan nasıl yayınlayacağım. Program açılış ekranında firmanın logosu var, Kullanıcı girişinde ise firmanın Adı/Ünvanı var. Fakat olmaması absürt değilmi zaten? Birçok kişisel geliştiricinin hesabında firmalara geliştirdiği ürünleri gözlemliyebiliyorum. Bunun başka bir yolu yöntemi olmalı diye düşünüyorum. App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - hassur - 19-06-2019 Aynı sorunla bende karşılaşmıştım ve App Store da yayınlamaktan vazgeçtim. Çözüm muhtemelen zorunlu bir şekilde o firma adına bir üyelik almaktan geçiyor. Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - Fesih ARSLAN - 19-06-2019 (18-06-2019, Saat: 23:10)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Merhaba, Mantığa aykırı geliyor. * Mobil uygulama sahibi üretici (yazılım geliştirici) olmak zorunda değil. * Uygulama sahibi aynı zamanda bu benim uygulamam (ben ürettim veya üretici bir firmaya üreterek telifi ile birlikte satın altım) diyebilmeli. * Aynı zamanda uygulama mağazasında, uygulama sahibi görünmelidir. * Diğer açıdan (uygulama geliştirici) bakacak olursak, üretici, geliştirdiği her uygulama üzerinde bir iz bırakarak reklam yapmak zorundadır. Yani referans olması açısından uygulama üreticisi olarak görünmek ister. Bu kapsamda aşağıda önereceğim değişikliği yaparak gönderin ve Notes (https://appstoreconnect.apple.com uygulama gönderme aşamasında) kısmında bu durumu (uygulamayı kendinizin geliştirdiğinizi ve karşı tarafa telif ettiğinizi) açıklayın. Copyright alanına firma adını yazın (Notes alanını doldurmayı unutmayın). İşlemi kaydedin ve uygulamayı gönderin. Firma uygulama mağazasında yalnızca benim adım görünsün derse; aynı kısımdaki "Display Trade Representative Contact Information on the App Store" seçimini pasif duruma alın. İkinci bir yöntem ise kendilerinin de önerdiği gibi firmayı geliştirici ekibine dahil etmektir. Bunu https://itunesconnect.apple.com/access/users sayfasından yapabilirsiniz. Fakat bu geliştirici takım adı ön ekinin (her müşteri için zorunlu bir kimlik numarası) değişmesine neden olacaktır. Gruba dahil olan bir firma ise Apple bunun için sizden belge talep edebilir. Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - pro_imaj - 19-06-2019 (19-06-2019, Saat: 09:17)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(18-06-2019, Saat: 23:10)pro_imaj Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, Teşekkürler @Fesih ARSLAN bey. Bahsettiğiniz şekilde birde bakanlığın logosunun ekran görüntüsü vardı onuda çıkarıp göndereceğim. İyi çalışamlar. App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - hassur - 19-06-2019 Gelişmeyi bende merak ediyorum sonucu bildirirseniz sevinirim. Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - pro_imaj - 20-06-2019 Cevaplardan önce; +Copyright kısmını şirketin ismi olarak değiştirip yeniden göndermiştim yine aynı maddeden ret geldi. Şimdide cevaplara istinaden Notes kısmını değiştirip yeniden gönderdim. Hem Türkiye şartlarında yıllık 700 tl civarında para ver. Hem gönderdiğinizi düzenlemenin minimum 1 gün sonra değerlendirilmesini bekle. Hem kendi dilinde hizmet alma. Harcadığımız emeği ve zamanı düşününce üzülmemek elde değil. *Uygulama yayınlanırsa bizimle uğraşmak neymiş onu yazacağım
Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - pro_imaj - 20-06-2019 Bahsettiğiniz tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra yine aynı maddeden ret geldi. Başka önerisi olan var mı acaba? Apple tarafında xcode ile geliştirme yapanlardan bilgi alıp sonuçlandığında burada paylaşacağım. İyi çalışmalar. Cvp: App Store Reject (5. 2.1 Legal: Intellectual Property - General) - Abdullah ILGAZ - 20-06-2019 Merhaba @pro_imaj , Müşterinizden ıslak imza ve kaşeli bir şekilde aşağıdaki metini çıktı alarak imzalayın ve AppStore için açtığınız Apple Developer hesabınızda yazdığı şekli ile kendi bilgilerinizi yazıp sizde imzalayın. Akabinde attachment olarak bildirin (veya mail yolu ile iletin). Problem çözülecektir. --- Hi iTunes Team, This is to state that { Name/Company name of client (Müşteri Adı/Marka-Firma Adı) } has authorized { Your Name/Company name of developer account (Sizin Hesap Bilgileriniz/İsminiz) } for its Mobile Application development and deployment. { Your Name/Company name of developer account (Sizin Hesap Bilgileriniz/İsminiz) } has all the rights to publish the app under the name of { Name/Company name of client (Müşteri Adı/Marka-Firma Adı) } Please treat this document as a proof which indicates our rights. Thank you in anticipation ( Signature Here [b](Sol Tarafa Siz İsim ve İmza) ) ( Name and designation of the above Signed (Sağ Tarafa Müşteriniz İmza Kaşe) ) --- |