![]() |
|
Android-PC arası veri aktarımı - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: Android-PC arası veri aktarımı (/showthread.php?tid=4386) |
Android-PC arası veri aktarımı - Gribline - 06-01-2020 Android cihazımdaki string tipindeki bir veriyi bilgisayarıma kablosuz olarak aktarmak istiyorum. Bunu yaparken bilgisayar üzerinde bir databasede aktardığım verinin saklanmasını istiyorum. Bluetooth kullanmayacağım. İnternet üzerinden bilgisayara bağlanmam gerekir. Öncelikli olarak sorunlarım şunlar: 1. Database kurarken hangi programı kullanmam gerekir? (MySQL denedim fakat beceremedim.) 2. Telefonumdan bilgisayara bu verileri nasıl aktarırım? Forumdaki birçok başlığa baktım fakat işin başında sıkıntı yaşadığımdan herhangi bir ilerleme elde edemedim. Basit bir işlem olduğunun farkındayım. Fakat henüz yeni yeni öğrendiğim için sorma gereği duydum. Altta verdiğim başlıkları okudum fakat bir database nasıl kurulur. Android cihaz nasıl bu database'e aktarılır bulamadım. (Forumun mobil ile alakalı neredeyse tüm sayfalarını okudum. Ciddiyim.) Ortak kullanım databese mysql databaseye bağlanma Mobile SQL bağlantısı Firedac Hakkında Pc ile Android Cihaz Arasında Bağlantı Kurma Cvp: Android-PC arası veri aktarımı - Gribline - 06-01-2020 (06-01-2020, Saat: 01:28)emre21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: anladığım kadarıyla henüz mantığı kapamamışsın, bu sebeple birinin senle özel olarak ilgilenip göstermesi öğretmesi gerekir en azından kendi kendine yetecek hale gelmen için, Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Lakin şu aşamada dediklerinizi bir anda gerçekleştirmek pek mümkün görünmüyor. Bilginiz varsa soruya odaklı yanıtlarınızı bekliyorum. Cvp: Android-PC arası veri aktarımı - Gribline - 06-01-2020 (06-01-2020, Saat: 02:27)emre21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: mysql server i sitesinden indir kur bilgisayarına, veya lamp kurabilirsin, sana tavsiyem db ye app içinden bağlanma çünkü uygulamandan bu şifreler alınabilir güvenlik açığı yaratırsın, ve kullandığın kullanıcıya yetkileri düzgün atayamamışsan örneğin o kullanıcı db ye erişen, sadece yazabilir okuyabilir vs tablo tablo.. işte o şifreyi alan arkadaşda aynı aksiyonları kafasına göre gerçekleştirir. çok teşekkür ederim. hemen başlıyorum çalışmalara. Cvp: Android-PC arası veri aktarımı - Gribline - 06-01-2020 (06-01-2020, Saat: 02:27)emre21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: mysql server i sitesinden indir kur bilgisayarına, veya lamp kurabilirsin, sana tavsiyem db ye app içinden bağlanma çünkü uygulamandan bu şifreler alınabilir güvenlik açığı yaratırsın, ve kullandığın kullanıcıya yetkileri düzgün atayamamışsan örneğin o kullanıcı db ye erişen, sadece yazabilir okuyabilir vs tablo tablo.. işte o şifreyi alan arkadaşda aynı aksiyonları kafasına göre gerçekleştirir. bir sorum daha olacak. internet olayına girmek biraz daha karışık. peki aynı modeme bağlı cihazlarım arasında internet bağlantısı kullanmadan veri aktarmam mükün mü? Modemden bilgisayarıma tanımlayacağım statik bir ip ya da bilgisayarımın mac adresini kullanarak bu veri aktarımını gerçekleştirebilir miyim? |