Delphi Can
internal server error (500) hatası.. - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Genel Programlama (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Konu Başlığı: internal server error (500) hatası.. (/showthread.php?tid=4392)

Sayfalar: 1 2


internal server error (500) hatası.. - enigma - 07-01-2020

Merhaba arkadaşlar.
e-Fatura ve e-Arşiv fatura gönderim programı yaptım. Bunun içinde Delphi 10.3.2 Community kullandım. Sistem yıl başına kadar test ortamında çalışıyordu. Artık canlıya geçildi. Program çalışıyor. e-Arşiv faturaları göndermede bir sıkıntı yok.  Ancak e-Faturaları göndermeye kalkınca "internal server error (500)" diye bir hata alıyorum. XML dosyaları doğru. Bunu entegratör firmanın portalından bu XML leri upload edebildiğimden anlıyorum. (XML içinde en küçük bir hatada sitem kabul etmiyor) İşin enteresan tarafı aynı programı bir arkadaşım kendi bilgisayarında Delphi XE ile derlediğinde çalışıyor.. 

Problemi nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Fikri olan varsa yardımcı olabilecek çok sevinirim.
Teşekkürler.


internal server error (500) hatası.. - sadettinpolat - 07-01-2020

kendi derlediğiniz programın üretmiş olduğu xml ile delphi xe de derlenmiş programın üretmiş olduğu xml'i alıp satır satır karşılaştırıp farklılıkları bulmanız gerekiyor.

üretilen xmlleri httprio üzerinden alabileceğiniz gibi fiddler gibi programlar ile de alabilirsiniz.


internal server error (500) hatası.. - enigma - 07-01-2020

XML üreten program başka. XML 'de sorun yok. portaldan upload ederek yüklüyorum. Arkadaşımın derlediği programı ile de gönderiliyor. Ancak ben derleyince aynı kaynak kod hata veriyor.


internal server error (500) hatası.. - sadettinpolat - 07-01-2020

aynı xml'i gönderiyorsanız hata vermesi mümkün değil illaki bir farklılık vardır.
entegratör sitenin xml'i göndermesinin çok bir anlamı yok. xml'i gönderirken müdahale ediyor olabilir.

siz iki uygulamanında oluşturduğu xml'i karşılaştırdınız mı? birebir aynı olduğundan emin misiniz ? Aynı ise xml'i gönderdiğiniz adreste ssl varsa belki ssl ile ilgili bir sıkıntıdır ya da farklı bir problem olabilir. öncelikli kontrol edilmesi gereken adım xml'lerin aynı olup olmadığıdır.


internal server error (500) hatası.. - sabanakman - 07-01-2020

Bir de, utf8 karakter setine çevirerek deneyin


Cvp: internal server error (500) hatası.. - enigma - 07-01-2020

(07-01-2020, Saat: 13:47)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir de, utf8 karakter setine çevirerek deneyin

Öyle zaten Utf-8  (E-arşivler gidiyor ancak onların gönderim metodu farklı)


internal server error (500) hatası.. - sabanakman - 07-01-2020

Fiddler gibi bir araçla programların alış veriş trafiğini inceleyin isterseniz. Her ne kadar gövdeler tıpatıp aynı olsa bile bazen header içinde farklı parametreler eklenmiş olabiliyor. Mesela benzeri bir problemde delphi ile oluşan soap bileşenlerine elle müdahale ederek düzeltmiştim. initialization bloğunda oluşan InvRegistry.RegisterDefaultSOAPAction(TypeInfo(xxxWS), ''); satırda InvRegistry.RegisterDefaultSOAPAction(TypeInfo(xxxWS), '%operationName%'); şeklinde müdahale ederek düzeltebilmiştim. Bu, kullanılan metodun da header içinde gitmesini sağlayan bir özelliktir. Benzer şekilde gönderilen header parametrelerine dikkat etmekte fayda var. Belki bu sebeple, belki başka bir sebeple sorun yaşıyor olabilirsiniz.


internal server error (500) hatası.. - malitutuncu - 07-01-2020

İnternal server 500 hatası pek xml ile ilgili değil gibime geldi. Eğer request te bulunduğunuz url ler dinamikse onları kontrol edin aynı mı diye . Bağlantı ile ilgili bir sorun olması lazım. Kendi gönderdiğiniz request i fiddler ile alın bi inceleyin. İnternal 500 hatası serverin bulunmadığını yada çalışmadığını gösteriyor


