![]() |
|
MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Veri Tabanı (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: MS SQL Server (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=103) +--- Konu Başlığı: MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri (/showthread.php?tid=4469) |
MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - adelphiforumz - 30-01-2020 MSSQL için Network üzerinde bulunan bir alan Backup ve Restore işlemleri ile uğraşıyordum sonunda hallettim Belki birininde ihtiyacı olur diye burada da kalsın istedim. Declare @prevAdvancedOptions int Declare @prevXpCmdshell int Select @prevAdvancedOptions = cast(value_in_use as int) from sys.configurations where name = 'show advanced options' Select @prevXpCmdshell = cast(value_in_use as int) from sys.configurations where name = 'xp_cmdshell' if (@prevAdvancedOptions = 0) begin exec sp_configure 'show advanced options', 1 WaitFor Delay '00:00:01.000' Reconfigure --Update currently configured values for advanced options. WaitFor Delay '00:00:01.000' end -- To enable xp_cmdshell if (@prevXpCmdshell = 0) begin exec sp_configure 'xp_cmdshell', 1 WaitFor Delay '00:00:01.000' Reconfigure --Update currently configured values for advanced options. WaitFor Delay '00:00:01.000' end Exec xp_cmdshell 'NET USE T:\\Server\SqlTest Password /USER: Domain\UseName' WaitFor Delay '00:00:01.000' Exec XP_CMDSHELL 'Dir T:' Use [master] Backup DATABASE [DBFileName] TO DISK = N'T:\SQLDB\XFile.bak' WITH NOFORMAT, NOINIT, Name = N'XFile-Full Database Backup', SKIP, NOREWIND, NOUNLOAD, STATS = 10 Use [master] Restore Database [TG_Lojistik] From Disk = N'T:\SQLDB\XFile.bak' With File = 1, Move N'DBFileName' To N'T:\SQLDB\XFile.mdf', Move N'DBFileName_log' To N'T:\SQLDB\XFile_log.ldf', NoUnload, Stats = 5 if (@prevXpCmdshell = 0) begin exec sp_configure 'xp_cmdshell', 0 WaitFor Delay '00:00:01.000' Reconfigure --Update currently configured values for advanced options. WaitFor Delay '00:00:01.000' end If (@prevAdvancedOptions = 0) begin exec sp_configure 'show advanced options', 0 WaitFor Delay '00:00:01.000' Reconfigure --Update currently configured values for advanced options. WaitFor Delay '00:00:01.000' end Go MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - FiRewaLL - 30-01-2020 Hiç Bu Şekilde Düşünmemiştim. Güzel bir Paylaşım Ellerinize sağlık Ama Kod bloğunda şu <br>ler felan çıkması çok kötü yaa :S Cvp: MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - csunguray - 30-01-2020 (30-01-2020, Saat: 20:57)FiRewaLL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç Bu Şekilde Düşünmemiştim. Güzel bir Paylaşım Ellerinize sağlık Bu olay forumdaki bir sorundan kaynaklanmaktadır. Yönetici arkadaşlarımız düzetmeye uğraşıyorlar. MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - Bay_Y - 31-01-2020 Paylaşım için Çok teşekkürler Elinize sağlık , MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - WhiteWarriorTR - 19-03-2020 Bilgi için Teşekkür ederim, benzer bir uygulama yapmıştım gayet de başarılı çalışıyor... MSSQL Network Uzerine Backup ve Restore işlemleri - adelphiforumz - 19-03-2020 Merhabalar @uparlayan hocamızın bazı uyarıları üzerine örnek yapıyı yeniden düzenledim işlem bittiğinde güvenlik ayarlarını kapatmak yada ilk halinde bırakmak üzere kontroller eklendi |