Delphi Can
Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi (/showthread.php?tid=4427)

Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - Bay_Y - 17-01-2020

Herkese merhabalar ; 

Daha önce çalışma yapmadığım için bu konuda pek fikir sahibi değilim. Telefon üzerinde çalışacak bazı rapor uygulamaları için Lokal bir database e daha doğrusu veri tutabileceğim bir yere ihtiyacım var. Çok büyük verilerden değil ama küçük de olsa telefona kaydetmem gereken verilerden bahsediyorum. Bunları telefonda saklamam ve gerektiğinde ulaşabilmem gerekiyor. Kayıt Silme ve Listeleme işlemleri telefonda nasıl yapılıyor. veriler nereye yazılıyor. İlle bir database olması şart mı yoksa Text dosya veya ini dosya veya farklı bir dosya ile bu işi yapmak mümkün mü ? Arama yaptım ama tam olarak konuyu ne şekilde arayacağımı bilmediğim için sonuca da ulaşamadım haliyle.

Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - serdar - 17-01-2020

Merhaba
Veritabanı olarak SQl Lite kullanabılırsın.
Fridac bileşenleriyle kullanılabılıyıor. FDconnection 'da driverid=SQLite ve  Database=xxx.s3db seklınde belırt.
Fdcommand ile tabloları yada diğer nesnelerin DDL yapısını create et;

CREATE TABLE IF NOT EXISTS [TBLPERSONEL](
 [TC] NUMERIC(11) PRIMARY KEY NOT NULL, 
 [AD] NVARCHAR(30) NOT NULL, 
 [SOYAD] VARCHAR(30) NOT NULL);

CREATE TABLE IF NOT EXISTS [TBLSORULAR](
 [ID] INTEGER PRIMARY KEY ASC NOT NULL, 
 [SORU] VARCHAR(500) NOT NULL, 
 [AP] BOOLEAN NOT NULL);

Oncelıkle veritabanını Navicat gibi bir programla tasarlaman , yapıları alman için kolaylık sağlayacaktır
Yada vt'nin oldugu yere direk atabilirsin. Veritabanı için path verilmediğinde sistem default olarak nereye kaydediyor su an hatırlamayadım

Teşekkürler Serdar bey.

Aslında ben direk telefon üzerinde tutabileceğim birşey arıyorum. bahsettiğin SQLlite telefon üzerinde değil sanırım. Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.

Cvp: Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - serdar - 17-01-2020

(17-01-2020, Saat: 16:20)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler Serdar bey.

Aslında ben direk telefon üzerinde tutabileceğim birşey arıyorum. bahsettiğin SQLlite telefon üzerinde değil sanırım. Bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın.

SQLlite kurulumu yapılmıyor .Android'in sqllite desteği var. Yani telefon üzerinde tutabiliyorsunuz @Bay_Y

Çok teşekkür ederim .

Cvp: Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - Fesih ARSLAN - 17-01-2020

Merhaba,
Yalnızca Android değil, iOS platformunda da SQLite işletim sistemi içerisinde doğal olarak bulunmaktadır.
Herhangi harici bir driver'a ihtiyaç duymaz.
Mobil platformda, ini ve txt de kullanabilirsiniz. VCL uygulamadaki kullanımdan bir farkı yok. Tek fark disk yapısına erişmeye çalıştığı için öncesinde diskten okuma ve diske yazma iznini almanız gerekecektir.

Mobil Uygulamalarda Telefon üzerine kayıt işlemi - Bay_Y - 18-01-2020

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum , Sağolun. Fesih Bey Kitabınızda bununla ilgili bir yazı var sanırım sitede öyle bir yazı buldum.Ordan kontrol edeceğim.

"SQLite ile ilgili en güncel ve bir çok örnek uygulama barındıran kaynağa ulaşmak için Yeni Kaynak Kitabınızın 629. - 689. sayfalarına bakabilirsiniz. "