Cvp: internal server error (500) hatası.. - malitutuncu - 22-01-2020

(07-01-2020, Saat: 11:18)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar.
e-Fatura ve e-Arşiv fatura gönderim programı yaptım. Bunun içinde Delphi 10.3.2 Community kullandım. Sistem yıl başına kadar test ortamında çalışıyordu. Artık canlıya geçildi. Program çalışıyor. e-Arşiv faturaları göndermede bir sıkıntı yok.  Ancak e-Faturaları göndermeye kalkınca "internal server error (500)" diye bir hata alıyorum. XML dosyaları doğru. Bunu entegratör firmanın portalından bu XML leri upload edebildiğimden anlıyorum. (XML içinde en küçük bir hatada sitem kabul etmiyor) İşin enteresan tarafı aynı programı bir arkadaşım kendi bilgisayarında Delphi XE ile derlediğinde çalışıyor.. 

Problemi nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Fikri olan varsa yardımcı olabilecek çok sevinirim.
Teşekkürler.

Sorunu çözebildiniz mi hocam..
Bende de aynı sorun var ve server çalışıyor ve adres doğru. 
Sorun ise Firma Status code = 500 gönderiyor, ama mesajında Örneğin Kullanıcı adı parola yanlış diyor.
HttpRio componentinde status 500 gelince HttpRioException' a(kendi icerisinde metod) düşüyor. oradan raise ile hatayı direk fırlatıyor 500 - servera ulaşılamadı diye . try except içerisine düşmüyor hiç bir şekilde. program direk kesiliyor.
buna bir çözüm bulamadım


Cvp: internal server error (500) hatası.. - enigma - 22-01-2020

(22-01-2020, Saat: 00:28)malitutuncu Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-01-2020, Saat: 11:18)enigma Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar.
e-Fatura ve e-Arşiv fatura gönderim programı yaptım. Bunun içinde Delphi 10.3.2 Community kullandım. Sistem yıl başına kadar test ortamında çalışıyordu. Artık canlıya geçildi. Program çalışıyor. e-Arşiv faturaları göndermede bir sıkıntı yok.  Ancak e-Faturaları göndermeye kalkınca "internal server error (500)" diye bir hata alıyorum. XML dosyaları doğru. Bunu entegratör firmanın portalından bu XML leri upload edebildiğimden anlıyorum. (XML içinde en küçük bir hatada sitem kabul etmiyor) İşin enteresan tarafı aynı programı bir arkadaşım kendi bilgisayarında Delphi XE ile derlediğinde çalışıyor.. 

Problemi nasıl çözeceğimi bilemiyorum. Fikri olan varsa yardımcı olabilecek çok sevinirim.
Teşekkürler.

Sorunu çözebildiniz mi hocam..
Bende de aynı sorun var ve server çalışıyor ve adres doğru. 
Sorun ise Firma Status code = 500 gönderiyor, ama mesajında Örneğin Kullanıcı adı parola yanlış diyor.
HttpRio componentinde status 500 gelince HttpRioException' a(kendi icerisinde metod) düşüyor. oradan raise ile hatayı direk fırlatıyor 500 - servera ulaşılamadı diye . try except içerisine düşmüyor hiç bir şekilde. program direk kesiliyor.
buna bir çözüm bulamadım
Doğrusunu isterseniz tam bir çözüm bulamadım. Benim PC'de orjinal Win7 Pro var. Delphi 10.3.2 ile derleyip çalıştırdığım program e-fatura gönderiminde bu hatayı veriyor. E-Arşiv yada E-irsaliyede sorun yok. İşin enteresan tarafı daha önce test ortamına gönderimde sorun yoktu. Problemi bir şekilde çözdük ama şöyle; Bir arkadaşım var. onda Delphi XE var. Kaynak kodu ona gönderiyorum. O derliyor ve çalışıyor. Aynı kod... Ayrıca onun PC'si Win8 miş. Acaba Win7 güncellmelerinden sonra mı oldu ? Bilemiyorum. Dün ona yeni PC aldık. Win10. Ayrıca Bilgisayarına Delphi 10.3.3 community indirdik. Bugün, yarın Derleyip deneyecek. Haber bekliyorum. Şimdilik bu şekilde halledebildik.

Sizde ne var. Delphi ? Windows ?